Chcem kúpiť auto
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Chcem kúpiť auto
...za hento by som tri a pol nedal isto...
Švihadlá a klíma ma až tak netrápi. Auto je pomerne nový ročník, málo km a vyzerá byť v dobrom stave. Čo som čekol Astry tak 2005 idú medzi 3500 - 4000. Zajtra to pôjdem pozrieť.
-
RATZINGER666
Darca
znamemu som teraz zohnal ciernu elantru sedan 2004 v plnke, vsetko v elektrike, automat, top stav za 2000e a to je uplne ine vozenie ako v astre...
Ok, nahodil som tvoje kritériá a nič pod 250 000 km mi nevyhodilo. Ja nehovorím, že si nechcem dať poradiť, ale je to v pohode auto v dobrom stave.
-
RATZINGER666
Darca
ja Ti ju neradim, tym chcem iba povedat, ze kupit astru v socialke za hentake prachy je uplna hlupost...
Viac by mi pomohlo ak by ste zhodnotili stav vozidla a povesť astier.
-
RATZINGER666
Darca
stav je super, to je jasne, spolahlivost tiez... akurat to vozenie nejake ultrapohodlne nie je... plus bez vybavy, ako sme spominali...
Ako je to so "staršími" automatmi rok výroby cca 2007 u áut ako Alfa 159, Citroen C5 (ta novsia generácia) Opel Vectra, BMW 3, Audi A4 ? (všetko pri autách s max 130tis. km)
Nehrozia tam nejaké poruchy - prípadne servis je omnoho viac komplikovaný/drahší v porovnaní s manuálom ?
Pretože počujem rozporuplné názory... jedny tvrdia že je to lenivé, nie e to ozajstné šoférovanie a pod.. No tiež viem, že ten kto presedlal na automat už by
sa k manuálu nevrátil ...
Nehrozia tam nejaké poruchy - prípadne servis je omnoho viac komplikovaný/drahší v porovnaní s manuálom ?
Pretože počujem rozporuplné názory... jedny tvrdia že je to lenivé, nie e to ozajstné šoférovanie a pod.. No tiež viem, že ten kto presedlal na automat už by
sa k manuálu nevrátil ...
No tiež poznám pár ľudí s automatom a už by to nemenili. Páči sa mi najmä argument, že to nie je ozajstné šoférovanie, lol.
Neviem ako je to so servisom ale zaujíma ma to tiež. To by malo byť tvoje jediné kritérium. Taktiež sa vraj dá lepšie jazdiť na spotrebu i výkon s manuálom.
Neviem ako je to so servisom ale zaujíma ma to tiež. To by malo byť tvoje jediné kritérium. Taktiež sa vraj dá lepšie jazdiť na spotrebu i výkon s manuálom.
Tiež si myslím, že ľudia majú zafixované v hlave tie úplne staré automaty ... v dnešnej dobe podľa mňa nemáš šancu radiť rýchlejšie ako automat.
Možno nie že ozajstné šoférovanie, ale skôr, že si nevychutnáš tú jazdu ... ale zas viem, že vychutnávať jazdu v kolóne, by som si určite nechcel
Možno nie že ozajstné šoférovanie, ale skôr, že si nevychutnáš tú jazdu ... ale zas viem, že vychutnávať jazdu v kolóne, by som si určite nechcel
Do mesta sú automaty jasne lepšia voľba a do pár rokov to príde aj k nám. Manuál v meste je len európsky prežitok 
-
RATZINGER666
Darca
ten, kto povie, ze to nie je na ozajstne soferovanie, ja naozaj decko, ktore si mysli, ze auta su od toho, aby sa na kazdom jednom zavodilo... vychutnat si jazdu? vyhadzes 5 kvaltov a soferujes dalej, co je tam o vychutnavani? ked zacnes jazdit dennodenne do prace alebo Ti soferovanie bude pracou, velmi rychlo si to rozmyslis s vychutnavanim...
spotreba je nepatrne vyssia, to je jasne, ale komfort je tiez zase niekde inde... automaty su uz teraz celkom spolahlive, najma tie od tych premiovejsich znaciek...
preco by si nemohol radit rychlejsie ako bezny automat? a co to ma vobec s rychlostou?
spotreba je nepatrne vyssia, to je jasne, ale komfort je tiez zase niekde inde... automaty su uz teraz celkom spolahlive, najma tie od tych premiovejsich znaciek...
preco by si nemohol radit rychlejsie ako bezny automat? a co to ma vobec s rychlostou?
-
hojko
Site Admin
Ako som uz pisal niekde v teme o automatoch vs. manualoch, ktora je tu uz par rokov zalozena a pisal som to aj v inej teme, tak tvrdenie, ze pri automate si clovek jazdu nevychutna napise len clovek, ktory nemal moznost jazdit na automate, resp. nemal moznost automat aspon par dni pouzivat. Myslim, ze len zlomok ludi by ostalo pri manualnej prevodovke. Vyhody automatu su pohodlie, plynule riadenie..., ak si chce vodic vychutnat jazdu, tak ma moznost volby sportoveho rezimu, je tam sekvencna prevodovka alebo tiez riadenie pod volantom zname z F1 (nema vacsina vozidiel). Automaticke prevodovky v roku 2007 boli uz na vyspelej urovni, ako je na tom Alfa netusim, ale Citroen bude pouzivat asi to co je aj v Peugeotoch a tam by som problem nevidel, teda pokial pojde o novsi 6-stupnovy automat a nebude tam stary 4-stupnovy (AL4 alebo 4HP20), pri Audi je to uz o inom. Niekomu automaticka prevodovka prezije auto, niekto s nou ma problemy - jednym z castym problemom je menenie/nemenenie oleja oznaceneho ako dozivotna napln v prevodovke - niekto meni pravidelne a nema problem, niekto nemeni vobec a nema problem, ale niekto vymeni po 200 tisic km a vyskytne sa problem az do takej miery, ze odide cela prevodovka.
RATZINGER666: Tazko hovorit o vyssej spotrebe. Ano, niekto ma na riadenie cit a preraduje na manuale v ten spravny cas, ale niekto to vytaca alebo jazdi v nizkych otackach a trapi cele auto. Vyhodou automatu je ten, ze urci spravny cas a preradi ked uzna za vhodne. Nove 7 a 8-stupnove prevodovky su na tom uz asi inde ako tie starsie 3, 4, 5 ci aj 6-stupnove, najma co sa tyka jazdy po meste. Rychlost riadenia automatu zalezi od auta a prevodovky, tie nove radia dokonca za 0,2 sekundu a to si myslim, ze clovek nema sancu predbehnut. Ale zbytocne sa trapit casom preradenia ci nejakeho kickdownu pri predbiehani, clovek si zvykne na cas kickdownu a casom zistit, ze kedy je idealne sliapnut na plny plyn, aby auto podradilo a zacalo tahat.
RATZINGER666: Tazko hovorit o vyssej spotrebe. Ano, niekto ma na riadenie cit a preraduje na manuale v ten spravny cas, ale niekto to vytaca alebo jazdi v nizkych otackach a trapi cele auto. Vyhodou automatu je ten, ze urci spravny cas a preradi ked uzna za vhodne. Nove 7 a 8-stupnove prevodovky su na tom uz asi inde ako tie starsie 3, 4, 5 ci aj 6-stupnove, najma co sa tyka jazdy po meste. Rychlost riadenia automatu zalezi od auta a prevodovky, tie nove radia dokonca za 0,2 sekundu a to si myslim, ze clovek nema sancu predbehnut. Ale zbytocne sa trapit casom preradenia ci nejakeho kickdownu pri predbiehani, clovek si zvykne na cas kickdownu a casom zistit, ze kedy je idealne sliapnut na plny plyn, aby auto podradilo a zacalo tahat.
Chcem kúpiť auto
Preco "do mesta"? Ja osobne jazdim DSG a za nic (pre mna dostupne) by som nemenil. Spotrebu mam porovnatelnu s totznym autom s manualom ci v meste alebo mimo (rekord 4,7l)
Na okruhu som prepol do sekvencnej a vyjasil som sa az az
Na okruhu som prepol do sekvencnej a vyjasil som sa az az
Ešte sa vrátim k tej Astre.
To auto vyzerá byť TOP stav skutočne. Ani náznak hrdze, jeden malý škrabanček na zadných dverách. Interiér veľmi zachovalý, skutočne parádička. Chytilo na prvýkrát, otáčky držalo na 1000, zvuk v pohode. Vaša kritika sociálnej výbavy sa míňa účinkom, pretože ja veľký fanúšik klímy nie som a hoci v rodine 2 autá s klímou máme, ešte som ju za jazdy nezažil zapnutú a švihadlá prežijem. K autu sú 4 zimné na diskoch, 2 letné ale treba hneď meniť. Ťažné zariadenie má, viem využiť vozík máme.
Teraz tá druhá vec: predáva to nejaký dedek, tipujem svokor/otec dotyčného. TP nám síce ukázal, ale dbal aby sme nevideli kto je v ňom zapísaný a rodné číslo. Podozrivé? Mne hej. Že vraj si to nepraje. Auto vraj jazdené na dlhých cestách do Nemecka z TR. Možno bájka, ale stav by tomu napovedal. Predáva lebo vraj kúpil Mercedesa.
Zľaviť nezľaví nič, ale auto asi zoberiem. Zajtra skúsim zohnať na skúšobnú jazdu a lepšiu prehliadku niekoho skúsenejšieho a asi zoberiem. Taký ročník, nájazd a stav som za posledné 2 mesiace nevidel nikde a dobrá cena. Opel je značka, ktorej verím, je to tuším posledný ročník daného modelu, čiže muchy by mali byť vychytané. Síce 1.4 čo je kus pod 1.6 ako som chcel ale prežijem.
To auto vyzerá byť TOP stav skutočne. Ani náznak hrdze, jeden malý škrabanček na zadných dverách. Interiér veľmi zachovalý, skutočne parádička. Chytilo na prvýkrát, otáčky držalo na 1000, zvuk v pohode. Vaša kritika sociálnej výbavy sa míňa účinkom, pretože ja veľký fanúšik klímy nie som a hoci v rodine 2 autá s klímou máme, ešte som ju za jazdy nezažil zapnutú a švihadlá prežijem. K autu sú 4 zimné na diskoch, 2 letné ale treba hneď meniť. Ťažné zariadenie má, viem využiť vozík máme.
Teraz tá druhá vec: predáva to nejaký dedek, tipujem svokor/otec dotyčného. TP nám síce ukázal, ale dbal aby sme nevideli kto je v ňom zapísaný a rodné číslo. Podozrivé? Mne hej. Že vraj si to nepraje. Auto vraj jazdené na dlhých cestách do Nemecka z TR. Možno bájka, ale stav by tomu napovedal. Predáva lebo vraj kúpil Mercedesa.
Zľaviť nezľaví nič, ale auto asi zoberiem. Zajtra skúsim zohnať na skúšobnú jazdu a lepšiu prehliadku niekoho skúsenejšieho a asi zoberiem. Taký ročník, nájazd a stav som za posledné 2 mesiace nevidel nikde a dobrá cena. Opel je značka, ktorej verím, je to tuším posledný ročník daného modelu, čiže muchy by mali byť vychytané. Síce 1.4 čo je kus pod 1.6 ako som chcel ale prežijem.
Daj si pozor na to vlastnictvo... Lebo takto sa to nerobi. Normalne zober TP, pozri, kto je v nom zapisany a dozaduj sa komunikacie s tou osobou (nech ti tiez ukaze obciansky). Ja som dnes pozeral Fabku, ze prvy majitel, zavolam a dozviem sa, ze my to mame ako servis od majitela na protisluzbu. A ja ze ci maju splnomocnenie na nieco taketo a ze nie... Tak hlavne nedavat peniaze a ked mas pochybnosti ist s nim na DI a po odhlaseni ho vyplatit.
No veď toto..ešte ma napadlo, že či to nie je zaťažené nejakou exekúciou alebo podobná vec, nahodí dobrú cenu, zahrá komédiu a...
Starý splnomocnenie má, to je pravda. Reálneho majiteľa z TP, ale zrejme neuvidím a neodkomunikujem. Jedine pri prevode.
Starý splnomocnenie má, to je pravda. Reálneho majiteľa z TP, ale zrejme neuvidím a neodkomunikujem. Jedine pri prevode.
-
Point
Professional
v tej astre som jazdil denne asi 2 roky .. resp v takej istej soc vybave .. motor 1.4, rocnik 2004 .. vybavou, podvozkovo, motorovo aj pocitovo je na tom moja honda z 99teho lepsie .. nechcem vyzerat ako nejaky zastanca super 13rocneho auta ..ale rok nie je vsetko..a ver tomu, ze tie svihladla ti zacnu vadit..sedacky nekomentujem..tie su makke, ako tak sa na nich sediet da..plasty v interiery podobne fabii, ked nie tie iste .. motor je lenivy.. naozaj lenivy.. mam o 5 rokov starsie auto a keby som si mal znovu vybrat..zoberiem znovu to starsie ..
begbee: urcite peniaze nedavaj skor ako bude odhlasene na teba, chodte spolocne na DI a ked sa odhlasi tak potom ho vyplat. nechapem preco ti zakryl meno majitela, zeby bola vlastnikom nejaka leasingovka? urcite si toto vlastnictvo prever
// no vyzera ze chlap nepredava/l iba astru Ford Focus Combi 2.0 TDCi Sport, Citroen Jumper 2.5 D 31L, Fiat Bravo 1.6 GT, Audi A4 2.5 TDI, Opel Meriva 1.6 16V Cosmo, Seat Arosa, Suzuki Vitara 1,6
// no vyzera ze chlap nepredava/l iba astru Ford Focus Combi 2.0 TDCi Sport, Citroen Jumper 2.5 D 31L, Fiat Bravo 1.6 GT, Audi A4 2.5 TDI, Opel Meriva 1.6 16V Cosmo, Seat Arosa, Suzuki Vitara 1,6
-
Grim
Darca
...u mňa keby také niečo niekto spravil tak ruky preč...keď som ja kupoval, ešte som aj faktúru videl, kde a za koľko a kedy ho kúpil...