Tri routre v sieti

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
fringilo
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Tri routre v sieti

Príspevok od používateľa fringilo »

Dobrý deň mám takýto problém. Mám doma tri routre dva z toho su od T-comu ZyXEL P660HW a P 660HN tretí router je Belkin.
Do toho 660HW (192.168.1.1) mám privedené DSL a mám ho spojený s Belkinom (192.168.1.254) ktorý je nastavený ako Access point. Všetko fungovalo ako malo mal som spravené dve wi-fi siete fungovali bez výpadkov. Teraz som ale potreboval rozšíriť sieť a mal som po ruke len router P660HN do ktorého mám potiahnutý kábel z Belkina. Nechcel som aby mi tento router rozdeľoval sieť (chcel som aby sa spravál ako switch) vypol som na ňom DHCP nastavil som mu adresu v rozsahu mojej siete čiže 192.168.1.253. Lokálna sieť funguje funguje je mi aj wi-fi sieť ktorá je spravená na Belkine aj wifi sieť ktorá je spravená na 660 HN ale na hlavnom routri(660 HW) mi wifi sieť nefunguje resp. keď dám pingať napr. google tak často vypadáva neviem z akého dôvodu. Skúšal som ich reštartovávať aj na factory setting stále robí to isté.
Wi-fi siete potrebujem všetky tri lebo dve zariadenia sú v jednom dome (belkin, zyxel P660HW) a tretie(P660HN) je v druhom dome. :sly:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re: Tri routre v sieti

Príspevok od používateľa Gothar »

Skus to nakreslit a oznacit routre cislami, lebo takto je to pomerne neprehladne. Zatial to vyzera skor na vzajomne rusenie wifi ako na zlu konfiguraciu. No skor by som na to isiel standardne a teda na hlavnom routri nastavit vsetky sluzby a do neho pripojit dalsie 2 routre, ktore budu nakonfigurovane ako AP. Ak mas 2 routre v jednom dome, tak na tom druhom mozes skusit pouzit rezim AP pre wifi, kedy ti iba rozsiri pokrytie a stale sa bude tvarit ako jedna wifi siet (teraz mi to pripada tak, ze mas 3 rozne wifi siete a z toho su 2 v jednom dome). Ak chces zachovat sucasnu konfiguraciu, tak skus zmenit kanal na wifi a mozno to pomoze.
fringilo
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Celkovo sa mi ta sieť zdá nestabilnejšia ako by sa router hlavný bil s tým druhým routrom.
Prílohy
siet.jpg
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Skus im nastavit rozdielne kanaly
fringilo
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

To bolo ako prve čo som robil to nebolo na chybe :/.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

... ja by som ti odporucil ..... dsl router nastav ako AP druhy a treti router ako repeater alebo bridge vypnut v obidvoch DHCP vo vsetkych musis mat rovnaky ssid aj zabezpecenie aj heslo...

pokial ich chces mat vsetkych v jednej sieti....
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

No a ked vypnes ten v dome 2, tak vtedy to ide?
fringilo
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

áno vtedy to funguje. predtým som to mal tak spravene že do domu dva bol len kabel potiahnuti do pc. keď som zapojil ten treti router tak to zacalo blbnut. Celá sieť mi príde nestabilnejsia. skúšal som Ho mať zapojení aj ako bridge aj vtedy to blblo.
k6
VIP
VIP

mas moznost na tom routri v dome 2 nastavit vypnutu wifi? proste ze by sa choval len ako switch?
fringilo
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

No skúšal som už aj vypnut WiFi v tom druhom dome ale nepomohlo to. Teraz nie som doma ale cez víkend sa s tym skusim potrápiť.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

ked to chces prepojit kablom staci ti nastavit rovnaky rozsah IP pre lan a dat prepojovaci kabel do lan portu potom to funhuje ako switch ale nepojde ti wifi.... cize aj ostatne pc musis preponit cez kabel
k6
VIP
VIP

Mas moznost v tej sieti posledovat traffic, napr wiresharkom? Ci ti tam nevznika nejaky arp-storm alebo nieco take?
fringilo
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Nainštaloval som wireshark bohužial s ním neviem dáko dobre robiť :? . Skúšal som prehodiť ten access point do druhého domu . Sieť vyzerala byť v poriadku pingoval som google na počítači ktorý bol pripojený káblom potom na notebooku ktorý bol na wifi pripojený a na počítači ktorý bol na druhej wifi pripojený. Keď som pustil sťahovanie cez torrent na počitači čiže sa zaťažila sieť tak obidve wifi spadli. Nedalo sa z nich pingnuť ani gateway 192.168.1.1.
Asi už rezignujem a dám kúpim do toho druhého domu switch. možno niečo tým vyriešim
Prílohy
sieť.jpg
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

...stale nechapem preco nenastavis adsl router ako ap ????? prehod ho s tym zyxelom aby mal nan dosah aj ten belklin

ja by som to urobil takto

1. adsl (factory reset) nastavit internet
adsl zapnut dhcp (premiestnit aby bol v dosahu zyxelu aj belkina) povipinat kodovanie ssid napr. skuska
IP. 192.168.1.1 maska 255.255.255.0 range dhcp 192.168.1.10

belkin a zyxel 1.(faktory reset) nastavit ako bridge alebo repeatre ssid napr. skuska
belkin 192.168.1.2 maska 255.255.255.0 gateway 192.168.1.1 dhcp vyp. ssid skuska
zyxel 192.168.1.3 maska 255.255.255.0 gateway 192.168.1.1 dhcp vyp. ssid skuska

potom vstko opinguj....
Napísať odpoveď