aky TV na DigiTv???
-
Ryan Giggs
VIP
Re: aky TV na DigiTv???
Môže, ale nemusi. Väčšinou sa HD vysiela v takom kodeku, s ktorym analog pracovať nedokaže. Preto je u providerov dostupny konkretny program aj v SD aj HD.
Podrobne info ohladne HD na DIGI SPORTE nemam, ale viem ze maju v logu HD. tak som logicky vydedukoval...Ryan Giggs napísal:To je v poriadku, ale pisal si o Digisport HD. Ale cez scart žiadny Digisport v HD mať nemôžeš. Preto ta beardieho otazka.
Pokiaľ viem, tak v HD jelen cez kablovku, nie cez satelit.
Alebo ze by to bol len taky trik?
HD to je, ale nedostanes ho z STB, lebo ten ma len SCART (teda aspon toho co pises), SCARTom HD vysielanie neprenesies
Ten program je HD myslim, ze len v ich kablovke. Cez satelit vobec nie je digisport v HD.
-
Ryan Giggs
VIP
To nie je o podrobnom infe, ale o tom ako funguje digitalne a analogove vysielanie resp. prenos signalu.. Program v HD kvalite mozes sledovat len ak to prijmas digitalne (hdmi, priamo antenou). Ty to vsak prijmas len v kvalite normalnej SD a este k tomu analogovo, kedze scart je analog a HD preniest nevie.klimik napísal:
Podrobne info ohladne HD na DIGI SPORTE nemam, ale viem ze maju v logu HD. tak som logicky vydedukoval...
Alebo ze by to bol len taky trik?
Este inak, do boxu to ide digitalne, ale v nom sa kvalita meni na analogovu (zmeni na horsiu) aby to bolo mozne preniest cez scart do tv.
pisal som ohladne toho aj do digi. tu je ich vyjadrenie:Ryan Giggs napísal:To nie je o podrobnom infe, ale o tom ako funguje digitalne a analogove vysielanie resp. prenos signalu.. Program v HD kvalite mozes sledovat len ak to prijmas digitalne (hdmi, priamo antenou). Ty to vsak prijmas len v kvalite normalnej SD a este k tomu analogovo, kedze scart je analog a HD preniest nevie.
Este inak, do boxu to ide digitalne, ale v nom sa kvalita meni na analogovu (zmeni na horsiu) aby to bolo mozne preniest cez scart do tv.
Zatiaľ naše zariadenia nepodporujú HDMi výstup. Spoločnosť Digi Slovakia
plánuje zaviesť HD vysielanie, ale momentálne nedokážeme určiť, v akom
časovom rozmedzí by to mohlo byť. Koaxiálny kábel je RG6 a pri veľkých
vzdialenostiach je možné urobiť výnimku pri inštalácii, nakoľko môže
dochádzať k strate signálu. Záleží od typu inštalácie, servisný technik
zhodnotí situáciu a na základe toho sa inštalácia vykonáva.
Ako som uz spominal... chcem pozerat anglicku ligu, tak sa snazim to nejak sklbit dokopy aby to bolo pozeratelne.
//autoeditácia príspevku (02 Apr 2012, 18:54)
ale urcite bude dobre ked kupim nejaky kvalitny scart, napr:Ryan Giggs napísal:To nie je o podrobnom infe, ale o tom ako funguje digitalne a analogove vysielanie resp. prenos signalu.. Program v HD kvalite mozes sledovat len ak to prijmas digitalne (hdmi, priamo antenou). Ty to vsak prijmas len v kvalite normalnej SD a este k tomu analogovo, kedze scart je analog a HD preniest nevie.
High Definition SCART Audio Video Cable
http://www.solight.cz/bandridge/sk/inde ... t-konektor#
preco ma v nazve HD?
http://www.solight.cz/data/web/bandridg ... vl7392.pdfk6 napísal:Som slepy? Kde tam vidis HD?
Ak chces PL v HD tak si radsej zabezpec zahranicnu kartu, spravis ovela lepsie (a nebude to o moc drahsie ako digi)
-
Ryan Giggs
VIP
To je len marketingovy zvast. HD nikdy analogovo naprenesies. Je jedno co tam pisu.
Neviem ci lepsi kabel bude nejaka vyhra, tie ich cinske STB za vela nestoja.
Zaobstaral som si viera TX-P42G30E.
zatial uplna spokojnost, akurat mam zopar nejasnosti:
- ked prehravam film ci uz z USB, alebo z DVDcka, zda sa mi ako keby bol obraz zrychleny, dabing vsetko sedi, ale obraz sa mi zda mierne zrychleny. ukazoval som to aj kamosovi a ten mi to tiez potvrdil, ze ten film videl na ntb ale nesiel tak zrychlene, na prvy pohlad to vyzera normalne, ale ked to clovek uz videl tak v urcitych chvilach si to vsimne.
Neviete mi poradit co sa s tym da robit? ci to je nejakym nastavenym alebo v com moze byt problem?
- druhy problem mam s formatom MP4 s titulkami, jedna sa o BRrip, skusal som dva filmy, oby dva maju spicovy obraz, ale nejde vobec zvuk ani titulky.
kde je problem?
inak som nesmierne spokojny.
dakujem za odpovede.
zatial uplna spokojnost, akurat mam zopar nejasnosti:
- ked prehravam film ci uz z USB, alebo z DVDcka, zda sa mi ako keby bol obraz zrychleny, dabing vsetko sedi, ale obraz sa mi zda mierne zrychleny. ukazoval som to aj kamosovi a ten mi to tiez potvrdil, ze ten film videl na ntb ale nesiel tak zrychlene, na prvy pohlad to vyzera normalne, ale ked to clovek uz videl tak v urcitych chvilach si to vsimne.
Neviete mi poradit co sa s tym da robit? ci to je nejakym nastavenym alebo v com moze byt problem?
- druhy problem mam s formatom MP4 s titulkami, jedna sa o BRrip, skusal som dva filmy, oby dva maju spicovy obraz, ale nejde vobec zvuk ani titulky.
kde je problem?
inak som nesmierne spokojny.
dakujem za odpovede.
-
Ryan Giggs
VIP
Pravdepodobne tym "zrychlenim" mysliš tzv. telenovelovy efekt. To poriešiš nastavenim, vypni IFC, malo by to byť ok. Druhy problem, je asi spôsobeny nepodporou kodeku v tv, zase sa nespoliehaj že ti to prehra všetko čo do toho pustiš. Televizor nie je PC ani multimedialny prehravač. Ta podpora prehravania je tam obmedzena. A je jedno čo za značku či model to je.
dik moc za radu!!! mal si pravdu s IFC.Ryan Giggs napísal:Pravdepodobne tym "zrychlenim" mysliš tzv. telenovelovy efekt. To poriešiš nastavenim, vypni IFC, malo by to byť ok. Druhy problem, je asi spôsobeny nepodporou kodeku v tv, zase sa nespoliehaj že ti to prehra všetko čo do toho pustiš. Televizor nie je PC ani multimedialny prehravač. Ta podpora prehravania je tam obmedzena. A je jedno čo za značku či model to je.
ale v podstate to ani neni zrychlene ale skor efekt dokonalosti tej 600Hz plazmi,,,je to velky rozdiel od 50resp 80Hz LCD monitora na pc alebo NTB.
bude to asi len o sile zvyku.
lebo ked som IFC vypol, tak to bolo tak ako je clovek zvyknuty... z LCD ale pritom je to strasne sekane na rozdiel ked to je IFC na maximum.
a k tej podpore... no skoda ze mi to neislo zo zvukom... lebo ten obraz aj ked to bol BR rip bol fakt uzasny!!!
klimik: Z velkej casti nechapem preco sa vyrobcovia snacia z TV urobit multimedialne centrum, ked o to vsetko je v dnesnej dobre postarane. Potom si uzivatel kupi TV a zisti ze mu to necita MP4, ze musi zmenit nazov tituliek tak aby mu to nacitalo, ze ma problem s diakritikou , titulky sa nedaju synchronizovat, a to nehovorim o HD-audiu
. U zariadeni ako multimedialny prehravac, receiver by som povedal ze je doslova nutnost aby tu bola moznost sa napojit na siet, presne tak ako to mam aj ja. Je uplne super pocuvat radia cez net a mat pritom zapnuty iba zosik
. Je sranda ze ak chce niekto vyuzivat skype tak zaplati cca 100,-eur za kameru+mic
, firmam ide len o to aby z marketingu vytazili co sa da
. Takze bud SMART.
-
Ryan Giggs
VIP
Zaleži aj na tom, čo sa pozera. HD filmy (ale aj na DVD) su v kinoformate, tie idu len na 24 Hz, je pri nich preto dobre použivať toto snimkovanie. Inak môže obraz trhať.klimik napísal:
dik moc za radu!!! mal si pravdu s IFC.
ale v podstate to ani neni zrychlene ale skor efekt dokonalosti tej 600Hz plazmi,,,je to velky rozdiel od 50resp 80Hz LCD monitora na pc alebo NTB.
bude to asi len o sile zvyku.
lebo ked som IFC vypol, tak to bolo tak ako je clovek zvyknuty... z LCD ale pritom je to strasne sekane na rozdiel ked to je IFC na maximum.
a k tej podpore... no skoda ze mi to neislo zo zvukom... lebo ten obraz aj ked to bol BR rip bol fakt uzasny!!!
Ak ma problemy s MP4, tak skus použivať filmy v inom formate (mkv). Ani tam sice uplne všetko neprehra, ale asi viac ako v mp4.
HDMI je najkvalitnejsie,
daju su nejako kvalitativne zoradit: koaxial, cinch a scart? ktore je lepsie?
//autoeditácia príspevku (12 Apr 2012, 19:55)
HDMI je najkvalitnejsie,
//autoeditácia príspevku (12 Apr 2012, 19:55)
HDMI je najkvalitnejsie,
-
Ryan Giggs
VIP
Pokiaľ maš scart, zbytočne budeš špekulovať.
nemam scart. momentalne mam kablovku cez koax.Ryan Giggs napísal:Pokiaľ maš scart, zbytočne budeš špekulovať.
preto chcem poznat kvalitativny rozdiel vramci tychto typov pripojeni.
-
Ryan Giggs
VIP
Aj keby si mal STB s HDMI, signal tam stale prudi len cez koaxial. Aj do stb ide signal cez koaxial. Preto je take porovnavanie absolutne irelevantne.
Problem je v tvojom pripade ten, ze predpokladam ze to co momentalne prijmas je pravdepodobne v analogu a nie digital (zalezi na tom co konkretne za kablovku mas, resp. ake progamy). Alebo mas v tv aj dekodovaciu kartu? Problem nie je v kabli ale v sposobe sirenia signalu.
Najlepsie je signal prijmat priamo digitalny signal bez akehokolvek medzistupna v podobe cinskeho stb, ktory kvalitu len kurv****.
Problem je v tvojom pripade ten, ze predpokladam ze to co momentalne prijmas je pravdepodobne v analogu a nie digital (zalezi na tom co konkretne za kablovku mas, resp. ake progamy). Alebo mas v tv aj dekodovaciu kartu? Problem nie je v kabli ale v sposobe sirenia signalu.
Najlepsie je signal prijmat priamo digitalny signal bez akehokolvek medzistupna v podobe cinskeho stb, ktory kvalitu len kurv****.