Kupa bytu

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
pavlicko
Amateur
Amateur

Kupa bytu

Príspevok od používateľa pavlicko »

Neviem ci som to tu dobre zaradil a dufam ze hej. Potrebujem zistit co najviac informacii pri kupe bytu, na co si mam davat hlavne pozor pri realitkach a pri riadkovych inzerciach. Za co by som mal platit a za co nie okrem ceny bytu ktora bola uvedena. A vlastne vsetko co sa toho tyka, takze by ma potesilo, keby mi napisali hlavne ty, ktory maju stym dake skusenosti, alebo mi mozete poslat volake linky kde sa toho dozviem viac. Za vase prispevky Vam velmi pekne dakujem.
Juicy
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Juicy »

No segra ma za sebou "cesrtvu kupu bytu" dost dlho hladali, treba si na to spravit cas, nechytit sa hned prvej ponuky ale pozriet si toho viac, urcit si co vlastne chcem,a jednu hlavnu vec ti opdorucim, ked ho budes kupovat a budes chciet prerabat zisti si ake stierky su na stenax, lebo segra v celom byte musia davat stierky dole flechou pretoze je lepena :evil: Takze este pred podpisom kupnej zmluvy do kazdej izby so spachlickou a skusit ci to ide dole... :)
R.I.P.
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa R.I.P. »

juicy51 napísal:No segra ma za sebou "cesrtvu kupu bytu" dost dlho hladali, treba si na to spravit cas, nechytit sa hned prvej ponuky ale pozriet si toho viac, urcit si co vlastne chcem,a jednu hlavnu vec ti opdorucim, ked ho budes kupovat a budes chciet prerabat zisti si ake stierky su na stenax, lebo segra v celom byte musia davat stierky dole flechou pretoze je lepena :evil: Takze este pred podpisom kupnej zmluvy do kazdej izby so spachlickou a skusit ci to ide dole... :)
:lol: :lol: rada nad zlato

Hlavne si zisti, ci je byt vyporiadany spravne po financnej stranke (byvali vlastnici, bytove druzstvo atd.), skontrolovat IS a skryty stav bytu (ak ide o novy byt, nove byty tak sa nestaraj)....
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

pavlicko: akonahle uvidis nalepenu stierku, nekupuj :lol:

K veciam ktore by si mal sledovat, to ti asi tazko poradim, ale maj otvorenu hlavu ked budes na nejakej prehliadke bytu, predstavovat si seba sameho v buducom byte zakryva chyby, ver mi :)
pavlicko
Amateur
Amateur

Trosku som to blbo napisal. Moja chyba. Byt uz je vybraty jedna sa mi hlavne o tie platobne podmienky. Co mam platit ja a co predavajuci. Co budem platit pri vybavovani papierov a vsetko mozne okolo tohto. Ale aj za toto tu dik. Aspon volake odpovede. Jedna na pobavenie.
R.I.P.
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa R.I.P. »

pavlicko napísal:Trosku som to blbo napisal. Moja chyba. Byt uz je vybraty jedna sa mi hlavne o tie platobne podmienky. Co mam platit ja a co predavajuci. Co budem platit pri vybavovani papierov a vsetko mozne okolo tohto. Ale aj za toto tu dik. Aspon volake odpovede. Jedna na pobavenie.
Zjednodusene....platit budes vsetko, vsetko ty...
pavlicko
Amateur
Amateur

Zda sa ze ozaj nikto nevie o tomto nic. Nevadi ujo google to trocha poriesil. Dik aj tak
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Re: Kupa bytu

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

trosku starsia tema, ale nebudem zakladat novu...mate niekto potuchy, kde a ako sa da zistit, ci nie je na byte zalozne pravo, pripadne nejake dlzoby predchadzajuceho majitela a pod? mate niekto skusenosti s touto realitkou? vdaka
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

Príspevok od používateľa pitbullko »

Ahojte,
rád by som videl vaše názory. Brat sa rozhodol kúpiť byt. Našiel pekný 3 izbový.
Rozloha je 70 m2, veľký balkón, na ktorý sa vchádza z kuchyne aj z obývačky.
Byt je však na najvyššom poschodí - na piatom a je rohový.
Bytovka bola minulý rok zateplená z bokov a bola spravená nová strecha.
Trocha sa však obáva toho najvyššieho poschodia a toho, že je rohový.
Bývate niekto v podobnom? Nebude byt chladný? Vidíte v tom skôr výhody/nevýhody.
Myslím, že téma by sa mohla presunúť do Ostatné.
Ďakujem
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...čo ja viem, tak byty na vyšších poschodiach bývajú obvykle teplejšie, lebo sa tam kumuluje teplo z nižších podlaží...býval som na najvyššom poschodí (ale nie rohový)...
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

hlavne si davajte pozor na susedov, teraz sa dako pomnozili je*** ludia...

tecuca strecha sa da opravit... ale sused sa vymenit neda...
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

Príspevok od používateľa pitbullko »

Tiež som počul niečo podobné od známeho. Tvrdil mi, že v ich bytovke obyvatelia na najvyššom poschodí platia najmenej za teplo.
Ja v tom vidím skôr výhody, tiež napr. hluk z horného poschodia môže byť otravný, vytopenie.
Myslím, že piate poschodie sa dá v prípade núdze zvládnuť aj po svojich.
Susedov brat zisťuje.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Čo sa týka toho tepla, tak je podľa mňa aj dosť podstatné, na ktoré strany je ten byt orientovaný. Pretože je rozdiel, či je bočná stena orientovaná na sever, kde sa slnko nedostane alebo na juh, kde sa slnko opiera takmer celý deň.
Napísať odpoveď