Problém so štartom PC po osadení novej DDR3
Re: Problém so štartom PC po osadení novej DDR3
este ma napadla jedna vec .... te slot na ddr3 si asi dlho nepouzival skus ho vicistit.... ci tam nie je len zly kontakt ...vyfukat nejake 2x vlozit ramku a vybrat...pripadne cisty lieh a vycistit (s tym cistenim opatrne, ten lieh sa musi uplne odparit aby si si neodpalil dosku) potom uz ostava len mem test ci nie je vadna ... ak je vadna mas smolu.... ale ak by bola vadna asi by ti restartovalo PC alebo by aspon mrzol ...ale nic take si nespominal....
Sloty su ciste, test ramky nenasiel chyby. Siel som skontrolovat nastavenia v BIOSe a spravil som nove screeny z Biosu a CPUz. No uz neviem, v biose mam 8-8-8-24 a wo windowse mi CPU-Z ukazuje 8-7-7-20 (prikladam)
//autoeditácia príspevku (16 Apr 2012, 10:33)
//autoeditácia príspevku (16 Apr 2012, 10:33)
zaujimave je 1st information:8-7-7-20-.....????
...nieco som nasiel Fix S3 resume may fail while plugging DDR3 memory. na stranke http://www.asus.com/Motherboards/Intel_ ... /#download
...nieco som nasiel Fix S3 resume may fail while plugging DDR3 memory. na stranke http://www.asus.com/Motherboards/Intel_ ... /#download
Link ma hodi len na stranku mojej maticnej a ten som videl uz tolko krat ze mi je z neho zle .... a predoslej casti prispevku preto nerozumiem.
je tam seckcia download zvolis si op system .... potom sa ti rozbali menu .... v menu najdes bios .... a v nom Fix S3 resume may fail while plugging DDR3 memory .... ak som spravne pochopil mal by to bit fix pri probleme pripojenia ddr3 ...co je tvoj pripad.... ale aj tak mi nejde do hlavy ten tvoj bios ..... v hlavicke mas 1st information:8-7-7-20-..... a nastavene mas uplne ine hodnoty....
//autoeditácia príspevku (16 Apr 2012, 12:09)
preco tam mas voltaz 1,5 ... nemalo by tam byt od 1,7 - 1,9
//autoeditácia príspevku (16 Apr 2012, 12:09)
preco tam mas voltaz 1,5 ... nemalo by tam byt od 1,7 - 1,9
Neviem preco tam mam taku voltaz. V biose mam manualne nastavene na 1.8V. Fix S3 je sucastou BIOS 2103 co je ostatny a nainstalovany BIOS...nič z toho nepomaha. Pisal som do Kingstonu a ASUSu , snad mi poradia nejak, ale ak vas nieco napada piste aj Vy.
skus nastavit timing 9-9-9-27
Budem sa asi musieť zmieriť s tým, že to jednoducho nieje nastavitelné a pred nabehnutím Win budem stále 2-3x reštartovať.Keby som si to pred kúpov lepšie naštudoval mohol som ušetriť peniaze a nervy a možno aj celkovú životnosť PC.
vyskusaj ich u niekoho ci su vobec OK.....
to ich radsej predaj a kup nove ... takto si akurat mozes nieco odpalit...
.... ozvali sa ti s tych firiem????
to ich radsej predaj a kup nove ... takto si akurat mozes nieco odpalit...
.... ozvali sa ti s tych firiem????
No odpisal mi Kingston
Thank you for your email.
My colleagues of the Technical Department suggest following settings:
Default SPD = DDR3-1333 CL9-9-9-27 @ 1.5V
HyperX SPD = DDR3-1800 CL9-9-9-27 @ 1.7V - 1.9V
....takže teraz som na napatí 1,5V a casovani 9-9-9-27. Vela mi nepomohli v tomto strucnom majli, nakolko som udal aj typ MB na ktorom moznost manualneho nastavenia na 1333 nieje (len 1800,1600,1033 a nizsie )
Thank you for your email.
My colleagues of the Technical Department suggest following settings:
Default SPD = DDR3-1333 CL9-9-9-27 @ 1.5V
HyperX SPD = DDR3-1800 CL9-9-9-27 @ 1.7V - 1.9V
....takže teraz som na napatí 1,5V a casovani 9-9-9-27. Vela mi nepomohli v tomto strucnom majli, nakolko som udal aj typ MB na ktorom moznost manualneho nastavenia na 1333 nieje (len 1800,1600,1033 a nizsie )
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Hmmmm mne robí to isté ale mne sa PC reštartuje sám asi 4x a potom sa nahodí v pohode.
Keď ho len reštartujem tak ide OK. Ale keď je vypnutý čo i len minútu tak začne blbnúť.
Osobne som povymieňal všetko okrem RAMiek lebo tie navyše nemám a GPU (neviem prečo lebo tú navyše mám
). Osobne som myslel že to bude GPU keďže PC mi reštartovalo presne keď svietila LED kontrolka GPU.
Zostava ►►►TUTO◄◄◄
Zajtra skúsim či to upravím.
Keď ho len reštartujem tak ide OK. Ale keď je vypnutý čo i len minútu tak začne blbnúť.
Osobne som povymieňal všetko okrem RAMiek lebo tie navyše nemám a GPU (neviem prečo lebo tú navyše mám
Zostava ►►►TUTO◄◄◄
Zajtra skúsim či to upravím.
Problém vyriešený, môžete to tu
. Ďakujem za rady.
-
Michaelo
Hardcore addict
Smiem vedieť ako si to vyriešil?
Mám rovnaký problém a hodilo by sa mi to.
Mám rovnaký problém a hodilo by sa mi to.
No neviem či ti to nejako pomôže, sám nerozumiem prečo sa to vlastne ustálilo a frčí tak ako má. Časovanie RAMky som nechal na 8-8-8-24, napätie som dal na 1.7V (a možno ho dám ešte dole , podľa toho co mi napísali z Kingstonu).
Na jednom zahraničnom fóre som sa dočital, že ak máš výkonejšiu RAMku ako podporuje tvoja MB (môj ale neviem či tvoj prípad), máš riesiť aj takt CPU s tým že RAMku pred tym nastavís na nižšiu freq - "podtaktuješ". (takže som len nepatrne dvihol FSB na 290, co v súčte s nasobením max 10.5 (u mňa len toľko) dalo cca 3000MHz a zvýšila sa frekvencia DDR3 ramky (podotýkam, že mám len jeden DDR3 modul 2Gb Kingston 1800MHz)
Takže logicky ti to neviem vysvetlit, tam moje vedomosti nesiahaju, pracujmem v inom obore, ale pokus sa nejak prehľadne sformulovať svoj problém, najlepšie do anglického jazyka a skús to postnúť aj na nejakom zahraničnom fore (ja som veľa odpovedí našiel tu: tomshardware.com). Ja som sa toho tento week toľko načital a napísal riešenim daneho problemu, ale stalo to zato a dopracoval som sa k rieseniu. Ešte riešim FSB : DRAM pomer bez toho aby som zase niečo nepokazil a nevratil sa do starych koľají reštartovania pri každom spuštani.
Na jednom zahraničnom fóre som sa dočital, že ak máš výkonejšiu RAMku ako podporuje tvoja MB (môj ale neviem či tvoj prípad), máš riesiť aj takt CPU s tým že RAMku pred tym nastavís na nižšiu freq - "podtaktuješ". (takže som len nepatrne dvihol FSB na 290, co v súčte s nasobením max 10.5 (u mňa len toľko) dalo cca 3000MHz a zvýšila sa frekvencia DDR3 ramky (podotýkam, že mám len jeden DDR3 modul 2Gb Kingston 1800MHz)
Takže logicky ti to neviem vysvetlit, tam moje vedomosti nesiahaju, pracujmem v inom obore, ale pokus sa nejak prehľadne sformulovať svoj problém, najlepšie do anglického jazyka a skús to postnúť aj na nejakom zahraničnom fore (ja som veľa odpovedí našiel tu: tomshardware.com). Ja som sa toho tento week toľko načital a napísal riešenim daneho problemu, ale stalo to zato a dopracoval som sa k rieseniu. Ešte riešim FSB : DRAM pomer bez toho aby som zase niečo nepokazil a nevratil sa do starych koľají reštartovania pri každom spuštani.
-
Michaelo
Hardcore addict
Ok. Vďaka. Angličtina problém nie je takže sa im ozvem. Uvidím ako pochodím.
Moja doska podporuje vyššie frekvencie ako majú tie RAM čo mám (1600MHz).
Moja doska podporuje vyššie frekvencie ako majú tie RAM čo mám (1600MHz).