Najviac ma zaujíma, kde ste získali vhodný strom
Stavanie mája
Stavanie mája
Stavali ste niekedy?
-
axxis
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Stavanie mája
staval viackrat.
a teraz pride to naj, strom som ziskal v lese. viem, ze sa tomu tazko veri, ale je to skutocne tak.
axxis.. mal si nejaké povolenia alebo si šiel načierno?
Wow, to som nečakal...
Teraz vážne. Nemám chuť platiť bohviekoľkoeurovú pokutu za nepovolený výrub.
Teraz vážne. Nemám chuť platiť bohviekoľkoeurovú pokutu za nepovolený výrub.
-
axxis
Addict
s povolenim, ale na druhu stranu to bol les, ktory patri nam.brm napísal:axxis.. mal si nejaké povolenia alebo si šiel načierno?
ale aj keby sa povolenie neziskalo da sa vzdy ten strom kupit. nie je problem sa dohodnut s firmami, ktore tazia drevo aby Ti jeden nechali "nespracovany". neviem ako daleko to mas k najblizsiemu lesu, ale z Tvojej otazky usudzujem, ze blizko to nebude. viac by si sa mal zaujimat o to ako chces ten strom dopravit na miesto urcenia.
Stavanie mája
Ja som na dedine, jeden strom nikdy nechybal
pokial si v meste tak s dopravou takeho cuda moze byt problem
A aký strom používate?
-
audiotrack
VIP
u nas sa "bije" zasadne breza a to kazdej napadnicke pod okno. a "rusadľa" nie je na prveho maja, ale sobotu pred Zoslanim Ducha svateho, teda 49 dni po Velkej noc
na folklor nie som, preto som maj nikdy nestaval (nebil)
na folklor nie som, preto som maj nikdy nestaval (nebil)
-
axxis
Addict
smrek alebo jedla. principialne ide o to aby to bol ihlicnaty strom, osekas a osupes tak 8/10 a potom musis prist s nejakych technologickym postupom aby si ho postavil a upevnilbegbeee napísal:A aký strom používate?
tam Ti uz ale nepomozem, lebo to zavisi od situacie.
-
bolek
Guru
My sme stavali minulý rok pred intrákom, ale keďže spolužiakov otec robil v lesníctve, tak nebol problém. Aj nám ho očistil, stačilo ho už len odviezť 
S tými ihličnanmi som ale ostal zaskočený, čo ja vídavam tak je to dvojmetrová breza pripevnená pred domom k bráne, ozdobená krepovými papierikmi.
Ja som vedel, že najväčší problém bude zohnať strom 
u nas to myslim povoluje majitel lesa - urbarnske spolocenstvo, alebo odstepny zavod stanych lesov. a kedze v jednom aj druhom robi vacsia polovica dediny tak s tym problemy asi nemaju
dvojmetrova breza? dafuq? U nas vzdy "svrčiny" (smrek) jak hovado, aj 15m... idealne tenucke "žŕdky"
a na vrch sa pripevni maly stromcek (vacsinou smrecok, ked ich je tu najviac, ale videl som aj brezicku) dozdobeny krepacmi. Z lesa me ho vacsinou dopravili "na pleci"... samo, treba k tomu viac ludi. Povolenie sme nikdy nemali, ale vzdy sme si vybavili aspon formalny suhlas od majitela, resp. lesneho zdruzenia (urbaru). Nestaval som uz par rokov, ale ku koncu to uz bol dost problem a teraz uz v dedine stavaju chalani len zopar, lebo proste neni kde zobrat matros. Takze uz to asi nejde ani pisomne, natoz formalne. Holt, su to prachy.
Na vrch toho stromčeka sa zvykne zavesiť nejaká tá domácky vyrobená slivovica, aby sa ľahšie potom dával dole
A s tými krepovými papiermi by som si to rozmyslel, raz zaprší a je to celé biele.
-
axxis
Addict
maj bez farebneho zdobenia nie je maj. ked chces aby to vydrzalo pouzi stuzky. krepovy papier je cisto budget zalezitost. ale bez zdobenia to bude vyzerat ako keby si nic nedal na vianocny stromcek a capol si doprostred izby holu jedlu.Dexak99 napísal:Na vrch toho stromčeka sa zvykne zavesiť nejaká tá domácky vyrobená slivovica, aby sa ľahšie potom dával doleA s tými krepovými papiermi by som si to rozmyslel, raz zaprší a je to celé biele.
-
uplink
VIP
Stavanie mája je krásna vec, ale žena isto viacej odcení keď sa postaví ráno v posteli "ten druhý" máj....
-
Hash
Light Expert
Jakub140 napísal:S tými ihličnanmi som ale ostal zaskočený, čo ja vídavam tak je to dvojmetrová breza pripevnená pred domom k bráne, ozdobená krepovými papierikmi.
U nás 10 a viac metrové smreky. Rekord drží 18m smrek s stužkami v bielej modrej a červenej farbe s fľaškou Borovičky (Iba fľaškou) na vrcholci ... Samozrejme vrcholec sa neošúpe a nechá sa v dlžke jeden meter
... u nas sa to robievalo vatsinou tak ze sa mladenci dohodli s lesnikmi na brigade ..... a za to dostali povolenie na drevo na majovu vatru a na majky ..... cize si to kazdy rok odrobia... alebo mozes zo svojho ale na to portebujes tiez povolenie