Grim napísal:...AutoCad je jednoduchý na prácu v 3D priestore???...no mien Gott...

Koniec strany 6 a začiatok 7.
http://webtools.delmarlearning.com/samp ... wilson.pdf
a kedže aj to je dosť starý článok tak od vtedy sa určite ešte oveľa viac zlepšili aj keď osobne som ešte neskúšal.
Adry napísal:
Zdravím,
mozno sa moja otazka / moje otazky budu zdat pre niekoho hlupe, ale skusim to

celkom sa mi zapacili tieto "modelarske prace", ak sa to tak da nazvat, a chcel by som sa opytat, ze ako by sa s tym dalo zacat, lebo si myslim ze by ma to aj mohlo bavit. Myslim to modelovanie objektov, ako su nejake domceky... Mam namysli, ze akym programom je najlepsie zacat, v com sa to presnejsie robi a nejaky web na tutorialy atp. Skusenosti mam akurat tak v PS, ale to asi nejako nezavazi. Vopred dakujem za kazdy koment

Dobré by bolo keby si v tejto téme prečítal predošlé strany. Je tam veľa krát opakované to čo ty žiadaš.
Pri výbere programu záleží aj od toho čo budeš ďaľej v budúcnosti robiť, teda ak ťa to naozaj bude baviť. Napr ak by si plánoval robiť iba tie domy atď tak by bol vhodný 3Ds max design. Ak by si zase plánoval robiť modely do hier tak normálny 3ds max. Ak nie si študent na nejakej technickej univerzite a chceš robiť na legálnom programe tak jedine blender. Proste musíš vedieť čo chceš alebo vyskúšať všetky programy čo by mohlo byť komplikované.
Návody pre úplných začiatočníkov obvykle nájdeš na stránke firmy čo spravila ten software alebo v ,,help,, priamo v programe.
inak btw nedalo by sa vytvoriť rozdelené témy týkajúce sa 3D programov.
prvá - by obsahovala rady ktoré programy sú na čo vhodné, kde sú tutoriály, ako začať atď
druhá- by obsahovala rozrobené práce a žiadosti o radu pri vytváraní
tretia- by obsahovala už iba hotové práce.
To iba tak keby sa náhodou nejaký moderátor nudil. Teda, ja si myslím že by to tu sprehľadnilo túto časť.