Domace striekanie
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Domace striekanie
caute ,je tu nejaky lakyrnik ?
pred predajom auta som chcel dat do co najlepsieho stavu auto. blatnik bol na dost miestach hrdzavy. nijaky iny diel nema ani mm hrdze . tak som ho zhodil vybrusil hrdzu vysmirgloval prechody strekol hrubym zakladom vysmirgloval par krat sa to opakovalo a potom jemny zaklad . jemny zaklad bol taky drsnejsi. mal som namiesanu farbu z plastoveho krytu spatneho zrkladla . pri miesani mi vravel ze si mam dat namiesat farbu z dielu takeho aky budem chcet striekat . na plast chyta inak a na plech inak. striekal som sprejom plastovy naraznik a pecka . blatnik dopadol hrozne . uplne iny odtien a co je najhorsie ze je to strasne drsne a matne. striekal som to tou lesklou farbou a nakoniec vela krat lesklym lakom. teraz uz je hrdza prec a musim to spravit znovu farbou ktoru dam namiesat z plechoveho dielu . aky mam zvolit postup nech je to dokonale ? urcite uz len pod vodou prebrusim do hladka a budem sa snazit do leskla . alebo ako inak docielim lesklost ako na celom aute ? kde som v postupe urobil chybu ? ps. nebudem to davat striekat lakyrnikovi , to by sa mi viac oplatilo kupit blatnik z vrakacu
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Domace striekanie
Nič v zlom, ale nenapadlo Ťa, že snahou dať to auto do poriadku ho môžeš ešte viac dojekaziť, ak presne nevieš, čo robit?
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Myslim ze nie lebo ten diel potreboval pomoc. Kusok bol streknuty inou farbou lebo bol oskrety , o hrdzi nehovorim a k tomu este miestami kusky laku po mojom stickerbombingu.
Chybu si spravil uz len v tom, ze si to striekal sprejom.
Odporucam obehnut predajne, kde miesaju farby v tvojom okoli a pytat sa na lakernikov. Oni zvyknu mat na seba kontakty, ja som tak zohnal dobreho za rozumnu cenu, ktory mi strekol diel ako fusku popri praci lakovni.
Tie nalepky si uz dal dolu? Pre zaujimavost, odfot to, ako to vyzera po tom sticker bombardovani a domacom sprejovani
Odporucam obehnut predajne, kde miesaju farby v tvojom okoli a pytat sa na lakernikov. Oni zvyknu mat na seba kontakty, ja som tak zohnal dobreho za rozumnu cenu, ktory mi strekol diel ako fusku popri praci lakovni.
Tie nalepky si uz dal dolu? Pre zaujimavost, odfot to, ako to vyzera po tom sticker bombardovani a domacom sprejovani
http://www.hojko.com/post1799081.html#p1799081
dal si, ak ano tak aku si dal zakladnu farbu? ja som nedaval a vyzeralo to inak, spytal som sa a zistil som ze tam ma ist cierna zakladna az tak modra, vyskusal som a su takmer identicke
dal si, ak ano tak aku si dal zakladnu farbu? ja som nedaval a vyzeralo to inak, spytal som sa a zistil som ze tam ma ist cierna zakladna az tak modra, vyskusal som a su takmer identicke
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
skrabance a hrdzu som brusil takym brusnym kotucom v karbobruske. boli tam jamky tak som to strekol zakladom asi milion krat a po kazdom streknuti som to prebrusil . teraz je to fajn a jamky vidno nie je . zaklad bol biely
//edit: btw dnes bolo pekne tak som obul do vrtacky nastavec a lestil som pastou tie kusky laku a celkom to ide dole s tym a original lak sa neznici
//edit: btw dnes bolo pekne tak som obul do vrtacky nastavec a lestil som pastou tie kusky laku a celkom to ide dole s tym a original lak sa neznici
podklad pre vrchnu farbu musi byt co najlepsie prebruseny pod vodou smriglom 600-1000 (zalezi ci striekas metalizu alebo normalny lak), po prebruseny to musi byt pekne leskle, potom das vrchnu farbu, aby to malo lesk musis naniest dostatocnu vrstvu, tazko sa to odhaduje a ak to prezenies bude to stekat, inak na striekanie farby je este zima, optimalna teplota je okolo 20 stupnov, v pripade, ze by to znova nevyslo mozes dat diel prelestit
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
pytal som sa kamarata co sa uci za lakyrnika a ten mi pol hodinu diktoval co mam robit , potom ma napadlo spytat sa ho ci nevie kto by mi to urobil a za kolko. zavolal a za 40€ mi to niekto urobi. myslim ze je to super cena kedze vsade inde 100€ .. tak som minul 20€ na spreje zbytocne , nervy a vsetko. este to odfotim a hodim foto pred a po ked to bude 
celkom som zvedavy za tych 40e na ten vysledok... prosim ta, hod to sem, ako to bude vypadat 
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Eras: odtien trochu mimo, lesk ziadny,... 
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
myslite ze to bude tak na pcu ? este ma napadlo kupit taky blatnik z buracky alebo od typkov co predavaju na diely ale v tom mojom odtieni a moj predat akoze pripraveny na nastrek
Za blatnik das tolko, co za lak. Ak je ten chlapik za 40 lakernik a vie to robit, tak mu to daj. Niektori si takto robia fusky v robote. Ale aby to robil nejaky samozvany kutil v garazi za sidliskom, tak to by som sa obaval.
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
ano kupim ho za taku cenu , no mam original lak , a peniaze ak predam ten moj. uvidim asi mu to dam
Chlapi potrebujem pomoc. Znamy mi ide striekat narazniky + blatniky no povedal mi aby som si spravil pripravu, ze on mi to uz iba striekne ( nema vobec cas ) Diely uz mam odstrojene no nemam v tom celkom jasno. Zatial som spravil iba jeden naraznik no neviem ci dobre (podla mna zle
)
1, technickym som odmastil naraznik
2, 120 smirglom som ho prebrusil, zdrsnil
3, kde bolo treba tak som ho vytmelil
4, opat som ho 120 prebrusil do hladka
5, striekol som ho cely tmelom v spreji
No ak som to cele dodrbal tak mi prosim napiste ako by sa to malo robit
Ten striekaci tmel ,cize asi posledna faza pred striekanim, sa ma brusit vodnym smirglom alebo na sucho dakou 600? Vdaka za rady 
1, technickym som odmastil naraznik
2, 120 smirglom som ho prebrusil, zdrsnil
3, kde bolo treba tak som ho vytmelil
4, opat som ho 120 prebrusil do hladka
5, striekol som ho cely tmelom v spreji
No ak som to cele dodrbal tak mi prosim napiste ako by sa to malo robit
tmel vybrusit na mokro postupne do 400, kvoli tmelu by mal ist plnic a ten treba vybrusit pod vodou s 600 - 1000, v pripade metalizy s 1000+, posledna vrstva pred lakom musi byt pekne leskla bez ryh, lak kazdu drobnost este zvyrazni
diky syfon
ten plnic to je ten striekaci tmel?nemam moc jasno v pojmoch.tym striekacim tmelom mam strieknut cely naraznik?ci len tmelene casti.
striekaci tmel sa pouziva hlavne na vyhladenie vacsich nerovnosti, mozes s nim streknut cely diel alebo len casti, ktore chces, ale ide o to, ze keby si na ten tmel strekol lak tak sa ti casom moze "prepadnut", vsiakne do tmelu a vytvoria sa take mapy, preto je lepsie dat pod lak plnic(filling primer), ktory prave tomuto zamedzi a este k tomu dokaze co to skryt, robia sa aj plnice v spreji ale s tym nemam skusenost, radsej sa porad s chalanom co ti to bude striekat, priprava je rovnako dolezita ako samotne lakovanie 
diky moc takze plnic a striekaci tmel nieje to iste? lebo tu na tejto stranke je pisane ze akrylovy plnic - striekaci tmel http://www.farbylakyipos.sk/farby-laky- ... LNIC-400ml
urcite to nie je to iste, vela ludi si pletie plnic(filler)/striekaci tmel(spray putty), na drobne nerovnosti imo striekaci tmel nie je nutny ale dat sa moze no a ten sprej co si dal je plnic, tym ked streknes cely diel, aspon dve vrstvy a pekne vybrusis tak uz staci streknut lak a malo by to byt ok, len je drahy
tak aby som to zhrnul, co potrebujes si vytmel normalnym tmelom, ak mas vacsiu plochu, ktoru chces doladit pouzi striekaci tmel, potom ide plnic, vybrus a moze ist lak, lakyrnik sice niesom, ale postup by to mal byt spravny
tak aby som to zhrnul, co potrebujes si vytmel normalnym tmelom, ak mas vacsiu plochu, ktoru chces doladit pouzi striekaci tmel, potom ide plnic, vybrus a moze ist lak, lakyrnik sice niesom, ale postup by to mal byt spravny
no vravim oba narazniky + oba predne blatniky
nejde mi o to ci tma bude nejaky hrbol alebo nejaka dierka, hlavne mi ide o to aby mi dobre farba chytila na ten plnic