Samovoľné reštartovanie PC
Samovoľné reštartovanie PC
Zdravím ľudia, som tu nový, lebo si už neviem dať rady. Mám postarší Pc, konkrétne AMD Sempron 2500+ s momentálne nastaveným taktom 2100MHz, 1,5 GB RAM, radeonkou 9600 Series. Asi pred týždňom som preinštaloval PC a začal sa reštartovávať nejak častejšie. Pred tým mi to tiež robilo, ale cca raz za deň, teraz to robí aj 5-krát. Možem robiť akúkoľvek činnosť a reštartuje sa. Ak treba napíšem aj teploty, keď mi poradíte nejaký programík na ich sledovanie. Zatiaľ vám možem dať iba teplotu GPU. Core je 34 stupňov a Ambient je 35 stupňov keĎ nehrám hru, keď hrám tak to stúpne o cca 2 stupne.
Re: Samovoľné reštartovanie PC
Teploty pozri cez speedfan, ale toto vyzera na chybnu RAM. Ak mas 2 kusy, tak skus jeden vybrat a otestovat to, pripadne pouzi program memtest a mozno aj zdroj, ale skor to vidim na RAMku.
A keby som ti povedal, že mám 3 RAMKY po 512 MB a každá je inej značky, tak by si určite asi vedel v čom je problém. Pravdepodobne sa to asi nejak neznesie...aj tak mám urobiť teda tie testy?
No memtest zatial nechaj tak a skus ci ti to bude fungovat s 2mi ramkami. O vela neprides a za tu stabilitu by to malo stat 
ešte by som sa spýtal, že ktorú vypojím? Mám tam v prvom slote AM1 v druhom je VDATA a v treťom slote je Good Ram...ktoré dve tam mám nechať, majú takt 400...
To je jedno, len si pozri ako mas na maticnej zapojene kanaly. Malo by to fungovat ked bude jedna pamat v jednom kanali. Vacsinou je to tak, ze prve 2 sloty patria prvemu kanalu a druhe 2 druhemu, takze pamate v tom pripade zalozis do 1. a 3. slotu. Tu tretiu mozes potom skusit v prvom alebo v druhom kanali a ak bude blbnut v obidvoch, tak smola.
a ako je to potom s tými kanálmi, keď mám základnú dosku s tromi slotmi na RAM, ide o základku asus A7V600...
Tak to bude asi iba jeden kanal, nikde sa nespomina dual channel. Takze len vyber prvy modul, vyskusaj stabilitu a ak to bude ok, tak bol chybny. Ak to bude zas padat, tak ho daj naspat a vyber druhy a tak dalej.
oukej teda, tak tie memtesty budem robiť až zajtra...dám potom vedieť a btw tým teplotám v speedfane nejak nechápem, ale tu sú: Temp1: 51, Temp2: 30, Temp3: -1, HD0: 27, HD1: 25...teraz dokonca je Temp1: 52...
//autoeditácia príspevku (07 Apr 2012, 10:45)
takže robil som memtest so všetkými RAMkami a čuduj sa svete každých 5 sekúnd mi skákal error po errore...viď obrázky...tak som to po 5 percentách testu abortol, lebo tam bolo 32 errorov a pokračovať v teste by nemalo zmysel....neskôr som odpojil jednu z RAMiek, konkréte poslednú, značky Good Ram a pri mem teste to vyhodilo len jeden error počas 107 percent...
//autoeditácia príspevku (07 Apr 2012, 10:48)
//autoeditácia príspevku (07 Apr 2012, 10:49)
//autoeditácia príspevku (07 Apr 2012, 10:45)
takže robil som memtest so všetkými RAMkami a čuduj sa svete každých 5 sekúnd mi skákal error po errore...viď obrázky...tak som to po 5 percentách testu abortol, lebo tam bolo 32 errorov a pokračovať v teste by nemalo zmysel....neskôr som odpojil jednu z RAMiek, konkréte poslednú, značky Good Ram a pri mem teste to vyhodilo len jeden error počas 107 percent...
//autoeditácia príspevku (07 Apr 2012, 10:48)
//autoeditácia príspevku (07 Apr 2012, 10:49)
Tak niektora z pamati je chybna. Skus ich testovat po jednej.
takže každú jednu RAMku som testoval zvlášť a pri niečo vyše 200 % coverage v memteste mi ani jedna z nich nevyhodila error, tak ja potom neviem....asi to bude tým, že tie RAMky sú každá od iného výrobcu a spolu proste nespolupracujú, alebo neviem...