garden party
-
mato951
Star
- Kontaktovať používateľa:
garden party
Ahojte, o cca mesiac mám praktické skúšky a škola nám určila tému GARDEN PARTY každý kuchár musí spraviť jedno mäsité, jedno bezmäsité, jeden šalát, jednu prílohu a jeden druh múčnika, rád by som od vás vedel čo by ste si na mojom mieste vybrali (niečo už mám vybraté aj ja ale chcel by som vedieť aj názori druhých).
-
bolek
Guru
Re: garden party
Mäsité: to by som spravila asi mäsový špíz so slaninkou a medzi to cibuľku alebo zeleninu
Bezmäsité: grilovanú cuketu s feta syrom
Šalát: cestovinový šalát s olivovým olejom, cherry paradajkami, bazalkou
Múčnik: tak to neviem, asi niečo s jahodami, zmrzlinou a šľahačkou, aj keď slovo múčnik je od slova múka, tak by to malo byť niečo pečené...
Neviem, že aké náročné by to malo byť a celkovo ako si to predstavuješ, no ja by som si ako menu dala niečo takéto
Múčnik: tak to neviem, asi niečo s jahodami, zmrzlinou a šľahačkou, aj keď slovo múčnik je od slova múka, tak by to malo byť niečo pečené...
Neviem, že aké náročné by to malo byť a celkovo ako si to predstavuješ, no ja by som si ako menu dala niečo takéto
tolko chodov na garden party
to narafali koly skuskam
lebo co sa tyka jedla jednoznacne nieco grilovane masove + pivo aj nealko.. to je zaklad kazdej takejto party
lebo co sa tyka jedla jednoznacne nieco grilovane masove + pivo aj nealko.. to je zaklad kazdej takejto party
-
mato951
Star
celkom sa my aj to tvoje páči ja som zatial vybral na mäsity pokrm: marinované kuracie steaky na bezmäsite: zapekane plnene šampiony a ten šalat a múčnik ani sám neviem.bolek napísal:Mäsité: to by som spravila asi mäsový špíz so slaninkou a medzi to cibuľku alebo zeleninu
zober si to tak každý tam bude mať rodičov potom tam budú profesorky, komisia takže sa my to nezdá že by toho bolo veľa ale oni to maju dobre vymyslene my nakupime a spravime a oni sa najediaTrussardi napísal:tolko chodov na garden partyto narafali koly skuskam
tak na jedlo tam bude grilovaneho dosť a o občerstvenie a podobne veci sa už starajú čašnici to nieje naša zaležitosť.
Akurat som ti chcel navrhnut tie plnene sampinony, ale ako vidim uz si si to vybral. Dobra volba 
-
pryja
Darca
bezmasite by som dala: zapekane rajciny plnene cestovinami a feta syrom zaliate smotanovo-bylinkovou omackou
salat: miesany salat so sampinonmi, syrom, jogurtovym dresingom a k tomu toast. Priprava: ladovy salat natrhat na kusky, cervenu, zelenu, oranzovu papriku a uhorku nakrajat na male kocky, nastruhat mrkvu a pridat kukuricu. Sampinony nakrajat na platky, opiect na olivovom oleji, pridat roztlaceny cesnak, premiesat a pridat k zeleninovemu salatu. Navrch posypat struhanym syrom.
K salatu pripravit jogurtovy dresing a na olivovom oleji oprazene trojuholnokove toasty.
salat: miesany salat so sampinonmi, syrom, jogurtovym dresingom a k tomu toast. Priprava: ladovy salat natrhat na kusky, cervenu, zelenu, oranzovu papriku a uhorku nakrajat na male kocky, nastruhat mrkvu a pridat kukuricu. Sampinony nakrajat na platky, opiect na olivovom oleji, pridat roztlaceny cesnak, premiesat a pridat k zeleninovemu salatu. Navrch posypat struhanym syrom.
K salatu pripravit jogurtovy dresing a na olivovom oleji oprazene trojuholnokove toasty.
Možno by si mal spraviť čosi originálnejšie ako marinované kuracie steaky. To urobím aj ja. Sprav niečo, čo nedokáže/nevie každý.
Tiez si myslim, kura je uz dnes vsade pomaly.
Skus si pozriet napriklad relaciu "Sef na grilu". Grilovane speciality tam vari Zdenek Pohlreich a mohol by si sa niecim inspirovat 
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
ked robime doma grilovacku, tak robime toto:
grilovane vykostene kuracie stehna, pripadne aj kridla (nevykostene
), samozrejme aj bravcove.
priloha grilovana: cukina, sampinony, "krabie" tycinky, plesnivy syr, kukurica
salat by som robil ovocny, cerveny melon, pomarance, mandarinky, ananas, kiwi, vsetko cerstve, ziadne konzervy narezane na marne kusky a zaliate napr. pomarancovym dzusom (moze ist aj ananasovy ale spolu)
kolacky by sme uz asi nezvladli pri tej obzieracke, ale ak uz to mas ako ulohu, tak urcite nieco lahke. sorbet?
grilovane vykostene kuracie stehna, pripadne aj kridla (nevykostene
salat by som robil ovocny, cerveny melon, pomarance, mandarinky, ananas, kiwi, vsetko cerstve, ziadne konzervy narezane na marne kusky a zaliate napr. pomarancovym dzusom (moze ist aj ananasovy ale spolu)
kolacky by sme uz asi nezvladli pri tej obzieracke, ale ak uz to mas ako ulohu, tak urcite nieco lahke. sorbet?
-
mato951
Star
Tak dnes sme mali takú konzultáciu ohlade tej garden party a to bezmäsité jedlo budú šampiony (povedali že to je dobrá voľba) mäsité tiež nechám ale namiesto kuracích pŕs som dal stehno lebo prsia su suché a šalát mam taký letny s čerstvej zeleninypryja napísal:bezmasite by som dala: zapekane rajciny plnene cestovinami a feta syrom zaliate smotanovo-bylinkovou omackou
Ja by som aj niečo také spravil len máme neto dosť málo času a bojím sa toho že to nedotiahnem celkom do konca (ako jeden minulý rok) a už mám zato strhnuté body.hughito napísal:Možno by si mal spraviť čosi originálnejšie ako marinované kuracie steaky. To urobím aj ja. Sprav niečo, čo nedokáže/nevie každý.
šalat som chcel robiť ovocný ale robí ho už iný (naraz nás robí 7 ľudí čiže každý by mal mať iný). Keď ti mám poradiť neviem či robievaš ten ovocný šalát, ak hej tak už ho nezalievaj radšej tam daj viac druhov ovocia a ono ti to pustí šťavu.zelovoc napísal:ked robime doma grilovacku, tak robime toto:
grilovane vykostene kuracie stehna, pripadne aj kridla (nevykostene), samozrejme aj bravcove.
Nakoniec si si vybral banánový zákusok.
// Ďakujem všetkým za nápady ani som si nemyslel že tolkatý napíšu