prepis majetku pocas sudneho sporu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gego
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

prepis majetku pocas sudneho sporu

Príspevok od používateľa gego »

Zaloba je podana od roku 1999 , zalovany je vlastnik bytu a moze zalovany prepisat dom pocas sudneho sporu na inu osobu ? ( sudny spor nieje vedeny voci bytu ale v priprade prehry by dany dom siel do exekucie )
Peter_Retep
VIP
VIP

Re: prepis majetku pocas sudneho sporu

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

kedy ho prepisal?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Mám pocit, že toto by sa malo dať súdne napadnúť a vyhlásiť prepis majetku za neplatný, pokiaľ to bolo uskutočnené v čase, keď už žalovaný vedel o súdnom konaní voči jeho osobe. Ale fundovanejšiu odpoveď od väčších odborníkov ako od 18ročných hojkáčov nájdeš na porada.sk - doporučujem.
Peter_Retep
VIP
VIP

pripadne od pravnikov na fore (thats me :lol: ). ale aby som sa vyjadril potrebujem blizsie info.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Peter_Retep... veď v pohode, ale si jeden zo 44133 registrovaných užívateľov... :D na porade je určite väčší počet právnikov medzi registrovanými užívateľmi... a tým pádom tá odpoveď môže byť aj o to lepšia. ;)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

preco sa neporadis so svojim advokatom, ked vedies spor?
odporovat pravny ukon mozes ak by tym teba, ako veritela, tvoj dlznik o nieco ukracoval, ale kedze sa este len vedie spor a nie je tu ziadne pravoplatne rozhodnutie, tak si moc nepomozes...to by potom kazdy mohol ziadat aby ten druhy nic nemohol, ved je vzdy riziko, ze prehra a pojde do exekucie...
Peter_Retep
VIP
VIP

ak chces odporovat netreba mat v rukach vykonatelny exekucny titul :)
ColdRain
Addict
Addict

Peter_Retep napísal:ak chces odporovat netreba mat v rukach vykonatelny exekucny titul :)
ja som nehovoril o exekucnom titule, ale o sudnom rozhodnuti, ze je skutocne v pozicii veritela voci nemu a ze sa to tyka toho bytu, takto by chcel chalan odporovat prepis bytu ktory nie je v nijakom vztahu k sudnemu sporu ktory sa vedie a len sa boji, ze ked ten spor vyhra nebude mu mat z coho zaplatit...ten byt sam o sebe stoji uplne mimo toho, takze je podla mna nedotknutelny a jedina moznost odporovat prepisanie toho domu je keby bola na neho exekucia, takto, ked je len nejaky spor a nejaka hrozba platobnej neschopnosti, je to beznadejne...
Peter_Retep
VIP
VIP

ono zalezi kedy ho prepisal, na koho ho prepisal, ci ma iny majetok...a coldrain skutocne netreba mat v rukach ani rozhodnutie sudu ktore ty popisujes :)
ColdRain
Addict
Addict

Peter_Retep napísal:ono zalezi kedy ho prepisal, na koho ho prepisal, ci ma iny majetok...a coldrain skutocne netreba mat v rukach ani rozhodnutie sudu ktore ty popisujes :)
a co teda treba? ked sa vedie medzi nimi spor o nejaku vec, teda ich postavenie nie je jasne...
to ze keby bola zmluva netreba dalsie sudne rozhodnutie, ale rovno staci dat odporovaciu zalobu mi je jasne...
Peter_Retep
VIP
VIP

nie tam je len podmienka preukazania ze dlznik je dlznikom toho veritela. staci ak bude mat sud za dostatocne preukazane ze je naozaj odporca dlznikom (v rychlosti ma napada ze mu je zaviazany zo zmenky, alebo zo zmluvy o pozicke) i ked ja osobne by som skor siel najprv cez predbezne opatrenie.
ColdRain
Addict
Addict

Peter_Retep napísal:nie tam je len podmienka preukazania ze dlznik je dlznikom toho veritela. staci ak bude mat sud za dostatocne preukazane ze je naozaj odporca dlznikom (v rychlosti ma napada ze mu je zaviazany zo zmenky, alebo zo zmluvy o pozicke) i ked ja osobne by som skor siel najprv cez predbezne opatrenie.
no, to je mi jasne, len som predpokladal, ze ich vztah nie je ani z daleka tak jednoznacny, mal by sa vyjadrit uz zakladatel temy ako to je
Napísať odpoveď