adsl modem a router
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
adsl modem a router
tem tu je dost no ziadna mi nepomohla. mam modem d-link dsl-321b a orange dsl internet. cez kabel ked som na modem napojeny internet ide no ani za nic nemozem spojit modem s routrom aby mi to islo .. mam pocit ze chyba bude v dhcp. poradte ako to nastavit, kde ho zakazat kde povolit a pod. seriova ip modemu je 192.168.1.1 a routru taka ista. zmenil som routru na 2.1. a do dhcp v modeme nstavil iba od 2.1 do 2.2 a nejde. musi byt 1.2 proste som ponastavoval uz milion sposobmi , milion krat resetoval .
Re: adsl modem a routeraka
no a router mas aky?
adsl modem a routeraka
Sak vypnem dhcp router a malo by to ist, nie?
nie...cssco napísal:Sak vypnem dhcp router a malo by to ist, nie?
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
router je tp-link tl-wr542g. uz pri zmene predchadzajuce internetu boli problemy no potom sa to nejako spravilo , no nepametam ako . ked som vypol dhcp na modeme nemohol som sa do neho dostat .. neviem cim to je , cim mnou , ci modemom a routrom ale robia si co chcu , je problem sa do nich dostat a vzdy to treba resetovat a nastavovat .. hrozne nieco
//autoeditácia príspevku (17 Apr 2012, 10:17)
mam na modeme nastavit dhcp len na 192.168.1.5 do co ja viem 192.168.1.6 a IP wifi routru cez ktoru sa do neho dostanem zmenim na 192.168.1.5 a na nom nastavim dhcp od 192.168.1.10 do co ja viem 30 .. takto by som cakal ze by to malo ist. mylim sa ?
//autoeditácia príspevku (17 Apr 2012, 10:17)
mam na modeme nastavit dhcp len na 192.168.1.5 do co ja viem 192.168.1.6 a IP wifi routru cez ktoru sa do neho dostanem zmenim na 192.168.1.5 a na nom nastavim dhcp od 192.168.1.10 do co ja viem 30 .. takto by som cakal ze by to malo ist. mylim sa ?
-
fabianmarian8
Amateur
Re: adsl modem a router
No podobné problémy som mával aj ja, mám net od UPC..v prvom rade by si mal mat v routri najnovšiu verziu softweru ktorú si možeš stiahnuť od výrobcu zo support, a ak to nepomože treba hladať chybu v jednom z nich bud modem alebo router, moja chyba sa odstránila tak že upc mi poskytlo modem inej značky, odosť kvalitnejší cisco a odvtedy mám pokoj, zo starým modemom router dobre nekomunikoval, velmi často vypadával net a niekedy sa nedalo dostať ani do nastavení routra cez prehliadač.
A AKEHO MAS POSKYTOVATELA INTERNETU?
A AKEHO MAS POSKYTOVATELA INTERNETU?
modem 192.168.1.1/24 (samozrejme modem musis mat spravne nastaveny .... info od poskytovatela a vypnut dhcp)
routrer 192.168.1.2/24 gateway 192.168.1.1 zapnut dhcp napr. od 192.168.1.10/24
pc nastavit automaticky dhcp
/24 je maska 255.255.255.0
routrer 192.168.1.2/24 gateway 192.168.1.1 zapnut dhcp napr. od 192.168.1.10/24
pc nastavit automaticky dhcp
/24 je maska 255.255.255.0
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
dik , modem uz by mal byt v poriadku no aj tak to stale nejde . ked pripojim modem k pc a zapnem dhcp ide mi net . ked zapnem do wifini ide tiez ale dhcp na obidvoch robi problemy , internet cez wifi ide no ked sa pripoji este niekto da mu IP ako mne a je konflikt. ked vypnem dhcp na modeme sprava sa to lepsie. problem je asi s DNS nie ?
dhcp musis mat zapnute len v jednom...najlepsie v routery ...
dns musis mat od poskytovatela a nastav ho v modeme ....v routry daj dns automaticky......pc dns atomaticky.....keby ti to robilo problem mastav ho rucne aj do kazdeho PC ....
pokial budes mat zapnute len jedno DHCP nemoze ti pridelit dvom PC rovnake IP ... (musis nastavit kolko PC sa moze pripojit na wifi)
postupuj nasledovne zapni modem .... ked nabehne (ustalia sa ledky).... zapni router ked nabehne az potom pripajaj PC
dns musis mat od poskytovatela a nastav ho v modeme ....v routry daj dns automaticky......pc dns atomaticky.....keby ti to robilo problem mastav ho rucne aj do kazdeho PC ....
pokial budes mat zapnute len jedno DHCP nemoze ti pridelit dvom PC rovnake IP ... (musis nastavit kolko PC sa moze pripojit na wifi)
postupuj nasledovne zapni modem .... ked nabehne (ustalia sa ledky).... zapni router ked nabehne az potom pripajaj PC
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
dns nemam , poskytovatel mi dal iba meno a heslo. ked davam dhcp iba na jednom hociktorom dava mi konflikt. neviem preco. ked sa pozrem aku mam ip na notebooku tak volaku nezmyselnu 178.143.12.108. dhcp mam nastavene od 192.168.1.100 . neviem ani kde mam dat ten gateway do routru , kolonku na to som nasiel iba v nastaveni dhcp , no nepomohlo to
pis prosim ta ci si to mal cez wifi alebo cez kabel....
ta nezmyselna adresa je vygenerovana systemom .... cize si ju nedostal od dhcp
http://www.volia.com/user/files/routers ... 42G_en.pdf tu je manual je to tam celkom fajn popisane.... aj z obrazkami.
gateway str 26 ale byt tebou presiel by som si to cele....
ta nezmyselna adresa je vygenerovana systemom .... cize si ju nedostal od dhcp
http://www.volia.com/user/files/routers ... 42G_en.pdf tu je manual je to tam celkom fajn popisane.... aj z obrazkami.
gateway str 26 ale byt tebou presiel by som si to cele....
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
wifi router klakol . uz nejde ani zapnut . asi zozeniem novy adsl router nech to je v kope
to budes mat najjednoduchsie...... casom sa ti to na elektrike aj tak vrati (aspon z casti)
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
nakoniec nasla frajerka adsl wifi router navyse tak som zapojil a do pol minuty net slapal .. dik