Prepojenie programu s webom

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
pokrivnik
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Prepojenie programu s webom

Príspevok od používateľa pokrivnik »

Zdravím, potreboval by som troška poradiť. Mám wifi modul, na ktorom môže bežať web server, ktorý podporuje tieto súbory: .HTM, .HTML, .JS, .VBS, .INC, .STM, .XML, .XSL, .HTC,.CSS, .WML, .WMLS, .XHTML. Na wifi modul je pripojený mikrokontrolér, ktorý ja potrebujem riadiť cez wifi.

Ja by som potreboval spraviť aplikáciu pre PDA alebo PC (win/win mobile). Pomocou tejto aplikácie by som sa pripojil na www stránku, ktorá by bežala na web serveri, prijímal z nej dáta (napr. teplotu z mikrokotroléra) a samozrejme aby som aj prostredníctvom tejto aplikácie dáta na webserveri mohol meniť (riadenie mikrokontroléra).

Predstavoval by som si to nejak tak, že cez C# bude naprogramovaná aplikácia, na webserveri bude bežať stránka, napísaná cez XML no momentálne netuším či je takéto prepojenie možné. Poprosil by som o radu, prípadne načrtnúť nejaké iné riešenie.
Ďakujem :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Prepojenie programu s webom

Príspevok od používateľa audiotrack »

v tých formátoch nespravíš stránku, ktorá by vedela niečo ovládať. Nie je tam žiadne serverový jazyk, sú to len skriptovacie a formátovacie jazyky, tak urobíš iba informačnú stránku (keď sa niekto napojí aby mu ukázalo mail prípadne iné info na kontaktnú osobu a podobne). Žiadnu plnohodnotnú webpage. Výnimkou je VBS, ktorý by to teoreticky mohol zvládnuť, ale v tom neviem moc robiť, iba základy. No a k tomu druhú aplikáciu na mobil.. pochybujem že ti tu niekto pomôže zadarmo, toto je "projekt" ktorý by sa hýbal v stovkách €
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

V .NET mozes toto pohodle riesit dvoma triedami: WebRequest a HttpRequest. obe su schopne data prijimat ako aj posielat. Myslim, ze .NET compact nema HttpRequest, ale to Ti moze byt v podstate jedno, pouzijes druhu.

Komunikacia moze prebiehat roznymi sposbmi, mozesa data pchat do plain querystringu, pouzit urlencode a ja som dokocna posielal cele XML subory. Spracovanie a vsetko ostatna praca normalne c# kod, tam nejake technicke zazraky necakj. Tolko na klientskej strane.

Na serverovej strane to budes mat asi o dost tazsie kedze nepouzivas ziadnu dynamiku, to Ti napisal audio lepsie.
pokrivnik
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Na strane web servera môžem jednotlivé príkazy zasielať prostredníctvom AT príkazov, alebo prostredníctvom webových formulárov. Pre príklad som to všetko pôvodne plánoval bez aplikácie na PDA alebo PC, jednoducho som to chcel riadiť cez tabuľku, ktorá mala 10x10 políčok, a keď som vbehol myškou na políčko, tak mi to proctredníctvom JS spravilo funkciu a odoslalo AT príkaz. Takto som riadil auto.

Potom ma ale napadlo, že by sa z aplikácie v PC alebo PDA dalo odosielať dáta na stránku, v ktorej by som nejakým spôsobom menil tieto AT príkazy pomocou formulárov (alebo niečim podobným).

Ak to takto fungovať nebude, mám problém. Wifi modul je totižto náhrada sériovej linky. Dáta vysiela ako sériová linka a tie zabalí do packetov, a takto aj dáta prijíma. No osobne neviem ako by som toto naprogramoval. Samotný vývoj je na mne. Potreboval by som len nasmerovať...

//autoeditácia príspevku (11 Apr 2012, 13:13)
Ešte tu hodím protokoly, ktoré podporuje wifi modul:
ARP, ICMP, IP, UDP, TCP,
DHCP client a server,
DNS, NTP, SMTP, POP3, MIME, HTTP,
FTP and Telnet Clients,
Embedded Web Server

API:
Connect One’s AT+i protocol
SerialNET mode for transparent serial data-to-Internet bridging

mohlo by niečo z toho pomôcť pri riešení mojeho problému???
c-ice
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa c-ice »

preco musis komunikovat cez stranku nemozes komunikovat rovno z wifi modulom ci co to riesis ze tvoja app bude napodovnovat tie existujuce prikazy ktore mas ... ako pisal axxis pomocou tych httprequestov ?
pokrivnik
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Ja som to práveže chcel spraviť čo najjednoduchšie. Niesom programátor ale elektrotechnik. Nemám k tomu síce ďaleko a tereticky s tym ani problém nemám. Ibaže neviem ako presne by to malo fungovať, a tak ani neviem ako to naprogramovať. Neviem ako presne funguje ten samotný prenos a ako spraviť, aby som dáta odoslal cez sériový port, následne to zabalil do packetov a odoslal cez wifi.

Prvú aplikáciu som spravil tak, že komunikovala cez sériový port a v PC som mal nainštalovaný virtuálny sériový port (HW virtual serial port). Ale nepodarilo sa mi to rozbehať. Komunikácia cez ten ovládač proste neprechádzala a tak som hľadal inú možnosť.
Napísať odpoveď