Chcem kupit auto s viac najazdenými km

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Brozo
Amateur
Amateur

Chcem kupit auto s viac najazdenými km

Príspevok od používateľa Brozo »

Čafte
Čítal som tu už veľa tém ale nikde som nenašiel odpoveď a radu na tú moju.

Kamarát, čo sa s ním dlhšiu dobu poznám predáva auto. Nejak extra mi ho nenúkal. On totižto dováža auta. Doviezol aj mojim dvom bratom. Tí si pochvaľujú. Preto Keď som sa dozvedel že predáva jedno, ktoré mi je asi najbližšie, tak som to začal riešiť. Konkrétne sa jedná o audi A4 quatro 4x4 S line, r.v. 2006.,interiér motor všetko krááása. len jedno ma drží v neistote, má najazdených 230 000km...no jedná vec je že to bolo niekoĺko rokov jeho auto a viem ako sa o svoje autá on stará takže nepochybujem keď mi povedal čo všetko tam pomenil...druhá vec, viem že nieje stočené pretože keby chcel tak by ho stočil na 150 000 km a predával o tisicku minimalne drahsie. On mi ponukol cenu 8 000 eur po vzajomnej dohode kedze sa pozname a bratia tiez od neho brali...ostatným ho ponuka 8 500 a viac... No povedzte mi a poraďte, čo mám robiť,? brať či nebrať?
Po technickej stránke je tam vážne veľa toho vymeneného a viem že jemu keď tam niečo zašuští v aute už sa v nom hrabe a hlada chybu čo a kde opraviť...No jediné čo mi nedá sú tie kilometre...čo robiť? :roll:

Ďíky moc za skoré odpovede pretože som na vážkach a necem aby ho predal a potom aby som to lutoval :smt006

//autoeditácia príspevku (18 Apr 2012, 18:58)
Nejak extra nenukal, to myslim tým, že mi ho nevnucoval že davaj kupuj to :D
D4vid
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kupit auto s viac najazdenými km

Príspevok od používateľa D4vid »

230tisíc je dosť. ale je to bežný stav predávanych aut... tých nestočených.
my sme predali VW Caddy ktoré je úžitkové auto, takže čo to zažilo. Malo 228tisíc...
Servis ale pravidelný ako aj o všetky ostatné autá. Takže stav tomu zodpovedal.
km nie su relevantným ukazovateľom stavu auta.

Ak je v poriadku ešte s ním spravíš veľa km
Brozo
Amateur
Amateur

ešte spravím veľa kilometrov, ale koľko? sti tisic dvesto? ja viem, na to asi nieje odpoveď, len sa bojim ze tam odide napríklad čerpadlo, turbo a iné pálky :? aj to mi je jasne,,,vela aut zo zahrancia sa sem dovaza uz stocenych čiže je to takpovediac to istéé
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Čo je to za motorizácia? Vydržať môže ďalších 200.000 km, ale určite rátaj s tým, že zoderieš niekoľko tlmičov, ramien, brzdových kotúčov, tyčiek stabilizátorov či ložísk... Je to veľká porcia kilometrov aj na nové auto a tie kilometre neošáliš...
Brozo
Amateur
Amateur

Ja viem len som chcel váš osobný názor na danú vec :) tak ale nakoniec to asi vezmem
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Ak to nie je vyslovene lopata alebo zodratý diaľničný krížnik, ktorý lietal v obmedzovači a poznáš majiteľa, tak by som sa nebál. Len treba rátať, že servisné náklady už budú vyššie, lebo naozaj môže odísť čokoľvek, ale to neovplyvníš... Treba si zo srandy preštudovať servisku, čo sa odporúča kedy meniť, aby si s tým prípadne rátal. Napr. či sa pri 240.000 nemá robiť veľký servis, ktorý Ťa bude stáť povedzme 700€ :)
Brozo
Amateur
Amateur

Jasne s tym vzdy tzreba ratat...nie praveze je to nadhera, vobec by som nikdy na to auto nepovedal ze ma tolko najazdene, proste to by si musel vidiet :) a tu servisku pozriem, treba davat bacha na to...ale ked si vezmes, servis nieje o nič drahší ako napr. octavia nejaká 2jková
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Aky objem, automat, co olej v prevodovke?
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Rozmyslaj nad tym takto:
- Potrebujes to auto / budes aj tak kupovat auto?
- Keby si tento isty model/rocnik/motorizaciu kupoval na inzerat alebo dovoz, o kolko drahsie by ta to vyslo?
- Kolko chces na tom najazdit rocne a priblizne ako dlho si ho planujes nechat? (su ludia, co tocia auta kazdy rok/dva a su aj taki, co si hickaju jedno a sluzi im aj 10-15 rokov a podla toho sa k nim aj spravaju).
- Mas dostatocny prijem na zivenie takeho auta (pod zivenim rataj hlavne poistky, servis - jak prevadzkovy, tak vymena odchadzajucich dielov)?
Brozo
Amateur
Amateur

Frikso napísal:Rozmyslaj nad tym takto:
- Potrebujes to auto / budes aj tak kupovat auto?
- Keby si tento isty model/rocnik/motorizaciu kupoval na inzerat alebo dovoz, o kolko drahsie by ta to vyslo?
- Kolko chces na tom najazdit rocne a priblizne ako dlho si ho planujes nechat? (su ludia, co tocia auta kazdy rok/dva a su aj taki, co si hickaju jedno a sluzi im aj 10-15 rokov a podla toho sa k nim aj spravaju).
- Mas dostatocny prijem na zivenie takeho auta (pod zivenim rataj hlavne poistky, servis - jak prevadzkovy, tak vymena odchadzajucich dielov)?

objem 2.0 TDI, manual prevod.

No potrebujem auto to je jasne, drahsie? o tisicku max. dve tisic keby dam doviezt,ročne? tak okolo tých 30 tisic max je moj priemer,planujem no minimalne 5 rokov si ho nechat, prijem jasne ale vezmi si ze ktore auto nieje dnes nakladove? ci je to novšia škodovka, novší seat, novší wolsvagen alebo aj takato audi,,,je to to iste.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

pises, ze chces kupit auto s viac najazdenymi kilometrami a potom pises, ze ide o auto s 230 000km... a kde je teda to auto s viac najazdnymi kilometrami? :) kolko je vela a kolko je malo? na slovensku sa kupuju auta s radovo 300 000km+ stocene na 120 000... pod so mnou a poukazujem Ti tu vsetky taketo dotiahnute audiny, passaty, golfy, oktavie apod. jedno po druhom... 230 000 je bezna hodnota... dalsou vecou je kde bolo auto jazdene... radsej zoberiem auto s najazdenymi 230 000km na dialniciach ako so 120 000 - 150 000km po okreskach a mestach... dovody su nam dufam jasne...

v globale - vsetky spotrebne diely maju svoju zivotnost, radovo strelim tak 150 000km, ci uz ide o tlmice, homokinetaky, loziska, lamelu, atd. atd... ak uz boli vymenene, je jedno, ci prvy, druhy alebo treti krat... ak ide o motory - kazdy motor vydrzi bez problemov pol miliona kilometrov a s nim aj cele vozidlo, ak sa on staras... to len tu na slovensku beha taka fama, ze po 200 000km moze ist auto do srotu....

co sa tyka nakladov - kazde auto sa da z druhovyroby zoservisovat za lacno... pri autach starsich ako 6-7 rokov sa uz tie rozdiely tak vyrovnavaju, ze je jedno, ci servisujes audi alebo skodu... samozrejme s mensimi odchylami...
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Pozri si nejaké recenzie používaných áut, napr na moje.auto a podobných portaloch, ja som tiež uvažoval o audinke ale o ročník 2004, len keď mi vravel kamarát, ktorý má z toho roku a6 koľko stojí servis, tak som sa nato radšej vykašľal, hovorí sa že audi má z nemcov najdrahší servis...
A tých km by som sa nebál, to nie je nejaké hrozné, len treba počítať s tým, že môže odísť turbo, ak ešte nebolo menené, lebo na väčšine áut odchádza tak po 200 000, samozrejme nie je to pravidlo :-)
Brozo
Amateur
Amateur

RATZINGER666 napísal:pises, ze chces kupit auto s viac najazdenymi kilometrami a potom pises, ze ide o auto s 230 000km... a kde je teda to auto s viac najazdnymi kilometrami? :) kolko je vela a kolko je malo? na slovensku sa kupuju auta s radovo 300 000km+ stocene na 120 000... pod so mnou a poukazujem Ti tu vsetky taketo dotiahnute audiny, passaty, golfy, oktavie apod. jedno po druhom... 230 000 je bezna hodnota... dalsou vecou je kde bolo auto jazdene... radsej zoberiem auto s najazdenymi 230 000km na dialniciach ako so 120 000 - 150 000km po okreskach a mestach... dovody su nam dufam jasne...

v globale - vsetky spotrebne diely maju svoju zivotnost, radovo strelim tak 150 000km, ci uz ide o tlmice, homokinetaky, loziska, lamelu, atd. atd... ak uz boli vymenene, je jedno, ci prvy, druhy alebo treti krat... ak ide o motory - kazdy motor vydrzi bez problemov pol miliona kilometrov a s nim aj cele vozidlo, ak sa on staras... to len tu na slovensku beha taka fama, ze po 200 000km moze ist auto do srotu....

co sa tyka nakladov - kazde auto sa da z druhovyroby zoservisovat za lacno... pri autach starsich ako 6-7 rokov sa uz tie rozdiely tak vyrovnavaju, ze je jedno, ci servisujes audi alebo skodu... samozrejme s mensimi odchylami...
Auto bolo jazdene v Taliansku...mala ho nejaka rozvedena babenka s detmi :D no a teraz ho kamoš pouzival cca rok a pol u nas ale ten sa o to staral pretoze to bolo jeho vlastne a je automechanik a je pedant na svoje auta...cize vacsinu zivota bolo jazdene v Italy...ako myslis ze kazde auto sa da z druhovyroby zoservisovat za lacno? tak servisovat mi ho bude on od koho to auto kupujem...pretoze to auto pozna ako svoje dieta :) viem ale tak myslis ze vsetky auta su tak stocene?

//autoeditácia príspevku (19 Apr 2012, 10:53)
robo1152 napísal:Pozri si nejaké recenzie používaných áut, napr na moje.auto a podobných portaloch, ja som tiež uvažoval o audinke ale o ročník 2004, len keď mi vravel kamarát, ktorý má z toho roku a6 koľko stojí servis, tak som sa nato radšej vykašľal, hovorí sa že audi má z nemcov najdrahší servis...
A tých km by som sa nebál, to nie je nejaké hrozné, len treba počítať s tým, že môže odísť turbo, ak ešte nebolo menené, lebo na väčšine áut odchádza tak po 200 000, samozrejme nie je to pravidlo :-)
servis týchto ročníkov 2006 - + je skoro taky isty ako aj passaty, oktavie a podobne auta...samozrejme ze ho nebudem servisovat v original audi servise...servis bude od toho od koho kupujem pretoze ako som uz pisal tan kamos to auto uz pozna dokonale...taktiez sa vacsine venuje opravam tohoto typu vozov,,,teda vo vacsine...no aj mna to turbo žerie že či neodide lebo to je palka trosku vacsia z tych vacsich oprav...vravel mi co vsetko je tam menene...ale na to turbo som sa nepytal to je pravda to este poriesim...a este jedna vec co mi vadi je ze tam ma zimne gumy ktore tak vydrzia cca rok a pak treba kupit nove + letne...alebo kupit iba zimne a na tych behat...pretoze co som pozeral nove cena jednej sa tak pohybuje kolem 200 eur...pretoze tam su elektrony 18...co na to vravite chalani?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

230 tisic pri takomto aute a pravidelnom servise nie je nic, do pol miliona to musi behat. Turbo problemom pri tychto autach nebolo, to zvylo prezit aj auto. Trebalo by pozriet, aby uz neprepustalo olej, lebo kto vie ako s tym prva majitelka jazdila. A kedze je to manual a zena, tak najviac by som sa bal o spojku a prevodovku. Servis je na tom dobre, diagnostiku ma kadekto a opravovat to zvladne uz pomaly hocikto, vela dielov ide kupit lacno z eBayu, ale aj u nas cez Elit, AutoKelly, ACI, neni s tym vobec problem. Ak tam nemas DPF, tak je to v pohode, bude tam len EGR ventil a ten casom budes musiet menit, cena okolo 100 eur. Pneu kupis tak za 170 eur, ale s tym treba ratat, ze pekne a velke kolesa, tak si treba za to zaplatit. Jazdit na zimny v lete je nezmysel, na zimu zhanaj plechace R15 alebo R16.
Brozo
Amateur
Amateur

test napísal:230 tisic pri takomto aute a pravidelnom servise nie je nic, do pol miliona to musi behat. Turbo problemom pri tychto autach nebolo, to zvylo prezit aj auto. Trebalo by pozriet, aby uz neprepustalo olej, lebo kto vie ako s tym prva majitelka jazdila. A kedze je to manual a zena, tak najviac by som sa bal o spojku a prevodovku. Servis je na tom dobre, diagnostiku ma kadekto a opravovat to zvladne uz pomaly hocikto, vela dielov ide kupit lacno z eBayu, ale aj u nas cez Elit, AutoKelly, ACI, neni s tym vobec problem. Ak tam nemas DPF, tak je to v pohode, bude tam len EGR ventil a ten casom budes musiet menit, cena okolo 100 eur. Pneu kupis tak za 170 eur, ale s tym treba ratat, ze pekne a velke kolesa, tak si treba za to zaplatit. Jazdit na zimny v lete je nezmysel, na zimu zhanaj plechace R15 alebo R16.
a tie diely napr od autokelly a podobne ako pises niesu to polske nezmysly? pretoze to tam určite nechcem davat...pneu 170 eur? no nasiel som aj barumky za 100vku napr na nete... nejake michelinky alebo continentally tam davat nechcem...ale zasa nie ani číny...do audi servisu by si ani neodporucal chodit ze? tam je to zbytocne predrazene a pokial vie niekto opravovat audi a zaobera sa tym uz nejake tie roky tak by nemal byt problem a diely si mozem kludne aj sam zohnat za lacnejsie...vieš, nechcem si kupovat auto ktore by ma zruinovalo finančne...a myslim si ze tento typ nieje taky...co som sa aj podozvedal....a takisto aj na roznych statistickych dtrankach je tento typ radeny ako TOP a nekazivý :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

...tak nech ho servisuje ten, co Ti ho predava, ak ho poznas, diely sa zozenu lacnejsie zo zdrojov, ktore spomina test... na tychto strankach mas uvedeneho vyrobcu dielu, je tam aj cina a polsko, ak chces setrit, ale aj kvalitne nemecke a japonske diely... je na Tvojom uvazeni, co a akym sposobom zoservisujes a z akych dielov... servis audi uz je zbytocny, auto ma uz 6 rokov... toto auto Ta urcite nezruinuje...
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Nechapem preci klikas na citaciu a citujes moj prispevok hned nad tvojim, ked je to zbytocne a staci kliknut na tlacitko Odoslat odpoved.

Pozri si tie firmy co som napisal, maj katalog na nete aj s popisom, cenami atd, takze nebud lenivy a par minut klikaj. Vacsina je na aute aj tak Bosch a Valeo. Audi servis je drahy a mnohokrst radsej vymenia celu suciastku za 500 eur ako by spravili repas za 100 eur. Co mas proti Michelin alebo Continental, ved Continental sa dlhodobo objavuje v testoch ako najlepsia pneu, zlata cesta je taky Dunlop, alternativa je Kumho a Hankook.
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

test, asi myslel, ze tam nechce davat zbytocne drahe michelin/continental...
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Napisal to tak nezrozumitelne, takze som nevedel ako to mysli. Ak chce kvalitu, tak si treba priplatit, ale myslim si podla toho co som cital na internete a skusenosti, ze pneumatikami ako je Kumho alebo Hankook nic nepokazi, dokonca k tej cene lacnejsich sa da zohnat aj vyborny Vredstein alebo Yokohama. Nepise aky rozmer tam je, ale predpokladam, ze tam bude asi klasika 235/40/R18 alebo 235/45/R18, myslim, ze tieto sa hlavne pouzivali, alternativou tam boli este 225ky alebo aj 245ky. Rozmer 235/40/R18 musi zohnat kvalitne pneu v pohode za 170 eur/kus.

Edit: Ked pozeram tie ceny, tak nie je o com, za 130 paradne pneu - http://bit.ly/HS2WIz
Brozo
Amateur
Amateur

Áno tie pneu Som myslel že načo michellin - zbytočne drahé ja nejdem jazdiť formulu..ale zasa nechcem ani nejake čínske hlúposti ktoré Su v testoch maximálne prepadaky...kolesá Su tam 19 ale presný popis čísla neviem...ale tak približne čísla co sa používajú Som hladal a našiel Som aj známe značky a v pohode 120 eur za kus...no zajtra budem múdrejší idem sa na tom este povoziť a popozeram vsetky detaily a pak sem napíšem...
Napísať odpoveď