Učenie programovať

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Učenie programovať

Príspevok od používateľa strapaty »

pokial si zvladol pascal mal by si pokracovat v delphi alebo c++ (cize objektovo orientovane programovanie) http://www.salanci.sk/C/ ....... a potom uz konkretny jazyk ktoremu sa chces venovat.... ale kazdy si musi najst svoj sposob ucenia ... (poradit dobru knihu alebo link to sa neda.....) ak si nevies najst co potrebujes nezvladnes ani programovanie....
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

strapaty napísal:pokial si zvladol pascal mal by si pokracovat v delphi alebo c++ (cize objektovo orientovane programovanie)
Zabíííl :D

Delphi ešte možno, ale do pointrovej aritmetiky C/C++ by som šiel pomaly - a teda pekne cez C. Práve teraz mám veľa skúseností s tým, že ľudia, ktorým šlo C od ruky a robili v ňom celkom v pohode, sú v C++ totálne stratení. Čo by robil človek prechádzajúci z pascalu...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

smerníky máš aj v pascale :) Ak si sa ich neučil, to nie je nikoho problém. Ale prechod z pascalu na c++ alebo z c na c++ mi príde ekvivalentný čo sa týka logiky. AKurát z pascalu sa budeš musieť trošku viac syntaxe naučiť a prejsť z begin-end systému na zátvorkovanie
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

BX napísal: Zabíííl :D

Delphi ešte možno, ale do pointrovej aritmetiky C/C++ by som šiel pomaly - a teda pekne cez C. Práve teraz mám veľa skúseností s tým, že ľudia, ktorým šlo C od ruky a robili v ňom celkom v pohode, sú v C++ totálne stratení. Čo by robil človek prechádzajúci z pascalu...
Ja mam rovnake skusenosti, co sa ani poriadne nenaucia mysliet proceduralne a uz sa hrnu do OOP, ide hlavne o to ze vsetko chce svoj cas, ale dnes chce kazy vsetko a richlo
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

nesuhlasim pascal bohate staci na naucenie sa zakladnej logiky..... polovicka ucenia c++ je proceduralne programovanie .... aj ked priznavam delphi je jednoduchsie ...aspon syntax.... aspon pre mna...
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

audiotrack napísal:smerníky máš aj v pascale :) Ak si sa ich neučil, to nie je nikoho problém.
O tom samozrejme viem. Prečo sa ale nepoužíva pascal, ale C? No asi to nebude úplne to isté - a nebude to len v syntaxi :)
(slovo "používa" ber s rezervou - alebo ho obmedz na akademickú pôdu)

strapaty: Áno, v C++ sa dá písať aj "skoro procedurálne". Ale prečo by toto niekto robil? :cry: C++ je silné práve v OOP. Prepáč, ale kto programuje v C++ a nedokáže mi povedať zmysel OOP, je pre mňa idiot :) (A pri tom ten zmysel je tak jednoduchý... no práve v tom je jeho zložitosť)

//
Audio: Dobre, tak bol trochu hlúpy, písal som to trochu v presvedčení, že ani on sa tie smerníky neučil :D (Ja som sa totiž ešte nestretol s nikým, kto by sa to v pascale učil. My sme už tá rozmaznaná novodobá generácia)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

BX napísal:Prečo sa ale nepoužíva pascal, ale C?
No schválne, prečo? Veď v pascale viem používať aj priamo assembler, takže jeho sila je ekvivalentná céčku :)

/to je len rečnícka otázka, samozrejme že viem prečo sa používa c, a dávam ti za pravdu, len chcem poukázať na hlúpy argument smerníkov čo si použil/
Biohazard66
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Biohazard66 »

Trochu s vami nesúhlasím, nemôžete mu hovoriť že je to blbosť prejsť z pascalu na C++ ak sa človek snaží a samozrejme chce tak sa to dá a není to zas také zlé (nieje to ľahké ale dá sa to), ale samozrejme máte aj vy pravdu - ale iba vo všeobecnosti. Keď to človek v sebe má tak ho nič nezastaví... :D
Ja som pascal iba začal a potom som prešiel na C++ trochu blbosť že som pascal nedošiel ale strašne ma to nebavilo a s C++ som mal na začiatku trochu problém ale potom to už šlo samo.
To je asi všetko z mojej strany :D
Autorovi: V pohode skús C++ ak ti to nepôjde môžeš skúsiť niečo iné a neskôr sa k tomu vrátiť
robert656
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa robert656 »

Caute, mam taku otazocku. Mojim cielom je programovat aplikacie pre Android, neskor pre iOS(zatial nemam k dispozicii ziadne zariadenie s mac os, ktory je potrebny). Chcem sa avsak opytat, cital som, ze najprv je dobre mat prehlad v Ccku, a potom sa pustit do niecoho zlozitejsieho. Neviem vsak ci mam najprv studovat Ccko, ako nejake zaklady mam, viem co a ako funguje, cykly, programoval som si aj take jednoduchsie veci na arduine. Co mi odporucate? Pustit sa do Javy? Alebo najprv C? Dakujem.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

podla mna na android najprv by si mal vediet javu...a C je len nejaky bonus pri native development kite, pripadne mozes skusit mosync
c-ice
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa c-ice »

@robert656: podla mna by si mal najprv vediet programovat a potom ti je jedno v akom jazyku...
k iOS nepotrebujes maca aby si mohol kodit pre maca mozno pre niektorych zverstvo ale mac sa da rozchodit aj na PC masine ked si ju spravne poskladas ale jednoduchsie je pouzit Virtualnu mašinu kde si to bez problemov rozbehas ... a v macu robis v Objective-c trocha zverstvo na prvý pohlad patri do rodiny C/C++ atd ... takze ked ich ovladas myslim ze moze byt jednoduchsie prejst na to ale celkovo sa líši vyzorom :) ... ako spomenul java pre android neni ocom ... vsetko je to beh na dlhe trate ako podotkol harrison314 http://www.hojko.com/post1817238.html#p1817238 ...

@biohazard66: niesom si isty ci to ide samo podla veci ktore riesis c++ a ktomu OOP ked uvidis vyssie suvislosti atd mnozstvo veci okolo a po roku si precitas co si pisal tak pochopis ze po roku nebudes vediet tolko co si myslis teraz ze vies ...
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Na android stačí aj flash.
Biohazard66
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Biohazard66 »

c-ice napísal:
@biohazard66: niesom si isty ci to ide samo podla veci ktore riesis c++ a ktomu OOP ked uvidis vyssie suvislosti atd mnozstvo veci okolo a po roku si precitas co si pisal tak pochopis ze po roku nebudes vediet tolko co si myslis teraz ze vies ...
Dobre možno som sa pýtal blbosti ale odôvodnil by som to tým že som neskúsený a myslím že mám ešte veľa času nato aby som sa vypracoval na oveľa lepšiu úroveň
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

ja som zacinal s karlom a zofkou .... v skole som skocil rovno na delphi c a c++ a nemal som stym nejaky problem ..... samozrejme bolo si to treba odsediet a odtukat tesiatky hodin....
Napísať odpoveď