Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa hughito »

To, čo som napísal. Širší kontext je ten, že ak by sa napr. kresťan smial na danom článku, príde mi to pokrytecké.

Inak sa len dokazuje to, že čím menej vzdelaná skupina ľudí, tým je viac náchylná na rôzne náboženské predstavy. Čím väčšia vzdelanosť, tým sa viac obrusujú hrany. Ak aj napr. v dnešnej vzdelanej spoločnosti je dosť veriacich, tak ich viera je iná v tom, že napr. ku Biblii a hlavne jej doslovnému výkladu ma už veľmi veľa kritický prístup.
Pinhead
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Pinhead »

http://spravy.pravda.sk/romski-mladici- ... ronika_p23

niečo k prípadu z Maduníc, kde bol Cigánmi zavraždený 63-ročný muž....
Inak toto je prvý prípad, kde sú Cigáni obvinení aj z rasového motívu ich konania....
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

http://spravy.pravda.sk/die-weltwoche-p ... k_svet_p23 Na. A traja cigáni, ktorí zavraždili toho športovca, dostali 7-10 rokov. Veď vás raz ten prehnaný humanizmus prejde.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

tazko diskriminovane etnikum :roll:
hughito
Redeemer
Redeemer

Neviem prečo hovoríš o etniku, je to proste banda dementov (etnikum je nepodstatné). Pre aj takéto prípady je vhodné sa venovať nejakému bojovému športu, takisto nie je na škodu cvičiť a chodiť ozbrojený (boxer, teleskop).
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

hughito napísal: Pre aj takéto prípady je vhodné sa venovať nejakému bojovému športu, takisto nie je na škodu cvičiť a chodiť ozbrojený (boxer, teleskop).
toto mi pride ako velmi....nedokonoale riesenie.

a navyse sa obavam, ze keby si sa pred romami branil tak ako tak by si dostal nalepku rasisticky motivovaneho utoku Ty.
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

hughito napísal:Neviem prečo hovoríš o etniku, je to proste banda dementov (etnikum je nepodstatné). Pre aj takéto prípady je vhodné sa venovať nejakému bojovému športu, takisto nie je na škodu cvičiť a chodiť ozbrojený (boxer, teleskop).
Súhlas. Preto ak sa podarí chcem sa začať venovať čím skôr nejakému bojovému športu. Nikdy neviete kedy vás kto napadne alebo budete svedkom niečoho podobného. Tiež by okoloidúci chlapi mohli zasiahnuť.
hughito
Redeemer
Redeemer

axxis: Je to to najlepšie riešenie čo môže človek ako jednotlivec spraviť. V takýchto prípadoch sa môžeš spoľahnúť len a len na seba.

skuki: No ak sa tí dá, tak určite. Je to dobré aj v tom prípade, ak si svedkom niečoho takého, aby si mohol zasiahnuť a na druhý deň sa pozrieť do zrkadla. Samozrejme, ak by tam behalo 5 nabušených týpkov z nožmi, tak sa nebudem hrať na hrdinu, ale hentí cigáni mali 17 rokov a 45 kg aj s topánkami. To by stačilo prefackať a je úplne jedno, že ich bolo 6-7. Takéto skupiny aj tak fungujú tak, že padnú jeden-dvaja najaktívnejší (lídrovia) a ostatní sa zľaknú.
skuki
Light Professional
Light Professional

Samozrejme reagovať v rámci svojich možností a schopností. Preto, ak časom budú finančné prostriedky chcem si zaobstarať zbrojný preukaz a strelnú zbraň. Podľa mňa by stačilo ak by tam dobehli taký mohutnejší traja chlapi a tiež by sa rozutekali. Takéto skupinky útočia iba ak sú v značnej presile.
hughito
Redeemer
Redeemer

Strelnú zbraň plánujem aj ja, aj keď dostať A-čko je zložité a keby som ho aj mal, tak sotva nosím zbraň každý deň pri sebe, zase na kovboja by som sa nehral.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

síce z Čiech, ale pekne to ukazuje mentalitu niektorých Cigánov....
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

tak to proste je.. ja som sa bavil s jednou sociologičkou, ktorá ich má na starosti a je s nimi v dennodennom kontakte a vravela mi, že drvivá väčšina cigánov proste nedokáže pochopiť, že peniaze sa dostavajú za prácu. oni si proste myslia, že dávky sú samozrejmosť, právom každého občana. a prostredníctvom peňazí z týchto dávok sa normálne žije. a asi si taktiež myslia, že väčšina bielych chodí do práce z vlastnej vôle, pre zábavu, že to majú ako koníček, idioti. (netvrdím, že ľudí práca nenapĺňa, ak robia "vysnívanú prácu" a pod., ktorá sa im páči.)
"nikto mu tie dlhy nezaplatí" nj, k*rva, štát.. čo robíš, ťahaj za neho platiť dlhy, veď je to plnohodnotný občan-volič. tak on má voliť raz za štyri roky a vy mu k*rva ani dlhy nezaplatíte?! to kde sme.. mám teraz strašnú chuť založiť občianske združenie a postaviť sa za práva tohto chudáka, kto je so mnou! avengers, assemble!
skuki
Light Professional
Light Professional

Mňa najviac dostalo keď sa začal sťažovať na parkovacie miesta že pri jeho bytovke nie sú, alebo niečo v tom zmysle :D Sa pekne sám dostal. Peniaze akože "nemá", tak načo mu je parkovacie miesto? A keď už jeho dcéra má auto tak nech si svojho otca vyživuje.
hughito
Redeemer
Redeemer

Už to tu bolo chlapci, treba sledovať tému.
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Pinhead napísal:http://spravy.pravda.sk/romski-mladici- ... ronika_p23

niečo k prípadu z Maduníc, kde bol Cigánmi zavraždený 63-ročný muž....
Inak toto je prvý prípad, kde sú Cigáni obvinení aj z rasového motívu ich konania....

Prokurátor, ktorý podal takú obžalobu (konečne) by mal byť automaticky zvolený za Generálneho prokurátora. V správach bolo ohľadne toho iba toľko, že tí hajzli sa bránia, resp. ich obhajoba je postavená na tom, že tam neboli žiadne výkriky ohľadne rasizmu, na základe ktorých by zabili toho pána. Je to pre mňa absurdne, že až v roku 2012 sa stalo prvýkrát, že útok týchto ohizdov je lasifikovaný aj na báze rasizmu, pretože ak sa biely dopusti krivdy na tých ohizdoch, tak je to automaticky rasistický útok.
hughito
Redeemer
Redeemer

pretože ak sa biely dopusti krivdy na tých ohizdoch, tak je to automaticky rasistický útok.
Ale no.. :wink:
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Old Dirty Bastard

oni beru davky tak samozrejme preto, ze vo svojom najblizsom okoli - rodine - ani nevidia priklady niekoho kto by pracoval. A to je ta tragedia na ktoru uz dlhsie poukazujem, ze tu vyrasta generacia /v osadach/ ktora nepoklada za normalne aby pracovala, pretoze vsetcia ziju len z davok a vypomahaju si "premiestnovanim veci".. A nic sa na tom v buducnosti k lepsiemu nezmeni, pretoze ak by aj nejaku pracu dostali, tak ju nebude chciet robit pretoze sa im to v podstate neoplati.

edit, nic neurobil a prisiel o ladvinu: http://www.novinky.cz/krimi/264983-romu ... hocha.html
hughito
Redeemer
Redeemer

Opakuje sa história, je to blbosť alebo čo si o tom myslíte ?

http://blisty.cz/art/63047.html
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Sorry, ale článok je úplne od veci. Porovnáva dobu, v ktorej bola informovanosť na žalostnej úrovni, preto sa propaganda proti židom stala tak úspešnou. Okrem toho, židia boli predmetom nenávisti už dlho predtým, je to spájané nie len s kresťanským náboženstvom, ale aj s inými vecami. Naproti tomu, cigáni boli v minulosti považovaní za skvelých hudobníkov a remeselníkov, ktorí to vo svojom fachu fakt vedeli. Obraz o sebe si vytvorili oni sami, nie na základe nejakej hlúpej propagandy, ale na základe skúseností ľudí a tvrdej reality. Porovnávať nacistickú nenávisť židov s tým, čo sa v momentálnej dobe deje s cigánmi, je úplne retardované. Aj v tom, že nie všetci cigáni (ako to ty vždy opakuješ) sú videní v negatívnom zmysle, pričom v prípade židov to platilo stopercentne.

Žijeme v 21. storočí, informovaný a aj menej informovaný človek si vie vytvoriť názor blízky racionalite na základe informácií, ktoré sú mu nie len dostupné, ale môže si iné kdekoľvek a kedykoľvek zadovážiť, na rozdiel od doby, kedy bola vedená silná protižidovská propaganda, ktorá bola založená na starých predsudkoch založených na poverách siahajúcich do doby temna.

Na záver - emigrant žijúci desiatky rokov v Glasgowe toho určite o cigánskych problémoch v Čechách a na Slovensku vie "veľmi veľa", všetko stopercentne informácie z prvej ruky. Ak je niečo propagandou, tak sú to jeho výtvory, stačí si ich prečítať.
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

Napísať odpoveď