ahojte,
nedavno som si kupil EPSON SX130 tlaciaren a dnes som si potreboval vytlacit asi 10 stran (cca to vychadza asi na 9 stran ciernobieleho textu + farebne nadpisy a zvyraznene niektore veci a 1 strana ciernobielych obrazkov) no a ten oficialny soft, co bol pribalny ku tlaciarni, mi po vytlaceni tych 10 stran ukazuje, ze kapacita cierneho atramentu je cca 60% a tych ostatnych farieb 80%. je toto mozne? co si ja pamatam na staru HP tlaciaren, tak tam som tych stran vytlacil minimalne 100 na jednu ciernu napln, pricom kvalita je porovnatelna a velkost nadrze tiez.
ako taky software vobec funguje? to iba virtualne prepocitava? lebo co som kukal do tej tlaciarne, tak som tam ziadne snimace na meranie hladiny atramentu nevidel a pochybujem ze by to meralo na zaklade hmotnosti.
EPSON SX130 tlaciaren - spotreba atramentu
-
*****HERO*****
Guru wannabe
Re: EPSON SX130 tlaciaren - spotreba atramentu
Štartovacie náplne. Do nových tlačiarní dávajú atramentu len tak na skúšku. Keď kúpiš nové, mali by vydržať oveľa viac.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
aha, no to bude asi ono, no aj tak mi ta spotreba pride nejaka velka. co som cital, tak vacsinou tieto "startovacie" atramentove naplne maju tak 60%.
nevedel by mi niekto teda povedat, ako funguje to meranie atramentu? je to iba softverove prepocitavanie alebo je v tej tlaciarni nejaky mechanizmus na to?
nevedel by mi niekto teda povedat, ako funguje to meranie atramentu? je to iba softverove prepocitavanie alebo je v tej tlaciarni nejaky mechanizmus na to?
Ono je to cele zavisle na tom cipe co mas na tom kontajneri ten je ako uz spominali startovaci a teda aj to nastavenie snimania hladiny sa odvija od nastavenia toho cipu ziadne snimanie váhy ani hladiny atramentu tam nieje.
Ja som tuto tlaciaren kupoval pred troma mesiacmi stalo to niak 39 eur no nekup to a má to aj skener
Náplne sú na tom však strašne drahé a stačí si kúpiť 1x všetky barvy a šmahom ruky máš cenu za tlačiareň späť.
Čo mi kamoš poradil lebo on má 125x tak, dá sa kúpiť k tomuto typu tlačiarne a teda aj k 130x zariadenie ktoré ti bude automaticky dopĺňať atrament do zásobníkov ,ak si dáš do googla ciss jednotka a typ tlaciarne tak na teba určite niečo vyskočí dá sa to zohnať aj na ebay alebo na českom aukre.
Dokupuješ si potom už iba farbu vo flaštičkách a náklady na tlač sú už minimálne. Počiatočná investícia je trochu vyššia okolo 40 eur za ciss jednotku a 10 eur za naplne do zasobnikov ael potom sa to už iba vracia.
Funguje to na spôsobe resetovania tých čipov na náplniach , keďže ked si ti kúpiš náplň v obchode original tak v nej sa väčšinou tie čipy resetovat nedajú ale dajú sa kúpit spominane ciss jednotky a tie majú taký reset buton a vždy keď ti bude ukazovať že hladina atramentu je už nízka v tých zásobníkoch tak resetnes a bude zasa na maxime a tak do nekonečna
Ja som tuto tlaciaren kupoval pred troma mesiacmi stalo to niak 39 eur no nekup to a má to aj skener
Náplne sú na tom však strašne drahé a stačí si kúpiť 1x všetky barvy a šmahom ruky máš cenu za tlačiareň späť.
Čo mi kamoš poradil lebo on má 125x tak, dá sa kúpiť k tomuto typu tlačiarne a teda aj k 130x zariadenie ktoré ti bude automaticky dopĺňať atrament do zásobníkov ,ak si dáš do googla ciss jednotka a typ tlaciarne tak na teba určite niečo vyskočí dá sa to zohnať aj na ebay alebo na českom aukre.
Dokupuješ si potom už iba farbu vo flaštičkách a náklady na tlač sú už minimálne. Počiatočná investícia je trochu vyššia okolo 40 eur za ciss jednotku a 10 eur za naplne do zasobnikov ael potom sa to už iba vracia.
Funguje to na spôsobe resetovania tých čipov na náplniach , keďže ked si ti kúpiš náplň v obchode original tak v nej sa väčšinou tie čipy resetovat nedajú ale dajú sa kúpit spominane ciss jednotky a tie majú taký reset buton a vždy keď ti bude ukazovať že hladina atramentu je už nízka v tých zásobníkoch tak resetnes a bude zasa na maxime a tak do nekonečna