Možnosti otca

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
ateista
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Možnosti otca

Príspevok od používateľa ateista »

Zdravím,

Rád by som sa informoval na 1 vec čo ma dlhšie trápi.
Ak je tu niekto z Vás právnik a mohol by mi pomôcť, tak mu budem veľmi vďačný, potreboval by som poradiť ohľad otázky na tému výchova dieťaťa.
Je možné si zobrať syna, ktorý žije s matkou, ktorá nie je s daným partnerom už vo vzťahu /nie sú ani manželia ani partneri/ do mesta kde býva otec /matka a otec žijú od seba cca 27 km/.
Alebo má nárok matka zamietnuť túto možnosť a tým pádom, otec si svoje dieťa vziať nemôže?
Poprípade aké ma možnosti /okrem súdu/ otec na to aby mohol vziať svojho syna do mesta kde býva on?

Ďakujem
brm
Darca
Darca

Re: Možnosti otca

Príspevok od používateľa brm »

na takéto odborné veci radšej skús porada.sk :)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Pokiaľ otec nemá súdom zakázané stýkanie sa s dieťaťom a má normálne dovolené sa s ním stretávať, tak s ním môže ísť hocikam. Pokiaľ je určené, kedy ho má "vrátiť" späť matke, tak musí splniť daný deň, ale inak vzdialenosť nezohráva úlohu. Aspoň takto to bolo kedysi. Dúfam, že ti nehovorím zle. :)
ateista
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ateista »

aktuálne tam ešte nie je žiadne obmedzenie sudom, proste otec ho chce len zobrať k sebe domov a byť s ním.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

IIRC tak do rozhodnutia sudu matka dovolit nemusi, aby si dieta zobral mimo jej bytu. ked sud upravi rodicovstvo vymedzi, ako napisala bolek, kedy, na ako dlho a za akych okolnosti sa druhy rodic moze s dietatom stretavat
Napísať odpoveď