Intrák v Prahe

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ChallengerQo
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Intrák v Prahe

Príspevok od používateľa ChallengerQo »

Zdravím,
V septembri sa chystám do Prahy, na ČVUT FIT a potreboval by som nejaké rady skúsenejších - ohľadne výberu intráku.

V prvom rade chcem vedieť, či sa mám orientovať na intrák, kde je kopec informatikov (napr strahov), alebo si vpohode vystačím aj sám, ak budem mať nejaký problém. Preto ma to zaujíma, lebo neviem ako s progtestom budeme kamaráti (:D) a teda neviem, či budem riešiť prípadné problémy s niekym v škole, alebo sa s tým budeme moriť na intráku.

Ďalej, cena okolo 3000-3500kcs/mesiac, ideálne by bolo čo najmenej samozrejme, ale zas bývať v nejakej stoke kvôli 10-20 eurám za mesiac sa neoplatí.

To je asi tak vše, viac zatiaľ nemám otázok. Ak by niekomu napadlo niečo zaujímavé, nejaký postreh alebo rada, budem rád, ak mi ju napíšete.
Btw, dúfam, že sa mám na čo tešiť..

;)
BX
Addict
Addict

Re: Intrák v Prahe

Príspevok od používateľa BX »

Zdravím budúceho kolegu na FIT ČVUT :)

Moje skúsenosti sú takéto: Sinkuleho/Dejvická sú najbližšie koleje. Na začiatku som dostal Sinkuleho kolej, kde mi ale dali asi tú najhoršiu izbu a najhorších spolubývajúcich (Boli sme štyria na dosť malej izbe, plus nikto z nich nebol z FIT) Malo to jedinú výhodu a síce 4 minúty peši do prednáškovej sály.
Neviem ako je na tom Dejvická, no ak nechceš cestovať, môžeš toto risknúť.
O koleji Bubeneč moc neviem, ale ľudia sa na ňu nesťažujú ako tak počúvam a tiež je dosť blízko.
Ja som na koleji Podolí, to by som ti asi do prvého ročníka neodporúčal, to cestovanie môže byť v začiatkoch (keď ešte treba vybavovať milión vecí) veľmi obmedzujúce.
Strahov volí najviac ľudí, niekomu sa tam nepáči a naopak niekto ho miluje. Je tam najlepší spoločenský a športový život a môžeš si byť istý, že je tam veľa spolužiakov.

Ono v podstate je jedno, kam sa vyberieš, pretože s presťahovaním nie je žiadny problém. Ja som sa chcel presťahovať a v novej izbe som bol do týždňa.
Čo sa týka tej pomoci, my všetko riešime cez facebook a fit-wiki. Nie je problém nájsť niekoho, kto ťa aj osobne doučí, ľudia sú tu veľmi ochotní.
Ak by si mal nejaké ďalšie otázky, aj ohľadom FIT, kľudne sa pýtaj :)

(O ceny som sa nestaral, pretože všetky, možno okrem Masarykovej, spĺňajú tvoj rozpočet. Masarykovu som vynechal, pretože s ňou nemám skúsenosti. Je to ale najluxusnejšia, najdrahšia a najkrajšia kolej ČVUT. Bývajú tam preto hlavne zahraniční študenti (z ďaleka))
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Bubenec nic moc, ale tusim sa uz zbavili plostic :) Najlepsia je pre teba asi Masarykova, je to tiez velmi blizko skoly, ale je drahsia.
Strahov si treba skusit, ako pise BX, niekto ho miluje, niekto nenavidi. Mne sa tam nepacilo, jednak je nevyhodou blba doprava - chodia tam iba autobusy a v spicke su preplnene a meskaju. Co sa tyka kvality ubytovania, tak standard je na bloku c. 8, kde su normalne dvojizbove bunky s predsienou, na ostatnych blokoch sa byva iba v jednej dlhej izbe. Ak si tam das chladnicku tak uz pomaly ani nemas kde chodit. Strahov je podla mna vhodny pre tych, co chodia na vikendy domov.
Dalsou moznostou, ktora este nebola spomenuta je Hlavkova kolej, tam som bol 5 rokov, ale tiez ma svoje nevyhody. V prvom rade si tam neuzijes ten klasicky studenstky zivot, na chodbovice treba chodit inam, tiez kontroluju a zapisuju kazdu navstevu a na pociatocne vyburenie by som volil nieco ine. Hlavkova je dobra tak od 2.-3. rocnika ked sa uz treba aj cosi ucit. Proste Hlavkova je skvele miesto na byvanie, ale za zabavou treba chodit na ine koleje.
Fiju
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Fiju »

Kolko je vlastne v Prahe tych internatov?
Ja od oktobra nastupujem na VŠEM a ta sa nachadza v Prahe 5, Na Stodulkach. Je nejaky internat aj v blizkosti tejto lokality? Resp. nieco po trase metra B?

Dakujem
Gothar
Moderátor
Moderátor

Internatov je tam na mraky vela :D
Tu su tie ktore patria pod CVUT, ale za urcitych okolnosti (mne neznamych) sa tam mozu ubytovat aj studenti z inych skol: http://www.suz.cvut.cz/koleje
Co sa tyka VSEM, tak ak sidlia na Narozni, tak pre teba bude vhodne nieco v okoli metra B (zlta), to je napriklad spominana Hlavkova, ale rovnako dlho trva cesta aj z Dejvickej - Masarykova, Dejvicka, Sinkuleho.
Ale to su len koleje CVUT, neviem ako to maju rozhodene ostatne skoly, no zda sa mi, ze karlovka v tej casti nema nic.
Fiju
Professional
Professional

A nevies ako je to s intrakmi ostatnych skol, ci sa na nich mozu ubytovat aj "cudzi" studenti?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Neviem, ale ako pozeram na tu lokalitu tak mozno bude lepsie pozhanat nejaky privat kde by ste boli viaceri, mohol by si to mat blizsie a za podobnu cenu.
Fiju
Professional
Professional

Hm, mas pravdu, ako pozeram, ze intraky su po cca 140€, tak za tie peniaze som videl aj perfektne byty, takže asi ostanem pri tom.
Napísať odpoveď