Chip motora WV passat (combi) 1,9TDI 77kW

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Meken
King
King
Používateľov profilový obrázok

Chip motora WV passat (combi) 1,9TDI 77kW

Príspevok od používateľa Meken »

Chcel by som dat chipnut moj wv passat combi (rok 2005) 1,9TDI 77kW, neviem ci to zavazi , ale ma 95 000km.
Moja otazka znie ake skusenosti mate s chipovanim, rad by som bol, keby tu nepisali "odbornici" co sa docitali daco v casopise zena a podobne...
Skor osobne skusenosti a rady automechanikov.

Vyrobcovia/automechanici som sa docital, ze odporucaju zvysit vykon max o 23%, takze zo 77kW na 94/95kW. Videl som par clankov, kde pisali ludia co to robia, ze kludne tieto motory, chipuju na 110kW a podobne, ze vyssie uz moc nie , lebo trpi spojka a zotrvacnik.
Niektory zase pisu, ze po 2-3rokoch odide turbo a zacne sa to rozpadat, ze motor vydrzi, ale ostatne "suciastky" nie. (ako turbo atd)

Kamarat ma oktaviu 1,9tdi chipnutu zo 66kW na 101kW (plus ak si dobre pamatam, ma tam aj volake turbo duchadlo, alebo daco take) a auto uz ma 4 roky s chipom a slape ako hodinky, ziadna porucha za 4 roky.

Ide mi samozrejme o zivsou jazdu , ale najma o sportrebu, ktora sa chipnutim znizi.

Viac menej mi ide okolko by ste to auto dali chipnut, kedze viac menej som rozhodnuty, ze to auto dam chipnut, len neviem okolko, aby som to "neprehnal".
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Re: Chip motora WV passat (combi) 1,9TDI 77kW

Príspevok od používateľa p4ra »

Cez vikend sme tuto temu rozoberali s mechanikmi. Chip na diesel ti dnes spravi ktokolvek, kto ma internet a notebook (zjednodusene povedane). Ale ako ti ho spravi, to uz je otazka. Pretoze je to fakt tak jednoduche narozdiel od benzinov. O 23% ti ho mozno zvysia tak na papieri, ale realne URCITE nie. Kazdy, kto ma trochu sudnosti v sebe a nejde mu len o to nahrabat sa ti to povie. Ked sa to spravi poriadne, tak ti odist nemusi nic, prave naopak, ako si spominal ti pojde dole spotreba trosku a auto bude zivsie. Ak pojdes do extremov, tak ta to moze stat aj cely motor.. Spojku a zotrvacnik by som celkom do suvisu s chiptuningom nedaval, ale pockam si na nazor RATZINGERA a spol., ktori sa predsalen rozumeju do toho viac, ako ja.

Na margo tej Octavie, o ktorej pises vyssie. Mozno tam spravil taku extremnu upravu a je to realna hodnota, ale mne sa skor nechce verit. Ale za predpokladu, ze ano, tak tam musel menit viac veci urcite. Pretoze seriove komponenty nie su stavane na vacsi vykon. Vychadzam aj od seba. V mojom aute je motor ako na RS, akurat, ze ten v RS ma objemnejsie turbo, z toho titulu mozem v pohode z 225 koni ist na 260, mozno aj 280. Uz nad 300 by ale mohli odchadzat casti v motore.

Kde to spravit? Netreba sa nechat zodrat na meno nejakej firmy, ale skor sa popytat ludi z okolia, pripadne aj tu si pockaj na fore na nejake vyjadrenia, ak to niekto robil, ze kde, za kolko a ako je spokojny. Ja som naposledy chipoval diesel pred 8 rokmi (vtedy este otcovo auto) a nebol ziadny problem, len chalan mi to nerobil na kolene, ale si auto zobral na den a pekne sa s tym pohral.
Meken
King
King

Zatial blizsie info nemam, ten chlap co ma tu oktaviu tak robi auta, kupi auto z nemecka, porobi ho a potom preda. Na chipovanie auta ma znameho, ktory mu to robi, viac zatial neviem, akurat mi povedal, ze teoreticky zo 77kW mozem ist na 100-110kW a cca 250 eur ma to vide... (ze ma na to licenciu - certifikat)

Na internete som videl tie chipy po 120 eur na moje auto, ale pozrel som len jednu stranku a ani neviem vlastne ci je to ono a ci je viac modelov :P
http://www.tuningchip.sk/tuning/eshop/3 ... I-UNI.html
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Certifikaciu, ci licenciu dnes nie je problem ziskat. :)

Kazdopadne nie som odbornik na auta a pockam si spolu s tebou na reakcie chalanov, ktori sa tomu rozumeju viac, ako ja.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

mne sa najviac paci ako chcu vsetci vyssi vykon a sviznu jazdu pri nizsej spotrebe. Ked sa nad tym uplne jednoducho zamyslis tak je to proste nezmysel. Chces vyssi vykon, pridaj viac paliva. Da sa cipom znizit spotreba - teoreticky, len to ten vykon nemozes vyuzivat...to je cele. Ten tvoj kamarat co ma cip zo 66kw na 110kw to ma preukazane aj na brzde? Ci je to akoze nejaky odhad mechanika, ze to ide minimalne ako 150konova masina
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

no, aspon teda v skratke... robit tieto softverove upravy by som nechal jedine na spolocnost, ktora s tym ma naozaj dlhodobe skusenosti, pretoze ako vravi p4ra, teraz uz nahrava "overene mapy" hocikto s internetom a kablom... v mojom pripade by som urcite volil nejaku spolocnost, ktora ma k autam blizsi vztah a venuje sa napriklad zavodeniu... s certifikatmi a licenciami to je to iste, papier ako papier...

s narastom vykonu - motor je kus kovu a naplno nepojdes nonstop (teda predpokladajme to)... nevidim teda dovod, preco by na nom malo nieco rapidne rychlo odist... nejake znizenie zivotnosti je mozne, ale nebude to nic vyrazne... iked je pravda, ze som pocul o kadejakych vyletovacich piestoch a popraskanych blokoch, ale to radim skor do kategorie sci-fi... takmer vsetci s tym maju dobre skusenosti... pri poziadavke na este vyssi vykon je uz treba prebrat potrebne upravy na motore a jeho prestavbu, kovane piesty, upravy ventilov (pruziny, misky), vstreky, cerpadlo, tesnenia, spojku atd. atd... spojka s tym urcite suvisi, pretoze prenasa vykon a krutiaci moment... tam moze vzniknut prvy problem...

co este dodat - spotreba bude nizsia, ale iba pri jazde "na spotrebu"... inak ocakavaj vyssie hodnoty... ak nepotrebujes vyssi vykon, da sa upravit mapa aj tak, aby si mal nizsiu spotrebu v podstate stale...

...inak turbo a turboduchadlo je to iste :)
Meken
King
King

k Point: len tolko, ze sa nauc citat.. pisal som, ze dal zo 66Kw na 101kW, (nie na 110) pricom tam este neico ma, nezapamatal som si to, daky "tuning" upgrade na motre co mu prida vykon, plus ma aj vyfuk sportovy ci co atd.. takze to nie je chipnute zo 66kW na 101kW, ale dako na 85/86 cca. Je mi jasne, ze ked na to dupnem po chipnuti, tak sportreba bude vyssia, ale zase ked pojdem plynule/stalou rychlostou napriklad 60km, tak ta spotreba pri 100 KW bude nizsia, tak isto aj pri 130tke atd, ked rychlost ustalim, tak neviem co taras.

k RATZINGER: Tak je to clovek co to robi uz niekolko rokov, urcite sa ho to spytam (neviem kolko, ale kedze on ma tu oktaviu 4 roky, tak urcite vyse 4). SAmozrejme chapem tu spotrebu, ide mi o dlhsie jazdy najma, plus dialnice, kde ked pojdem 130 cca, aby som nemal ako teraz spotrebu 10 litrov cca, ale menej... a zase druha strana, ked potrebujem nieco rychlejsie predbehnut, tiez sa zide o par kW viac.

dakujem za skusenosti a nazory
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pri 130kmph mas spotrebu 10l? no nechcem Ta strasit, ale mala by to byt skor polovica...
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

hlboko sa ti ospravedlnujem :D ze som sa pomylil.. iba som ti napisal, ze sa neda docielit sviznejsia jazda pri nizsej spotrebe..aby si od toho neocakal zbytocne vela..nemusis to hned brat ako utok.. takze o tom som taral

ked mas pri 130km/h spotrebu 10 litrov ..tak by som riesil nieco uplne ine ako chip ;)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

10l mam spotrebu na benzine, ked do Blavy letim 160... tam bude nieco v neporiadku...
Meken
King
King

V pohode Point :).. No mozno som trepol, uz som davno nebol na dialnici, naposledy v zime do PP a tam sa mi zda, ze to bolo okolo 10... inak pri 90tke mam 4,5-5,5 litra/100km... no a 77kW je dost malo nie, preto pri tej 130-140 mma 10 cca.. odsledujem to a potom to upresnim :P
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Mam Lagunu 2 a motor 1.9dci 74kW,210nm . Pri normalnej jazde som mal spotrebu v lete 6,3 a v zime 7,3.
Zdalo sa mi to dost slabe,tak som sa rozhodol pre chip aj kvôli spotrebe,no najviac kvôli vyssiemu vykonu,kedze obiehat vozidla bolo trosku zlozitejsie.
Tak mi to dvihli zevraj zo 74,210 na 96kw a 259nm.Neviem,ci je to realne,no vykon som pocitil samozrejme hned a stalo to zato.
V case chipovania som mal 180 000 a teraz mam 220 000 a zatial bez problemov.

Spotreba sla zo 6,3 na 5,8 a v zime zo 7,3 na 6,3... Samozrejme je to aj tym,ze teraz na mieste kde som bol z 0-70 tam mam uz 100kmh,cize rychlejsi rozbeh,tym padom auto neroztahujes 3 hodiny kym vykvaltujes do pätky.

Ako sa tu spomina,,,chip je treba dat robit najlepsie firme,ktora funguje uspesne nejaky ten rôcik,pretoze nieje jedno,aku mapu Vam tam nahraje.
V mojom pripade to bolo az 7 map,pretoze nie kazda 74kw verzia ma rovnaku rj.

A + davaju k tomu aj 2 rocnu zaruku na soft,a RJ samotnu.
Mimochodom komu sa chip nebude pozdavat,tak rj väcsinou bezplatne vratia na povodne hodnoty,z vratením investovanych €.

A zas co sa tyka certifikatu,,,kto a naco ho potrebuje ? aby sa chip zapisal do TP a poistka by bola vyssia,kvoli vyssim kw ? nie,dakujem :wink:
Meken
King
King

diky za info a skusenosti :)... btw.. pri 140km/h mam 3000 otacok a spotrebu 8,5-9litrov - zaradena 5ka (dialnica smer LM - LIPT JAN), ked som siel spat, tak pri 140tke smer Jan - LM 8-8,5l/100km. Takze bude daco zle..
morfeusko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa morfeusko »

Ja mam passat variant 74kW (r.v. 2002) a pri tej 140-150 km/h na dialnici sa spotreba pohybuje okolo 7-7.2 litra. A to momentalne cakam na novy termostat, kedze stary mi nezatvara cize ta spotreba by mohla este o nieco klesnut po vymene. Preto sa mi tych 10 litrov nezda :-/
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

to pozeras na aktualnu spotrebu na BC, ze? odmeraj si to podla tankovania
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Meken
King
King

Smejo: Ano podla palubneho pocitaca... dik skusim
Juicy: Akcia dobra, ale BA a Trebisov su dost od ruky z LM :P
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Meken: V Turanoch (dedinka medzi Martinom a Ruzomberkom je clovek, ktory sa tomu venuje a chvalia ho na roznych forach, trebars. na Audi klube a pod., vola sa Bratislav Hanko, z Mikulasa to nemas tak daleko. Hladaj jeho meno alebo BH Motosport, najdse tam kontakt alebo hladaj referencie na autoforach k nemu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

mal som Passat Tdi s chipom, auto fungovalo bez problemov celu dobu tj cca 4roky, pritom uz v case ked som to tam nechal dat tak auto malo nejakych tych par rockov za sebou. Papierove hodnoty
navysenia vykonu neviem, ale pocitovo bola zmena velmi vyrazna, auto doslova ozilo.
Meken
King
King

AKo som uz spominal, tak mam cloveka, len znamy vravel, ze to robi za cca 250 eur.. tak este pozrem konkurenciu v okoli.. potom dam vediet, kolko ma to vyslo a ako to slape, dakujem vsetkym za informacie
Napísať odpoveď