Blow Off Ventil
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Blow Off Ventil
ano, v globale nejde o vypustanie prebytocneho natlaceneho vzduchu, ale vyfukovych plynov, preto pisem, ze funkcia je podobna, nie rovnaka, a to regulernejsi beh turboduchadla... pre 90% soferov vsak tieto upravy splnaju iba tu zvukovu poziadavku alebo ako to nazvat, zvuk je iny, ano, ale ako pisem je velmi podobny, pripomina zvuk strkaca... ak by to chcel niekto rozpisat, mozem
na focuse dokonca neviem, ci by mal aj nejaku funkciu, kedze tie fordacke motory maju pravdepodobne variabilnu geometriu lopatiek...
-
p4ra
Redeemer
Mas pravdu. Maju. Dnes mi to hovoril mechanik, ked sme sa bavili o montazi mojho BOV. Zajtra by som ho mal mat, v sobotu asi montaz.RATZINGER666 napísal:na focuse dokonca neviem, ci by mal aj nejaku funkciu, kedze tie fordacke motory maju pravdepodobne variabilnu geometriu lopatiek...
-
RATZINGER666
Darca
okey, daj potom vediet, ako si dopadol 
Potom sem hoď video nech to zdegustujeme 
-
p4ra
Redeemer
Jasne, hodim. Len mechanici dnes nemozu, najskor zajtra.
Sorry, budem OT, ale mne furt ten BOV pripomína jak keby niekto striekal so sprejom
Veď nakoniec tu je aj video týpka čo si BOV ventil spravil z Airwicku FreshMatic 
-
p4ra
Redeemer
Blow Off Ventil
Az na to, ze na turbo benzinoch to plni aj funkciu ochrany turba, okrem toho navykoveho zvuku. 
-
Point
Professional
neviem ci ochrana turba ..skor sa zbavis turbodiery kedze medzi turbom a skriacou klapkou nie je tlak ktory by lopatky spomaloval..
-
RATZINGER666
Darca
na ochranu je skor urceny pop off ventil, ale aj blow off ciastocne chrani turbo, kedze nie je narazovo turbo zastavovane... to, ci je zvuk navykovy alebo nie je je otazne - keby som sa s tym mal hybat v meste alebo parkovat, tak ma roztrhne... preto radsej volit blow off vo verzii s montazou v uzatvorenom okruhu...
-
p4ra
Redeemer
Tak nahodeny.
Pekne to syci. Zajtra skusim hodit nejake video sem. 
Netrpezlivo čakám 
-
p4ra
Redeemer
Priatelka mi nechce pomoct nahrat video, vraj su to podla nej vsetko chlapske <.>
.
Musim ju bud nahovorit alebo pockat do piatku, kym pride brat, a potom to sem hodim.
Musim ju bud nahovorit alebo pockat do piatku, kym pride brat, a potom to sem hodim.
pokial viem (samozrejme, tieto nove systemy sa mohli zmenit), tak wastegate je na kazdom turbe... udrziava sa tym aj rovnaky tlak pri zatazeni... a co sa tyka pop off... uprednostnujem bypass systemy, kedy sa neodfukuje von, ale spat do sania pred turbo za maf cidlo, tym padom aj spotreba ide trosku dole a turbodiera tiez mala (v ramci moznosti)...
-
RATZINGER666
Darca
ano, ale nejde o tu externu koncepciu s tym zvukovym doprovodom, o ktorom sme pisali, ze je pri tychto upravach v 90% najdolezitejsi... no a pop-off je nieco ine ako blow-off...
-
p4ra
Redeemer
Tak sa mi podarilo dat dokopy nejake video. Trvalo to trosku dlhsie, ale dufam, ze sa bude lubit, a ze to cakanie stalo za to.