Programovanie Hry

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
HeXy
Novice
Novice

Programovanie Hry

Príspevok od používateľa HeXy »

Caute,poprosim o radu,aky si vybrat program. jazyk,Engine,Nesom lamka ,Nechcem nic velke,CryEngine :D na hru som teraz sam :D nieco napr. nvm ci by bolo dobre C alebo C++,O C++ nemam ani sajnu ale nieco viem,tie kody :D :smt033 diki
reDo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Programovanie Hry

Príspevok od používateľa reDo »

Viac specifikuj tvoj ciel, 2D/3D, chces pouzit kniznicu alebo engine... Nejake skusenosti/vedomosti, o aku hru sa jedna.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

HeXy napísal:ale nieco viem,tie kody :D :smt033 diki
Nie nevieš.
Rion
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Rion »

Pekne si vyber jazyk a nauč sa základy, potom môžeme hovoriť o niečom ako hra.
Stále môžeš skúsiť niečo alá Game Maker, ale to je také, no... :roll: Jednoducho to nie je programovanie.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

lamka čo si nevie ani vybrať vhodný jazyk je stále lamka
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

podla mna, po par tyzdnoch ucenia by mohol zvladnut konzolovu adventuru :smt017
Gregi
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gregi »

Takychto ludi tu uz bolo. Ale nech skusaju.
Ja by som odporucal Pascal, ak cosi vizualne privetivejsie tak Delphi (jednoduchsie na pochopenie struktury kodu). Vyssi level je potom C++ kombinovane s OpenGL, DirectX. Avsak taky by tu nepisal 8)
Zacni vazne s obycajnou textovkou, potom dajakeho jednoducheho worma, popripade dajaku kartovu mutaciu. Davam Ti za ulohu urobit v pascale (Delphi) malovane krizovky, osemsmerovky. Ked zvladnes toto, mozes ist veselo dalej.

Vela zdaru a hlavne ... casu ;-)
HeXy
Novice
Novice

:D diki,nj nejakich 5 skakaciek,2 bludiska som v game makeri urobil ale to je moc lahke,neviete poradit n ejaku dobru knihu o prograqmovani hier?? prave objednavam 2 ale nikde nemaju na sklade tak o 3 tyzdne pridu :D omg a skade ty vies ze nic o kodoch neviem,hlavne ze ty hej,nie nevies ?? take deti nemam rad no :D inak ThX
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

HeXy napísal:omg a skade ty vies ze nic o kodoch neviem
Tie kódy nie sú dôležité :D Už sa to tu neraz :smt033 riešilo, nemusíme :D znovu :smt059
napr. http://www.hojko.com/hry-aplikacie-t168644.html :mrgreen:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

HeXy napísal:... ty vies ze nic o kodoch neviem,hlavne ze ty hej,nie nevies ??..
ak programuješ tak ako píšeš, tak to bude ešte veľmi zaujímavé v tejto téme
HeXy
Novice
Novice

A ako pisem :D
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

HeXy napísal::D diki,nj nejakich 5 skakaciek,2 bludiska som v game makeri urobil ale to je moc lahke,neviete poradit n ejaku dobru knihu o prograqmovani hier?? prave objednavam 2 ale nikde nemaju na sklade tak o 3 tyzdne pridu :D omg a skade ty vies ze nic o kodoch neviem,hlavne ze ty hej,nie nevies ?? take deti nemam rad no :D inak ThX
Mam spoluziaka, tiez odbornik na taketo veci, ktory vytvara profesionalne hry v HTML a tvrdi, ze on ziadne ine jazyky nepotrebuje. Sice som ziadnu nevidel (asi preto, ze na nich este maka), ale nemam dovod mu to neverit, kedze musi mat pravdu, nezvlada totiz ziaden iny predmet (jasna znamka toho, ze stale programuje a zdokonaluje svoj mad skill). Mozem ti na neho dat kontakt (ak mas zaujem, mozno ta nieco nauci, ma dobre kody.

Audiotracka si nevsimaj, on nikdy nic nevedel, nikdy ma nic nenaucil aj ked som sa vela pytal a nema ziadne zivotne uspechy, stale len rype a hra formu.

Teraz, ak dovolis, doplnim zopar smajlikov, aby sme sa dostali na podobnu vyjadrovaciu uroven: :smt033 :D :D :D :smt033 :mrgreen: :smt006 :smt007 :oops: :D

</sarcasm>

Seriously dude, nepytaj sa na knizky, nepytaj sa na jazyky. Keby si mal trochu snahy a iniciativy, tak otvoris svoj oblubeny internetovy prehliadac, v nom oblubeny internetovy vyhladavac a davno sa ucis namiesto trotlovania na fore.
HeXy
Novice
Novice

Mozees dat kontakt,ked s tim bude suhlasit,to som robil :D ale Unity D mam napr v skole na PC,vies rychly net :D
Gregi
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gregi »

Forma akou pises prispevky a reakcie na nase kritiky, postrehy a rady naznacuje, ze sa nemylime. Ak chces vazne programovat hru (nie vyvyjat, lepit v dajakom engine) tak si zober vsetko k srdcu co sme Ti tu pisali. Nazov prispevku je jasny: "Programovanie hry"! Takze ako som uz hore postol. Skus na zaciatok Pascal, Delphi, C++, kludne i PHP, javu, nedajboze ASM.
Ak sa skutocne mylime my, tak hlboka omluva z mojej strany. No v tom pripade neviem preco nevies formulovat zakladne veci a to svoju poziadavku, predstavu, preukazanie svojich znalosti a skusenosti.
Ludia co Ti tu pisu su zvacsa programatori a vyvojari v profi sfere a namaju potrebu sa tu nad kymsi povysovat.
Skus nam tu hodit teda program vo svojom oblubenom "kode" napr. na kvadraticku rovnicu nech mame predstavu co vlastne zvladas a co nie.

RIP
Viper
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Viper »

Gregi napísal:Forma akou pises prispevky a reakcie na nase kritiky, postrehy a rady naznacuje, ze sa nemylime.
Načo to sním riešiš proste ho nechaj v tom že on vie všetko a napr. BX nevie nič je to úplne zbytočné ako môj príspevok :P
Napísať odpoveď