napajanie grafickej karty- VYSTRAHA
Re: napajanie grafickej karty- VYSTRAHA
FORTRON FSP400-60GMN 400W
O co v tejto teme ide? Je tak tazke pochopit, ze mas proste slaby zdroj? Na to co je na krabici sa vyser. Proste celkovy vykon zdroja je jedna vec (vsetky vetvy zratane) a vykon vo vetve ktoru pouzivas je vec druha.
potrebujes taketo nieco http://www.czc.cz/redukce-6-pin-konekto ... 77/produkt len na tu vetvu nenapoji uz nic ine .... ale asi by som to riesil zdrojom co ma priamo napajanie na pci....
//autoeditácia príspevku (16 Apr 2012, 22:10)
sak ty tam tu redukciu mas (pozrel som si este raz video ...odpoj cdrom a napoj ho do tej druhej koncovky na redukcii)
//autoeditácia príspevku (16 Apr 2012, 22:12)
ludia ked mi niekto znizi karmu rad by som vedel preco a kto ... na karmu kaslem .... ale ak sa mylim rad by som vedel v com a skym to mozem predebatovat
//autoeditácia príspevku (16 Apr 2012, 22:10)
sak ty tam tu redukciu mas (pozrel som si este raz video ...odpoj cdrom a napoj ho do tej druhej koncovky na redukcii)
//autoeditácia príspevku (16 Apr 2012, 22:12)
ludia ked mi niekto znizi karmu rad by som vedel preco a kto ... na karmu kaslem .... ale ak sa mylim rad by som vedel v com a skym to mozem predebatovat
ved tento cabel mam a tiez som to skusal tak ze nic ine som na tu vetvu nenapojil cize rovno zo zdroja na grafiku (aj dvd mechaniku som odpojil) a nepomohlo furt to hlasenie
na to videu mas zapojeny len jeden 4 pin do redukcie zapojil si ich obidva ... musia byt zapojene obidva nestaci len vitiahnut z mechaniky.... ak ti to nepomohlo tak iny zdroj
no ved ja som to mal zapojene presne tak ako si pisal cize obidva konektory a dvd mechanika bola odpojena
PS. to zase mozem odpajat zdroj a vratit ho alebo vymenit za nejaky lepsi v predajni kde som ho kupil?
PS. to zase mozem odpajat zdroj a vratit ho alebo vymenit za nejaky lepsi v predajni kde som ho kupil?
... teraz ti karta nejde jednoducho na plny vykon .... a asi kvoli vykonu si kupoval novu kartu.... cize ano.......... neviem kde inde by mohol byt problem????
aky zdroj by ste mi odporucili za nejaku rozumnu cenu
neverim tomu ze ten 400w fortron neutiahne jednu 9600..chybu by som hladal inde, po zhliadnuti videa vsak najskor v neschopnosti dotycneho to poriadne pozapajat 
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...môj žrút žerie v maximálnej záťaži 250W spolu so všetkým príslušenstvom (monitory, repráky, lampa)...
teraz to je takto zapojene tak potom neviem ako to mam zapojitmarcus-16 napísal:neverim tomu ze ten 400w fortron neutiahne jednu 9600..chybu by som hladal inde, po zhliadnuti videa vsak najskor v neschopnosti dotycneho to poriadne pozapajat
inac skor ako pojdes kupit zdroj by som tu kartu u niekoho vyskusal ci ide ok ..... mozno by ti ju odskusali aj v predani??? lebo pokial ta vetva dava aspon 18A musi ti to ist..... kedze je ida jedna mala by byt posilnena ...cize by mala mat aj viac (podrobny popis k tomu zdroju som nikde nenasiel ... ani na fortron stranke)....
//autoeditácia príspevku (17 Apr 2012, 8:04)
daj este maticnu dosku ... pci express mas 1 alebo 2???
//autoeditácia príspevku (17 Apr 2012, 8:04)
daj este maticnu dosku ... pci express mas 1 alebo 2???
-
Renfielder
Amateur
Zle zapojené. Ty si vlastne jeden 4pin molex rozdelil na dva a potom opäť spojil redukciou na 6 pinovú koncovku.
Fortron FSP400-60GMN, 400W, aPFC, bulk - by mal mať dva 4pin molex koncovky. Oba si nájdi a uvolni. Ďalej - tú redukciu s 6 pinovou koncovkou daj na jeden molex a druhý a potom do grafiky.
HDD maš S-ATA, to nechaaj. Ale s DVD sa múžeš rozlúčiť alebo kúpiť takéto niečo http://www.alza.sk/redukce-napajeni-ze- ... d92040.htm a napojiť na S-ata kábel
IMHO neviem či ten Eurocase nebol lepší, bol to tento ? http://www.alza.sk/zdroj-eurocase-400w- ... tm#recenze
Ak by si chcel nový zdroj tak tento http://www.alza.sk/enermax-naxn-350w-d235568.htm#popis lebo http://www.alza.sk/corsair-cx430-v2-d242454.htm
Fortron FSP400-60GMN, 400W, aPFC, bulk - by mal mať dva 4pin molex koncovky. Oba si nájdi a uvolni. Ďalej - tú redukciu s 6 pinovou koncovkou daj na jeden molex a druhý a potom do grafiky.
HDD maš S-ATA, to nechaaj. Ale s DVD sa múžeš rozlúčiť alebo kúpiť takéto niečo http://www.alza.sk/redukce-napajeni-ze- ... d92040.htm a napojiť na S-ata kábel
IMHO neviem či ten Eurocase nebol lepší, bol to tento ? http://www.alza.sk/zdroj-eurocase-400w- ... tm#recenze
Ak by si chcel nový zdroj tak tento http://www.alza.sk/enermax-naxn-350w-d235568.htm#popis lebo http://www.alza.sk/corsair-cx430-v2-d242454.htm
Presne aj takto som to tiez zapojil a stale pise to co som napisal v prvom prispevkuRenfielder napísal: Oba si nájdi a uvolni. Ďalej - tú redukciu s 6 pinovou koncovkou daj na jeden molex a druhý a potom do grafiky.
na tom videu to tak zapojene nemas .... mas tam 4 pin rozdvojku a tu mas zapojenu do spojky na grafiku
Základná doska:strapaty napísal: daj este maticnu dosku ... pci express mas 1 alebo 2???
Typ procesora: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2100 MHz (10.5 x 200) 4000+
Názov zákl. dosky: MSI K9N6SGM-V (MS-7309) (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)
Čipset zákl. dosky: nVIDIA nForce 6100-405, AMD Hammer
Systém. pamäť: 1984 MB (DDR2 SDRAM)
Typ BIOS-u: AMI (08/31/07)
Komunikačný port (COM a LPT) Communications Port (COM1)
Komunikačný port (COM a LPT) Printer Port (LPT1)
//autoeditácia príspevku (17 Apr 2012, 23:42)
no ved hej ale skusal som aj tak ako mi radili a nic nempomohlostrapaty napísal:na tom videu to tak zapojene nemas .... mas tam 4 pin rozdvojku a tu mas zapojenu do spojky na grafiku
tak uz len novy zdroj.... mozno ti ho vymenia v predajni s tym ze nieco doplatis .... v podstate je dolezite aby mal osobitne napajanie na grafiku ..... na stranke je ze potrebuje prud 18A ...12V
//autoeditácia príspevku (18 Apr 2012, 8:06)
najlepsie zobrat celu bednu nech ti ten novy tam aj rovno odskusa..... na zdroji by som moc nesetril po maticnej je to najdvolezitejsia sucast PC
//autoeditácia príspevku (19 Apr 2012, 8:58)
...ako si dopadol s tym zdrojom / kartou ???
//autoeditácia príspevku (18 Apr 2012, 8:06)
najlepsie zobrat celu bednu nech ti ten novy tam aj rovno odskusa..... na zdroji by som moc nesetril po maticnej je to najdvolezitejsia sucast PC
//autoeditácia príspevku (19 Apr 2012, 8:58)
...ako si dopadol s tym zdrojom / kartou ???
-
uplink
VIP
Tieto pri*ebané argumenty by som čakal od človeka čo vie o počítačoch holý k*kot...aha počkať, zabudol som. Ty vieš o počítačoch holý k*kot.
12 V vetva a jej Wattáž [V x A] vs. teoretický výkon celého zdroja sú úplne odlišné údaje. Dokonca ani udávaný výkon 12V vetiev nie je relevantný na mnohých značkových zdrojoch. Mám momentálne v PC 850W corsair, myslíš že ho mám len tak z dlhej chvíle? V peaku mám z celej zostavy momentálne po upgrade na SSD niečo cez 400W, avšak VGAčka sa nerozbehla na 620W kvalitnom zdroji [Seasonic S12ii 620 bronze]. 12V vetvy majú na tomto zdroji dostatočný výkon
aj počet pinov som po redukciách spĺňal.+3,3 V:24 A
+5 V:24 A
+12 V:48 A = 575 Wattov - to je celkom nárez čo Ty na to Grim?
-12 V:0,8 A
+5 VSB:2,5 A
Hmm, prečo sa tá VGAčka len nerozbehla? Otázka roka, že?
-
Grim
Darca
...noo, pochválil si sa, ano, máš dobrý PC, všetci ti závidíme...
...reagoval som na marcus-16...takže tvoje debilné pripomienky s nádychom urážky si nechaj...
v tomto nemas celkom pravdu...... tvoj zdroj by totiz musel mat podla toho co pises 830w a nie 620wuplink napísal: Tieto pri*ebané argumenty by som čakal od človeka čo vie o počítačoch holý k*kot...aha počkať, zabudol som. Ty vieš o počítačoch holý k*kot.
12 V vetva a jej Wattáž [V x A] vs. teoretický výkon celého zdroja sú úplne odlišné údaje. Dokonca ani udávaný výkon 12V vetiev nie je relevantný na mnohých značkových zdrojoch. Mám momentálne v PC 850W corsair, myslíš že ho mám len tak z dlhej chvíle? V peaku mám z celej zostavy momentálne po upgrade na SSD niečo cez 400W, avšak VGAčka sa nerozbehla na 620W kvalitnom zdroji [Seasonic S12ii 620 bronze]. 12V vetvy majú na tomto zdroji dostatočný výkonaj počet pinov som po redukciách spĺňal.
Hmm, prečo sa tá VGAčka len nerozbehla? Otázka roka, že?