Ako dlho je schopná hlava prežiť bez tela a vnímať podnety?
Ako dlho je schopná hlava prežiť bez tela a vnímať podnety?
Predstavte si sťatie hlavy gilotínou alebo ešte sofistikovanejší spôsob. Ako dlho ešte hlava "žije" ?
Hlava po poprave sa vraj ukazovala davu preto, aby sa popravený ešte hanbil...
Hlava po poprave sa vraj ukazovala davu preto, aby sa popravený ešte hanbil...
Re: Ako dlho je schopná hlava prežiť bez tela a vnímať podne
co viem tak par sekund
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ja som niekde počul že je to do 8 sekúnd
-
bolek
Guru
15-20sekúnd?
5-6?
Čo stránka, to iné číslo, tak asi do 20sekúnd. Keď si dáš hľadať "decapitation", tak ti toho nájde viac.
5-6?
Čo stránka, to iné číslo, tak asi do 20sekúnd. Keď si dáš hľadať "decapitation", tak ti toho nájde viac.
menej, okolo 5-8sec
-
vendo
Guru
kedze pri ciastocnom preruseni krcnych tepien skrtenim atd. straca clovek vedomie do cca 5 sec, tak pri uplnom si myslim ze najviac taky isty cas, ci to nejako ovplyvni preseknutie miechy to uz neviem
to akurat stihne na teba zmurknutDunlop napísal:menej, okolo 5-8sec
kamos odrubal vretenici hlavu s lopatou a pocul som ze este aj vtedy ta moze kusnut ta hlava do par sekund
strkace to udajne zvladaju aj po ovela dlhsom case, radovo v desiatkach minutTrussardi napísal: to akurat stihne na teba zmurknut![]()
kamos odrubal vretenici hlavu s lopatou a pocul som ze este aj vtedy ta moze kusnut ta hlava do par sekund
najrozumnejsie mi pride porovnanie so skrtenim, uspat cloveka takto sa da za cca 3-5 sekund, ak to clovek dobre zatiahne (skusenosti z brazislkeho jiu-jitsu) a uplne stlaci, cize toto by som bral ako najsmerodajnejsi argument, samozrejme treba to posudzovat individualne
No ja by som to porovnal k stavu, ktorý majú piloti - blackout. Pri manévroch a vysokom preťažení sa im naženie krv z mozgu do nôh a dôjde k bezvedomiu. Čiže ak dôjde k useknutiu hlavy, krv sa vyvalí veľmi rýchlo a do pár sekúnd dôjde k bezvedomiu. Mozgová smrť nastane, ale až po pár minútach, vlastne následkom nedostatku kyslíka pre mozog.
Toť moja teória.
Čiže človek ešte pár sekúnd vníma, zaujímavé. Ktovie, či vníma aj nejakú bolesť tých pár sekúnd - zrejme nie.
@bolek: toto je zaujímavé:
Toť moja teória.
Čiže človek ešte pár sekúnd vníma, zaujímavé. Ktovie, či vníma aj nejakú bolesť tých pár sekúnd - zrejme nie.
@bolek: toto je zaujímavé:
My friend's head came to rest face up, and (from my angle) upside-down. As I watched, his mouth opened and closed no less than two times. The facial expressions he displayed were first of shock or confusion, followed by terror or grief. I cannot exaggerate and say that he was looking all around, but he did display ocular movement in that his eyes moved from me, to his body, and back to me. He had direct eye contact with me when his eyes took on a hazy, absent expression … and he was dead.
-
Soviet
Darca
Ono som niekde o tom cital, ze je to par sekund a kvoli tomu ludom v minulosti stinali hlavy a pozdvihli ju rychlo odseknutu hore pred ludi, kym este vnimala.
"The aim was to create a painless and quick form of execution that did not require great skill to carry out. The executioner, after chopping off the head, would hold it up to the crowd. There is some evidence that the head could remain conscious for up to ten seconds."
Viac aj tu: http://en.wikipedia.org/wiki/Decapitation
"The aim was to create a painless and quick form of execution that did not require great skill to carry out. The executioner, after chopping off the head, would hold it up to the crowd. There is some evidence that the head could remain conscious for up to ten seconds."
Viac aj tu: http://en.wikipedia.org/wiki/Decapitation
-
axxis
Addict
chcel by som vidiet ten choke co niekoho da dole za 3 sekundyColdRain napísal: strkace to udajne zvladaju aj po ovela dlhsom case, radovo v desiatkach minut
najrozumnejsie mi pride porovnanie so skrtenim, uspat cloveka takto sa da za cca 3-5 sekund, ak to clovek dobre zatiahne (skusenosti z brazislkeho jiu-jitsu) a uplne stlaci, cize toto by som bral ako najsmerodajnejsi argument, samozrejme treba to posudzovat individualne
Blackout prichádza tiež do pár sekúnd. Zastavíš prívod kyslíka do mozgu. Jiu-Jitsu sú len omáčky okoly, ale strata vedomia nedostatkom kyslíka je predsa možná veľmi rýchlo.
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Tak to je iny humac. Ostava len dufat, ze sa jedna o fake - minimalne sa mi nezdaju pohyby hlavy - ako, ked krcne svalstvo ma pretate? A realizaciu napojenia hlavy behom kratkej chvile na umely zdroj si tiez nedokazem predstavit.
Davnejsie som videl kdesi na spektre dokument o tomto. Vraveli tam o vyskume nejakeho lekara (meno si nepamatam) v obdobi francuzskej revolucie. Zevraj mu tie hlavy reagovali na meno otvorenim oci nejak minutu po poprave. Cosi tam vraveli o nejakom reflexe odumierajuceho mozgu, fakt si to uz nepamatam.
Ak by ste to nahodou nasli niekto, tak hodte sem link.
Ak by ste to nahodou nasli niekto, tak hodte sem link.
nech sa paci, samozrejme mozes povedat ze je to nahrane, ale z vlastne skusenosti ti poviem, ze nie je, sice som este takto nespal, ale mal som k tomu pomerne blizko ... kludne pohladaj, vola sa to rear naked choke ako nazov napoveda, najdes toho kopu, toto bolo medzi prvymi na YTaxxis napísal:chcel by som vidiet ten choke co niekoho da dole za 3 sekundymam seriozne problemy takemu niecomu uverit
Môžem to potvrdiť, na gympli to jeden spolužiak dobrovoľne podstúpil a max. do 5 sekúnd bol dole - sedel v lavici, ďalší spolužiak ho škrtil a potom, ako odpadol, ho pustil a on si d*bol hlavu o lavicu. Do niekoľkých sekúnd bol ale naspäť pri vedomí.
-
axxis
Addict
hmm, podobny efekt sa da dosiahnut iba v pripade, ze skrtena osoba najskor vydychla aspon z toho co som videl ja. cloveku, ktory dychal normalne by podobne odpadnutie trvalo daleko dlhsie. ( mimochodom je to velmi zaujimavy pocit, da sa dosiahnut prostym stlacenim krcnych tepiem palcami )Pilifo napísal:Môžem to potvrdiť, na gympli to jeden spolužiak dobrovoľne podstúpil a max. do 5 sekúnd bol dole - sedel v lavici, ďalší spolužiak ho škrtil a potom, ako odpadol, ho pustil a on si d*bol hlavu o lavicu. Do niekoľkých sekúnd bol ale naspäť pri vedomí.
Si pamätám, že takýto blackout sme robili ešte na základke. Predklonil si sa hlboko dopredu tak, aby sa do hlavy dostalo čo najviac krvi, chvíľu tak vydržal, medzitým si nahmatáš tepnu a spolu s nádychom sa prudko postavíš. Do pár sekúnd bol človek mimo.
-
vendo
Guru
s dychom to nema nic spolocne, kedze je to blood choke, a dychat mozes aj pocas, telo reaguje iba na obmedzenie krvi/kyslika do mozguaxxis napísal:hmm, podobny efekt sa da dosiahnut iba v pripade, ze skrtena osoba najskor vydychla aspon z toho co som videl ja. cloveku, ktory dychal normalne by podobne odpadnutie trvalo daleko dlhsie. ( mimochodom je to velmi zaujimavy pocit, da sa dosiahnut prostym stlacenim krcnych tepiem palcami )
a este, je to samozrejme individualne ta doba, jeden moze ist out za 3 druhy za 6 sec
a takisto ak to vidite v sporte, mma, a ine ze chlapi vydrzia skoro 10s, je to aj kvoli tomu ze maju vyssi tlak a teda aj cez priskrtene cievy im ide viac krvi