Cislovanie SOC
Cislovanie SOC
Zdravim, pisem akurat SOC a niesom si isty, ako cislovat pracu. Kazdy mi vravi nieco ine. Na internete som hladal, ale tiez som sa to jednoznacne nedozvedel. Teraz to mam tak, ze prvu stranu(nazov, meno, rok) nepocitam, no dalsiu stranu, kde mam vyhlasenie, potom na dalsich dvoch je abstrakt, potom je obsah. Tieto strany uz pocitam, ale cisla dole na stranu nepisem. Cisla zacinam pisat az od prvej strany uvodu, kde mam konkretne 6ku. Je to tak spravne? Dakujem 
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: Cislovanie SOC
Áno, takto by to malo byť správne resp. aj ja takto číslujem strany na diplomovke.
Môžem ti prípadne poslať manuál, ktorý k tomu mám, ale ten platí pre našu fakultu, tak neviem, či je to to isté...
Dakujem za odpoved, nie nemusis, ale neviem si stale dat rady, niekde dokonca som nasiel, ze sa sa zapocitava uz aj titulny list, kde je nazov prace atd. Vidim, ze kazdy to robi ako mu to vyhovuje
Nasiel som dokonca aj, ze 1 stranu uvodu necislujeme, tak ja neviem uz.
u nas na tuke sa pocita aj titulny list, no necisluje sa
-
audiotrack
VIP
ak ti nedali normu ktorú máš dodržiavať, tak ťa nič nezaväzuje a kľudne si daj číselka aj na každú stranu alebo si rátaj / nerátaj prvý list.. ako ti je sympatickejšie. Ak ti v škole predpísali normu, tak si ju prečítaj a dodržuj ju. Zbytočne ti tu budeme písať kto ako písal diplomku, lebo univerzity majú svoje predpisy (dokonca sa v rámci univerzitý líšia na každej fakulte). A ty si len na strednej, tak je to šuma fuk. Ale prvá strana sa nezvykne počítať.
No praveze nedali. Akurat jedine, co nam ucitel povedal, ale neviem, ci som to spravne pochopil, ze ked zacinam pisat uz uvod, tak tam tiez nepisem cislo az na dalsiu stranu po uvode. Pouziva sa take nieco? Dakujem velmi pekne 
Tak sa spýtaj učiteľa, nám to hovoril celkom presne. Zbytočne ti tu bude niekto radiť, môže sa to meniť škola od školy.
-
bolek
Guru
Áno, bežne sa to čísluje tak, že prvé strany ako titulná strana, obsah, poďakovanie a pod sa nečísluje, ale počíta. Čiže až prvá kapitola dostane napr. číslo strany 5. Ale fakt bude najlepšie, ak sa spýtaš priamo učiteľa alebo možno nejakého spolužiaka, hm?
No asi mi nic ine nezostava, dakujem vsetkym za rady