brigáda: donáška

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

brigáda: donáška

Príspevok od používateľa CheZteR »

cez leto by som si chcel najst brigadu, najlepsie donasku, vzdy ma to lakalo neviem preco, minimalne by som si to chcel vyskusat
robili ste to niekto?
chcem sa opytat - daju vam tam gps? :D ako je to pri donaske s vlastnym autom, oplati sa/neoplati sa? preplatia benzin?
chcel by som si precitat nejake vase skusenosti ak mate, vdaka :wink:
smejo
Addict
Addict

Re: brigáda: donáška

Príspevok od používateľa smejo »

GPS? nepocul som este o tom, mozno sa najde vynimka
nakolko si z KE, tak ti radim, aby si za ziadnych okolnosti nesiel do fresh expres - to je psychiatria po kazdej stranke (a je aj dost mozne, ze bude mat vyvesenu nejaku ponuku... okrem ineho sa tam aj striedaju ludia ako na beziacom pase /logicky/ :) )
kamarat robil svojim autom jeden cas donasku pre borsalino a do toho by som asi nesiel... presne podmienky si uz nepamatam, ale system bol nejaky takyto: peniaze dostaval podla poctu rozvezenych objednavok a podla mestskej casti (dajme tomu centrum - 50 centov/odvoz, juh euro, zelezniky 1,5, furca 2e... to je len priklad, nepamatam si presne sumy, ani rozdelenie), s benzinom uz neviem ako, ci to bolo v tom, ci dostal nieco naviac... hovoril, ze niekedy za piatok vytocil aj 50ku, ale zas ked do toho zapocitas aj amortizaciu auta a pod, tak nad tym by som neuvazoval

do takejto brigady by som sa uz asi nehrnul, v zavislosti od prevadzky to vie byt neprijemne stresujuca praca (v spojeni s nejakym neurotickym "nadriadenym"), nehovoriac o tom ako je to platene (v KE co ja viem, tak vacsinou 1,66e - 2e/hod, o viac ako dvoch eurach som este nepocul)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

presne nieco take som chcel citat, diky pekne, kamos robil na kvp v neviem akej pizzerke, dostaval tusim 2,1/hod a po smene 2 pizze na domov :D
to s amortizaciu mas samozrejme pravdu, s tym pocitam od zaciatku, ide mi len o to aby som si cez leto privirobil a najlepsie tym co ma bavi - jazdenim, minuly rok som dovazal auta z nemecka, tento rok bohuzial takato moznost nie je - preplatena cesta do nemecka, odjazdene km do SR spat, peniaze na benzin a 100€ na ruku .. 3-4 jazdy do mesiaca...nedobre? :D
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ako brigadu by som to mozno bral, keby som bol student. Ale urcite nie na svojom aute. Ak ti firma da auto, tak je to potom v pohode. Co sa tyka GPS - tak v dnesnej dobe smartphonov si myslim, ze GPS si hodis do telefonu aj sam a nemusis sa spoliehat. A ked nie, tak ides do nejakeho stanku alebo infromacnej kancelarie, zakupis klasicku mapu (niet nad mapu podla mna) a budes citat z nej. Kolko zarobis, tak to netusim, nakolko som to nikdy nerobil. Blbeho sefa mozes chytit hocikde.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

najlepsi sposob je podla mna ten, ze pred rozvozom si pozries ulice aspon cca kde su a potom za jazdy si to hodis do gps, to je asi najefektivnejsie
ohladom vyletov do DE - to je "dreamjob" hadam kazdeho studenta :D aby si vsak podobnu sumu vytocil v donaske, tak to tam stravis hafo casu
ak nemas moznost sa dostat do dobre prevadzky cez nejake znamosti, tak to bude podla mna dost tazke, pretoze v tych "zlych" sa tocia ludia, lebo sa tam nikto dlho neohreje (ci uz dobrovolne alebo nedobrovolne :D ) a v tych, kde je to fajn robota su povacsine po znamostiach

uvediem priklad: dalsi kamarat robil tiez v jednej furcianskej pizzerke, mal sluzobnu feldu (100x lepsie ako tie motokary seicenta :mrgreen: ), dostaval 2E na hodinu a len cely den sedel na prevadzke, ked prisla nejaka objednavka, tak to v klude zaniesol... to je to, do coho by som aj isiel
potom tu mas prevadzky ala marin, kde (predpokladam) kmitas stale, platovo neviem ako
a nakoniec prevadzky, ktore nemaju restauracnu cast a ponukaju ciste donasku (fresh expres, pripadne michaelo), kde ak natrafis na dementneho kuchara-prevadzkara, tak amen tma

inac, ked tak rozmyslam, mozes sa skusit ozvat do michaela, kamaratka ma pred polrokom lanarila, ci nechcem ist roznasat (robi prevadzkarku-pizziarku na furci, neviem ci je viacero pobociek), tam je v poho atmosfera, i ked platovo to tiez bolo tusim v rozmedzi 1,7-2, ale obavam sa, ze skor v tej spodnej casti intervalu
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ja som svojho casu robil rozvoz tovaru. Mal som firemny pickup. Zo zaciatku s mapou (je to o hubu a zdlhave) neskor som dostal GPS. Z casu na cas som siel vlastnym autom, ked sa firemne pokazilo.
Robota je to vpohode, ale po case mi to uz liezlo na nervy. Kedze som si obvolaval tych ludi a zasadne bud nedvihali, menili adresy dodania alebo si stanovovali cas dovozu, potom mi nevychadzala trasa a nestihal som. Ked sa postastilo, tak ma aj zjebali :D Povedal by som, ze je to robota pre ludi, co maju v pazi.
Napísať odpoveď