fajcenie +chutnutie = ?
fajcenie +chutnutie = ?
Zdravim,som 18 rocny chalan..Som vysoky 195cm a vazim 100kg.Kedze sa blizi leto,chcel by som trochu schudnut.Nasiel som si cez google tzv. 90dnovu dietu na ktoru sa vrhnem+este aj robim kazdy den cviky co som si nasiel na nete..
Otazka znie:som fajciar,a nechcem prestat fajcit,ale ma to nejaky vplyv a chudnutie - myslim po jedalnej stranke?
dakujem za odpovede
Otazka znie:som fajciar,a nechcem prestat fajcit,ale ma to nejaky vplyv a chudnutie - myslim po jedalnej stranke?
dakujem za odpovede
Re: fajcenie +chutnutie = ?
Neviem aká je to jedálna (jedálenská?) stránka, ale ak fajčíš, tak ťa to udržuje kvázi pred tým aby si pribral. Do určitej miery a veku. Ak prestaneš, väčšina ľudí priberie.
Nevymyslaj pri*rbane diety, po 90 dnoch to priberies naspat, pravdepodobne nevydrzis ani par tyzdnov a vratis sa k povodnej strave. Jedna jedina rada: zabudni na diety.
Asi 5. krat na forum pridam tento odkaz: http://chudnutie-ako.sk
Mas tam vsetko krasne popisane, ziadne jojo diety zo zenskych casopisov a je tam tiez popisane fajcenie pri chudnuti.
Asi 5. krat na forum pridam tento odkaz: http://chudnutie-ako.sk
Mas tam vsetko krasne popisane, ziadne jojo diety zo zenskych casopisov a je tam tiez popisane fajcenie pri chudnuti.
K tej 90dňovej diéte.. držali ju moje známe (z toho jedna fajčiarka).. a musím uznať, že naozaj pekne schudli..... ale následne do roka sa opäť dostali naspäť na pôvodnú váhu a opäť začali s tou diétou, ale dlho im to už nevydržalo. Zbytočné sú diéty, radšej celkovo uprav svoj jedálniček a viac sa pohybuj a...
..a neprestávaj fajčiť.
A ešte.. na 195cm je 100kg podľa mňa normálna váha.. akurát miesto tuku by si mal mať svaly.. čiže skôr cvičiť a pohybovať sa.. ešte si príliš mladý na diéty!!! Diéty držia len ženy na jar, aby dobre vyzerali v lete v plavkách a muži nad 50r kvôli zdravotným problémom.

..a neprestávaj fajčiť.
A ešte.. na 195cm je 100kg podľa mňa normálna váha.. akurát miesto tuku by si mal mať svaly.. čiže skôr cvičiť a pohybovať sa.. ešte si príliš mladý na diéty!!! Diéty držia len ženy na jar, aby dobre vyzerali v lete v plavkách a muži nad 50r kvôli zdravotným problémom.
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Podľa mňa 90 dňová diéta spočíva v tom, že ak sa v niečom obmedzuješ, automaticky chudneš a tri mesiace sú taká fajn doba, za ktorú sa dá pekne schudnúť. Za tie tri mesiace by som však radšej zdravo jedlo, naštudovala si niečo o príjme potravy, bazálnom metabolizme, zložení stravy a čítala zloženie na výrobkoch. Keď sa do toho dostaneš, budeš to už brať automaticky a budeš vedieť, po akých potravinách siahnuť. Zdravé stravovanie sa dá aplikovať celý život, ale 90dňová diéta, to asi ťažko.
Čo sa týka fajčenia, tak fajčiari majú priemerne o 3-4kg nižšiu váhu, lebo fajčenie potláča chuť do jedla. Hovorí sa, že po prestaní fajčenia sa priberá, ale závisí to asi od toho, za čo to fajčenie vymeníš. Ak budeš zamestnávať ruky jedením, tak priberieš, to je logické.
Čo sa týka fajčenia, tak fajčiari majú priemerne o 3-4kg nižšiu váhu, lebo fajčenie potláča chuť do jedla. Hovorí sa, že po prestaní fajčenia sa priberá, ale závisí to asi od toho, za čo to fajčenie vymeníš. Ak budeš zamestnávať ruky jedením, tak priberieš, to je logické.
-
Point
Professional
- Kontaktovať používateľa:
je to skor preto lebo fajcenie ako take zrychluje metabolizmus a nie preto, ze clovek nema ako zamestnat ruky
zdrave stravovanie a viac pohybu..to je cely problem ohladom chudnutia..samozrejme ak clovek netrpi nejakou chorobou
Tak tak, 100 kg na 195 cm je v pohode, určite nie si nejak tlstý, aj keď o žiadne svaly zrejme nepôjde, možno nejaká tá pneumatička.
Fajčenie ako také by nemalo nejak ovplyvňovať chudnutie-priberanie. A ako tu bolo písané, diéta nie je riešenie.
Fajčenie ako také by nemalo nejak ovplyvňovať chudnutie-priberanie. A ako tu bolo písané, diéta nie je riešenie.
mam trochu pupek no a chcem ho na leto zhodit,a myslel som ze sa mi lahsie bude cvicit ked budem zaroven chudnut 
syslik95
fajcenie zrychluje metabolizmus, presne ako pise Point. Samozrejme iba do urcitej miery to tak funguje.
Treba zacat sa viacej hybat, cvicit, miesto skrobovych a tucnych jedal si davat kuracie prsia, tvarohy a pod.
fajcenie zrychluje metabolizmus, presne ako pise Point. Samozrejme iba do urcitej miery to tak funguje.
Treba zacat sa viacej hybat, cvicit, miesto skrobovych a tucnych jedal si davat kuracie prsia, tvarohy a pod.
Nekto vyssie spomenul ze fajcenie akurat potlaca chut do jedla, to mozem len potvrdit prikladam jeden link kde chalanisko vysvetluje ako funguje priberanie/chudnutie neviem ci je to isto tak ako pise ale oplati sa precitat je to prinajmensom zabavne http://new.biomag.sk/show_article.php?id=95
a co sa tyka chlastu,dajme tomu ze ide piatok a chcem si resetnut hlavu,alebo to pivko cez tyzden,ja osobne si myslim ze to su veci ktore mi k chudnutiu nepomozu,ale neviem ci tomu aj zabranuju,ak este na toto by som rad vedel odpoved.
alkohol je nevhodny zo 4 dovodovsyslik95 napísal:a co sa tyka chlastu,dajme tomu ze ide piatok a chcem si resetnut hlavu,alebo to pivko cez tyzden,ja osobne si myslim ze to su veci ktore mi k chudnutiu nepomozu,ale neviem ci tomu aj zabranuju,ak este na toto by som rad vedel odpoved.
za prve, kedze je paleny z ovocia, resp sacharidov ma vela kalorii
za druhe, nielenze je velmi kaloricky, ma aj vysoky glykemicky index
za tretie, odvodnuje. telo ak chce spalovat tuky potrebuje byt v relativnom klude a dobre hydratovane, aby mohlo stiepit tie tuky na mastne kyseliny tie nasledne spalovat, to bez vody ide velmi tazko
za stvrte, alkohol je v zasade toxicky, je to velka zataz na cely organizmus a opat ak organizmus nie je v pohode, tazko bude riesit tak zlozite chemicke reakcie ako je stiepenie tukov
posledne dve sa tykaju len uplneho resetu, ze mas celonocne okno, samozrejme, ze ked si das pivko tak ti neskolabuje telo, ale mozes si urobit predstavu ako je asi ten alkohol prospesny ak zhadzujes
alkohol je uplna blbost. Akoze chapem ze mlady clovek sa chce vyblbnut, ale potom neskor ma uz mensiu regeneraciu. Kedysi sme mohli s partiou pit pomali kazdy druhy den a pohoda, dnes uz skoro vobec nepijem, ale staci ked si dam nahodou trochu viac a uz nasledujuci den to poriadne citim..
Alkohol je cisty jed pre vsetky bunky, znizuje hladinu volneho testosteronu, regeneraciu, spomaluje vsetky biologicke deje v organizme, vyplavuje dolezite mineralne latky a dalsie mikronutrienty.
A samozrejme vyrazne spomaluje, resp. zastavuje spalovanie tukov v tele.. Odporucam kazdemu vyrazne obmedzit konzumaciu alkoholu v akejkolvek podobe, usetrite peniaze a aj urobite nieco pre svoje zdravie.
Alkohol je cisty jed pre vsetky bunky, znizuje hladinu volneho testosteronu, regeneraciu, spomaluje vsetky biologicke deje v organizme, vyplavuje dolezite mineralne latky a dalsie mikronutrienty.
A samozrejme vyrazne spomaluje, resp. zastavuje spalovanie tukov v tele.. Odporucam kazdemu vyrazne obmedzit konzumaciu alkoholu v akejkolvek podobe, usetrite peniaze a aj urobite nieco pre svoje zdravie.