adresny riadok nefunkcny
adresny riadok nefunkcny
Dobry den,
Doma mam comp, ktory je spojeny s wireless access point, konkrente TL-WA501G. A potrebujem toto zapojit do routra, ktory je inde v dome. (su na nom pripojene aj notebooky) Problem je v tom, ze neviem to nastavit aby mi siel net na mojom pocitaci. Vsetkym ide, len mne nie. A ked idem do prehliadaca a dam ze 192.168.1.1 tak mi to vobec nenacita. Prosim pomozte.
Doma mam comp, ktory je spojeny s wireless access point, konkrente TL-WA501G. A potrebujem toto zapojit do routra, ktory je inde v dome. (su na nom pripojene aj notebooky) Problem je v tom, ze neviem to nastavit aby mi siel net na mojom pocitaci. Vsetkym ide, len mne nie. A ked idem do prehliadaca a dam ze 192.168.1.1 tak mi to vobec nenacita. Prosim pomozte.
Re: adresny riadok nefunkcny
ked pripojis komp, da ti vobec IP adresu?
na niektorom notebooku, na ktorom net ide, si otvor centrum sieti, potom dane pripojenie, detaily a pozri sa, co je default gateway, pouzi tu IP adresu miesto 192.168.1.1
na niektorom notebooku, na ktorom net ide, si otvor centrum sieti, potom dane pripojenie, detaily a pozri sa, co je default gateway, pouzi tu IP adresu miesto 192.168.1.1
ale ja nemam problem s notebookom ale so stolnym pocitacom.... ten komp nema v sebe vlastnu antenku zabudovanu aku ma kazdy notebook.. inac mimochodom.. ako by ste riesili vy pripojenie takeho kompu k wifi?? mam si kupit wifi kurtu alebo co??
ok, inak
co sa stane, ked zapojis kabel z routeru do kompu?
co sa stane, ked zapojis kabel z routeru do kompu?
daleko mam komp od routeru... pri kompe mam iba ten access point.. no a ten treba premopojit nejako s mojim pocitacom a s routerom... ale rozmyslam ze si pojdem kupit wifi usb.... ci somarina??
okej...
skusal si uz nejak prepojit to AP s kompom? ak ano, co sa stalo?
skusal si uz nejak prepojit to AP s kompom? ak ano, co sa stalo?
teraz to bude zniet blbo.. ale ako sa to prepaja?? cez centrum sieti a tam??
zapojis kabel a napises sem, co ti napise v centre sieti, potom kliknes na vlastnosti a uploadnes sem takuto tabulku
Prípona DNS priradená konkrétnemu pripojeniu:
Popis: Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC
Fyzická adresa: 00-1D-60-AD-A2-4B
Protokol DHCP zapnutý: Áno
Adresa IPv4: 192.168.1.10
Maska podsiete IPv4: 255.255.255.0
Prenájom získaný: 11. apríla 2012 20:49:51
Prenájom uplynie: 14. apríla 2012 20:49:50
Predvolená brána IPv4: 192.168.1.1
Server IPv4 DHCP: 192.168.1.1
Server IPv4 DNS: 192.168.1.1
Server IPv4 WINS:
Protokol NetBIOS nad protokolom TCP/IP je povolený: Áno
Adresa IPv6 lokálneho prepojenia: fe80::ad05:ff72:bb4:ccfa%12
Predvolená brána IPv6:
Server IPv6 DNS:
//autoeditácia príspevku (11 Apr 2012, 21:58)
mna tam najviac stve ten explorer a mozila, ze ma nechcu prihlasit na webrozhranie....
Popis: Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC
Fyzická adresa: 00-1D-60-AD-A2-4B
Protokol DHCP zapnutý: Áno
Adresa IPv4: 192.168.1.10
Maska podsiete IPv4: 255.255.255.0
Prenájom získaný: 11. apríla 2012 20:49:51
Prenájom uplynie: 14. apríla 2012 20:49:50
Predvolená brána IPv4: 192.168.1.1
Server IPv4 DHCP: 192.168.1.1
Server IPv4 DNS: 192.168.1.1
Server IPv4 WINS:
Protokol NetBIOS nad protokolom TCP/IP je povolený: Áno
Adresa IPv6 lokálneho prepojenia: fe80::ad05:ff72:bb4:ccfa%12
Predvolená brána IPv6:
Server IPv6 DNS:
//autoeditácia príspevku (11 Apr 2012, 21:58)
mna tam najviac stve ten explorer a mozila, ze ma nechcu prihlasit na webrozhranie....
najednoduchsie by si to mal s integrovanou wifi kartou.... takto to mas zbytocne komplikovane .... 1. vserky zariadenie musia by v jednej sieti (rovnaky rozsah IP) cize musis osetrit aby ti DHCP prideloval len router (vypnut na AP) AP musis nastavit rovnake ssid ako na routry aj rovnake heslo, rovnaky typ zabezpecenia (napr. wpa2 ) a AP musis nastavit ako bridge cize (cize wpa, alebo bridge alebo repeater) potom by to mohlo fungovat.... problem je v tom ze mas teraz dve AP (cize router a AP) a tie musis prepojit ale na tvoje potreby je to ako ist na mravca s kanonom. zbytocne komplikovane a drahe ..... dufam ze som nic nezabudol
dakujem vsetkym za rady:) nakoniec som si bol skocit kupit usb wifi a ide mi uz odtial.. chcem sa este spytat, ze kebyze zapojim to usb do predlzovacky ze ci by mi to slo...
pokial by si to zapojil do USB predlzovacky tak ano 
vdaka:)