Satelitny box ferguson ariva 102 E,nastavenie
-
martina999
Novice
Satelitny box ferguson ariva 102 E,nastavenie
Kto by mi vedel ako mam nastaviť satelitny box Ferguson ariva 102 E,už som s toho uplny vôl čo tam ma byť vlastne zaškrtnuté.Mam monoblok na dve družice,a do dnešneho dňa som ešte poraidne nič nechytla,signal nabehne na 86 % a potom skoči na 36% a to robí dookola,neviem v čom to môže byť parabolu sme sa snažily čo najpomalšie nastavovať ale ten signal nie a nie zachytiť ASTRA 1 a ASTRA 3A,poradte ako na to,len prosím nie že mam čítať na nete že tam je toho dosť...lebo to som už urobila a nemam už na to vôbec nervy,ak sa najde niekto kto mam niekto podobny box a vie mi poradiť budem len rada,nasledne vysvetlím viac.
Re: Satelitny box ferguson ariva 102 E,nastavenie
... najskor budes mat zle dotiahnuty uchyt alebo velky vykyv stoziara(konzoly)..... kes si to ladil videl si ze staci mm a signal lieta... takze ked fuka vietor.... tak ti to asi pada... treba dobre ukotvit parabolu ak nepomoze treba kupit vacsiu.... na zlepsenie signalu skontroluj aj konvertor ci ho nemas pootoceny a poposuvaj ho dopredu dozadu ci ti signal nestupne .....
.... ale ak mas 86 a potom ti skoci na 36 tak to bude na 90% kmitajuca parabola .... ked ju chytis za bok a zakyvat nesmie sa pohnut.....
.... ale ak mas 86 a potom ti skoci na 36 tak to bude na 90% kmitajuca parabola .... ked ju chytis za bok a zakyvat nesmie sa pohnut.....
Už len ked si všimneš nick tak zistíš že je to baba. Ale k veci ako písal strapaty môže to byť tým že sa ti kýve parabola je fatk pravda že stačí trocha a už signal vypadava Preto neznašam motory na satelitoch. Ja mám v satelite určitý postup a ked je tam nejaký signal začne to pípať že kolko je tam signalu. Určite je niekto v tvojom dosahu kto má tieto satelity 19,2 a 23,5 stačí sa asi pozreť kde približne smerujú a je jasné že treba mať vertikalny uhol nastaveny na cca 30 až 35 stupňov- uhlové nastavenie paraboly- velkosť paraboly aspoň 60 cm. Pokial nemáš motor tak ak chceš dva stačí ti kúpiť duo lnb ak chceš 3 tak treba dorobiť lištu prípadne ju kúpiť. Je fajn pri nastavení mať kompas.
-
martina999
Novice
Matej18 napísal:Už len ked si všimneš nick tak zistíš že je to baba. Ale k veci ako písal strapaty môže to byť tým že sa ti kýve parabola je fatk pravda že stačí trocha a už signal vypadava Preto neznašam motory na satelitoch. Ja mám v satelite určitý postup a ked je tam nejaký signal začne to pípať že kolko je tam signalu. Určite je niekto v tvojom dosahu kto má tieto satelity 19,2 a 23,5 stačí sa asi pozreť kde približne smerujú a je jasné že treba mať vertikalny uhol nastaveny na cca 30 až 35 stupňov- uhlové nastavenie paraboly- velkosť paraboly aspoň 60 cm. Pokial nemáš motor tak ak chceš dva stačí ti kúpiť duo lnb ak chceš 3 tak treba dorobiť lištu prípadne ju kúpiť. Je fajn pri nastavení mať kompas.
Dakujem krásne za komentar...že je to baba....hm asi je blbááá že????...Oki až nato že další dvaja super hrdinovia ktory si mysleli že som ,,baba,, nevedeli prísť na vec...nakonec sa zistil že najnovší softwar 1.16B4,je totalna sračka:-(po tom som nahodila 1.14B3 soft a šlape ako hodinky,signal chytilo hned...inač celu zostavu som si vybrala sama...takže nepodcenujte aj baby....je pravda že niektore maju nasrate v hlave,ale tento komentar ma maximalne nasral...Okrem toho som pisala dosť jasne čo chcem...dristy a drze poznamky si nech necha každy sam pre seba.Dakujem problem bol vyriešeny aj bez Vašich blbych komentarov.
to bol koment na mna ze som ta oslovoval v muzskom rode .... myslim ze si to pochopila zle... inac nice riesenie.....