Zdravim
Vymenil som si davnejsie disk v NTB, pretoze povodnom seagate momentuse mi odisli sektory. Po mesiaci pouzivania mi zomrel aj WDcko Scorpio Blue WD3200BPVT. Tak som ho dal reklamovat. Nahodil som si do NTB stary seagate s tym, ze som ho nejak tak na cestne slovo rozchodil. Po mesiaci sa mi vratil z reklamacie novy disk WD. Nechcelo sa mi ho dajako riesit, tak som ho hodil do suflika a tam stal nejaky pol rok, ale povedal som, si, ze ho musim vymenit, ani neviem, ci nie je chybny. Tak som ho teraz nahodil a zistil som, ze za dobu prevadzky 17 hodin ma teraz ked to pisem 479 Load Cycle Count. Moja otazka znie, nie je to privela? A ak je, neda sa nejakym softom zabranit aby ta mrcha tolko neparkovala hlavy?
Dakujem
Load Cycle Count - WD Scorpio Blue
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Re: Load Cycle Count - WD Scorpio Blue
na zakazanie hdd park staci nastavit v power managemente: turn off harddisks - never.
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Tak to sa mi teda nezda. Mne sa disk nevypina, ale parkuje. To rezimom napajania nevyriesim. Splasil som SW, nejaky wdidle3.exe, kde sa da zmeni cas, po akej dobe necinnosti ma dojst k zaparkovaniu. Ale ze vraj je to na servrove disky nejake RE daco. Nechcem to skusat len tak bezhlavo na WD Blue. Nema s tym niekto skusenosti alebo neviete o tom nieco?
pokial viem, radic hdd automaticky zaparkuje hlavy len ak dostane prikaz "motor off".
co sa za prevadzky pri pwr managemente nastavenom tak, ako som napisal vyssie - nedeje.
co sa za prevadzky pri pwr managemente nastavenom tak, ako som napisal vyssie - nedeje.