Ahojte,
Chcel by som sa opýtať niekoho, kto má viac skúseností s raid0, kde robím chybu.
Vec sa má nasledovne. Chalanisko má raid0 s nasledovnou konfiguráciou:
Rampage IV Xtreme, 2011
Core i7 3960X
16 GB ram
Dosahuje pri identických diskoch aj FW aj OS ako mám ja výsledky ako sú v obrázku 1.
Môj rig je:
Sabertooth P67
Core i7 2600K
16 GB ram
a výsledok ako v obrázku číslo 2.
Otázka znie prečo mám tak mizerné write hodnoty? A prečo aj tie ready sú také všakovaké?
Drivery mám najnovšie, aj bios na doske.
raid0 - čo robím zle? | vyriešené
Re: raid0 - čo robím zle?
raid 0 vacsuje rychlost hlavne pri vacsych suboroch pri mensich to moze byt aj naopak (vysoka pristupova doba)....... pouziva sa hlavne ako swap pri praci s videom... na bezne pouzitie nie je moc vhodny lebo ked ti odide jeden disk mas po datach
//autoeditácia príspevku (12 Apr 2012, 9:16)
otestuj vacsie subory....
//autoeditácia príspevku (12 Apr 2012, 9:16)
otestuj vacsie subory....
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Strapaty, hej no, je to tak. A s tým zálohovaním mám ďalšie dva disky, jedny v raid1 a jeden externý na zálohu. To je okay. Problém je že chalanisko s takmer identickou zostavou ako mám ja má tie výsledky lepšie, dokonca tá istá rada z fabriky tých diskov.
Som rozmýšľal že to bude tým, že som tie disky nikdy neformátoval a tak musí dotvárať FS on the fly, ako zapisuje, to by vysvetľovalo zlé zápisy a dobré čítania.
Díky moc každopádne za odpoveď, K+
Som rozmýšľal že to bude tým, že som tie disky nikdy neformátoval a tak musí dotvárať FS on the fly, ako zapisuje, to by vysvetľovalo zlé zápisy a dobré čítania.
Díky moc každopádne za odpoveď, K+
Ked som sa rozhodoval aku dosku kupit sem tam som si na guru 3D vsimol nejake benchy kde boli testovane rozne dosky a vysledky sa lisili len si uz nepamatam ci vela alebo malo ale nejake rozdieli tam boli.Moze byt rozdiel v cipsete v ovladacoch,verzie driverov cokolvek.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Mám identický radič, drivery a OS je Pro vs. Ultimate legal. Akurát som to reinstallol, tak skúsim ešte zapnúť Write-back cache, čo to spraví.
Problem solved
write-back cache to vyriešil 
Problem solved