dobry den,
mam notebook lenovo z570. zatial ziadny problem ale rad by som sa informoval do buducnosti. k ntb nedavaju instalacne dvd windows, tak ma zaujima ako by som ho pripadne preinstaloval. je uz urobena 30gb particia s drivermi. ale ako ho mozem preinstalovat netusim.
reinstall windows na ntb
Re: reinstall windows na ntb
Mal by si mať recovery partíciu. Ak nie, na spodnej strane notebooku máš nálepku s licenčným kľúčom k Windowsu. Stačí si zohnať inštalačné médium Windowsu a vykonať normálnu čistú inštaláciu.
sprav si image disku .... (sctiveboot, acronix, ghost... softveru je na to dost ja pouzivam najcastejsie active boot)
.... 2. moznost v manualy na NB by si mal mat aj postup ako si spravis recovery ..... mal by si si to urobit hned po prvom zapnuti....
3. ako je spomynane vyssie mal by si tam mat recovery particiu... (ale ten image disku by som si spravil aj tak.... obnova je z toho najrychlejsia .... mas problem ....cca 10 min a mas natiahnuty novy image a mas PC v takom stave ako v den ked si image robil)
.... 2. moznost v manualy na NB by si mal mat aj postup ako si spravis recovery ..... mal by si si to urobit hned po prvom zapnuti....
3. ako je spomynane vyssie mal by si tam mat recovery particiu... (ale ten image disku by som si spravil aj tak.... obnova je z toho najrychlejsia .... mas problem ....cca 10 min a mas natiahnuty novy image a mas PC v takom stave ako v den ked si image robil)
ked si spravim image disku tak mi ostanu aj vsetky data? (tj filmy,hudba,hry,...)
lebo mam tu soft original od lenova OneKey Recovery, a tam som videl tu moznost, cize pravdepodobne vyuzijem asi to.
a este, aku ma velkost taky jeden image?
// prestudoval som si manual a nasiel som co som potreboval http://prntscr.com/8a79e
lebo mam tu soft original od lenova OneKey Recovery, a tam som videl tu moznost, cize pravdepodobne vyuzijem asi to.
a este, aku ma velkost taky jeden image?
// prestudoval som si manual a nasiel som co som potreboval http://prntscr.com/8a79e
velkost image zalezi od velkosti disku a objemu dat .... ja to robievam tak ze rozdelim disk na 2 particie 1. je systemova tam mam system a programi 2. su data tam mam (filmy a vsetko ostatne...)... image robim len zo systemovej particie a pri obnove mi datova particia ostane neporusena.... len musim dotiahnut updaty a doinstalovat soft ak sa nieco zmenilo
napr (120 GB disk by som rozdelil na 30 a 90GB )
pri w7 imagujem aj zavadzaciu particiu.... ta ma 300MB
napr (120 GB disk by som rozdelil na 30 a 90GB )
pri w7 imagujem aj zavadzaciu particiu.... ta ma 300MB
Na starom PC som si to tak robil, ale na ntb mam teraz len jednu particiu kde je vsetko.
takze hovoris, ze sa mi daju z imagu obnovit aj vsetky multimedialne subory za cenu vacsej velkosti?
takze hovoris, ze sa mi daju z imagu obnovit aj vsetky multimedialne subory za cenu vacsej velkosti?