Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa hughito »

Tu oceňujem iniciatívu zdola a prestanie sa spoliehania na nejaký "štát" s jeho mocenskými a silovými zložkami, ktorý všetko vyrieši. Takto musia ľudia začať uvažovať aj mimo extrémnych situácii a spraviť z toho bežnú prax.
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa gogo956 »

Tak, tak, co si clovek nespravi sam, to nema. Spoliehat sa kohokolvek druheho, stat, policiu a pod. by bolo velmi naivne. Z hladiska ochrany majetku je velmi tazke az skoro nemozne si naozaj efektivne zabezpecit rodinny dom /pri byte je to ovela jednoduchsie/. Preto sa na dedine a mesteckach tak lahko kradne, staci preskocit plot a uchmatnut sliepku, vliezt do domu cez pootvorene okno, atd.

Ludia kradnu preto ze su bez prijmov, ze si nevedia najst primeranu pracu ktora by ich slusne uzivila. A pracu si nevedia najst preto, ze nemaju skoro ziadne vzdelanie, nic nevedia, nemaju pracovne navyky.
Najcastejsie su to obcania z uzavretych romskych komunit, ktorych clenovia sa len stale viac mnozia.
Ak toto nie je casovana bomba, tak uz potom naozaj neviem co je..
hughito
Redeemer
Redeemer

Zabúdaš aj na ten faktor, že ak sa narodíš do "zlej oblasti," tak máš problém navyše. To samozrejme nie je ospravedlnenie pre kradnutie alebo kriminálnu činnosť, ale keď sa na to pozeráme čisto pragmaticky, tak kde je málo pracovných príležitostí a takých ľudí, ktorí sú na tom sociálne slabo, bez ohľadu na farbu pleti alebo vierovyznania alebo presvedčenia, stúpa krivka kriminality.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

hughito

tie hlavne faktory su minimalne dva>

1/ ze ziju v oblasti kde je malo pracovnych prilezitosti
2/ze nemaju vzdelanie a prac. navyky

Ludia ktori ziju v "hladovych" dolinach sa to snazia najcastejsie riesit tak, ze bud natrvalo,alebo
iba docasne sa prestahuju do takej casti Svk kde je prace viacej. Alebo odidu do zahranicia.
Lenye clovek ktorz nema ziadne vzdelanie, ani prax v zamestnani, nikde normalne nerobil,
tak taky ziadnu moynost vyriesit svoj problem nema a preto bude kradnut.
Preto hovorim, ze tento problem nema realneho riesenia, aspon urcite nie v dohladnej dobe.
A dalsi faktor je ten, o ktorom sa nahlas velmi nesmie hovorit, ze Iq deti ktore vznikaju z pribuzenskych vztahov, plus nedostatocna vyziva, nemotivujuce a nevhodne prostredie, to vsetko ma velmi tazke dopady na ich mentalitu a na beznom pracovnom trhu su automaticky silno hendikepovane.
hughito
Redeemer
Redeemer

Už sa opakujeme.
Satoshi
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Satoshi »

Mám pár kamarátov rómov, a sú priatelskí, nekradnú, nedostávajú sociálne dávky a neoberajú štát (čítaj ľudí) o peniaze, každý je iný, hoci je pravda, že väčšina toho zneužívajú.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

^ Tvoje tvrdenie je mierne dvojznačné.
Satoshi
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Satoshi »

No, tak sa ospravedlňujem, ale písal som trochu dlhší príspevok a padol mi net :D tak sa mi to nechcelo znova písať, tak som to len takto stručne... no chcel som povedať, že nie všetci sú takí, ako sa hovorí, že sú to špiny, čo nepracujú a dostávajú väčšie peniaze ako nejaký robotník, zdravotná sestra, úradník.... poznám mnoho takých, čo si poctivo zarábajú a sú veľmi priateľskí. Bohužiaľ ale poznám aj tú druhú časť, ktorí toho zneužívajú a radšej ostatnú doma s deckami bez práce, lebo veď jasné, zarobia dosť peňazí.

Preto môj názor je taký, že rómovia nie sú o moc horší ako my ostatní, len sú príliš ochraňovaní zákonmi, aj keď je to v mnohých smeroch diskriminácia voči nám a nie ako oni hovoria voči nim.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

http://www.topky.sk/cl/100370/1307775/M ... -dve-eura-

....tak "mladíci"....
Úžas toto..... Ta banda buze**** má na krku lupez a je vysetrovana na slobode.... To by chcelo grcajuci smajlik.... Normalne by som tymto opoludom prial, aby narazili na niekoho primerane vycviceneho a vybaveného, ktorý si o ich osud starosti robiť nebude a s čistým svedomim ich pošle tam, odkial už neni návratu....
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Pinhead napísal:http://www.topky.sk/cl/100370/1307775/M ... -dve-eura-

....tak "mladíci"....
Úžas toto..... Ta banda buze**** má na krku lupez a je vysetrovana na slobode.... To by chcelo grcajuci smajlik.... Normalne by som tymto opoludom prial, aby narazili na niekoho primerane vycviceneho a vybaveného, ktorý si o ich osud starosti robiť nebude a s čistým svedomim ich pošle tam, odkial už neni návratu....
Nedávno sme sa presvedčili, že to nepomáha.
Pinhead
King
King

begbee,
na co myslíš teraz???? Ktorý prípad....
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

asi co tyzden-2 dozadu zrubali toho kickboxera
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Však teraz čo zabili toho reprezentanta v nejakej bojovej technike.
Pinhead
King
King

Ak na toho kickboxera, tak tam možno chalan zle vyhodnotil situaciu a zrejme sa o obranu ani nepokusal z nějakých dovodov.... V kazdom pripade učinil rozhodnutie a v jeho dosledku prisiel o zivot.... Ale pod pojmom vycvičený clovek si nepredstavujem nejakého baletaka z ringu (kde má sport jasné pravidla).... ale človeka so znalostami skutocneho boja/sebaobrany, pri ktorej je jediným cielom vyradit protistranu z činnosti, nie zbierat body, odznaky a medaile....
So sportovymi kick/thaiboxermi mám svoje skusenosti.... A dovolím si tvrdit že za vela tito pajtasi nestoja.... Ale to už patrí skor do inej témy....
Problém je u týchto ludi v absencii "bojového myslenia" a schopnosti neustále vyhodnocovat (meniacu sa) situaciu spravnym sposobom....
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Pinhead napísal:ale človeka so znalostami skutocneho boja/sebaobrany
kolko takych ludi sa bezne pohybuje po uliciach?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Pinhead sa asi tiež cíti byť jedným z nich. Neverím, že zatiaľčo by ťa dvaja zabávali, tak by si sa ubránil. Pretože cigáni útočia vždy vo väčšom počte ako sa na prvý pohľad zdá. A preto by si aj ty, aj s celým tvojím výcvikom a vybavením zhasol, keby ťa tretí spoza kríčku odzadu ovalil železnou tyčkou.

No offense Pinhead.
hughito
Redeemer
Redeemer

Inak akosi som videl fotky daných útočníkov (3), čo zabili toho kickboxera a iba jeden z nich je cigán. Prečo teda máte potrebu písať o akýchsi "cigánoch," keď je zjavné, že v tomto prípade etnikum nehrá absolútne žiadnu úlohu ?

Inak odporúčam tento článok:

Dvojí metr anticiganismu a napadení v Břeclavi

V neděli 15. dubna 2012 večer byl v blízkosti břeclavského hotelu Terezka na ulici Jana Palacha třemi útočníky napaden patnáctiletý chlapec. Tak nějak by měly vypadat titulky novin a televizní zprávy — jenže nevypadají.

V současné společenské náladě stačila zmínka, že pachatelé byli Romové a nastal známý kolotoč rasistických výlevů, které jsou dnes českou společností tolerovány a nebo dokonce ani nejsou jako rasismus chápány. Něco je shnilého ve statě českém, když vina za útok třech konkrétních pachatelů dopadá na celé etnikum.

Po internetu kolující nesmyslné emaily o Romce pobírající sociální dávku 35.000 korun, o hordách Romů stěhujících se do různých vesnic, o zvýhodnění Romů v důchodovém systému, o Romech, kteří prý nemusí platit v lékárně a další fámy, které mají jediný cíl: vykreslit Romy jako společenské parazity. V médiích se objevila i zcela vymyšlená zpráva nyní snad již notoricky neseriózních Parlamentních listů o útěku pokladníka s penězi nově založené romské strany. To, že údajná strana ani neexistovala nebránilo tomu, aby zprávu převzalo několik zpravodajských serverů, otiskly ji internetové deníky včetně iDnes, Týdne a Deníku a odvysílala ji i severočeská redakce Českého rozhlasu. To pouze dokresluje společenskou atmosféru, podobně jako to, že během „šluknovských bouří“ na severu Čech dokonce lidé oznamovali policii vymyšlené přepadení a krádeže údajně způsobená Romy, či v jiných případech se svojí výpovědí minimálně manipulovali — a to prostě proto, aby podpořili etnickou nenávist.

.. viac TU.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

ciganov som tam ja videl 3 a dalsia vec spominalo sa ze dostal flasou po hlave
hughito
Redeemer
Redeemer

Ty si ich videl ? A kde ?

Stále sa hovorilo primárne o 3 útočníkov, aj keď potom sa písalo aj o viacerých. V novom Plus7Dní je o tom článok a sú tam všetci vyfotení v putách. Dvaja bieli, jeden cigán.

Zaujímavé hodnotenie a posudzovanie prípadov.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Heh, Pollák už zasa trepe dve na tri http://www.sme.sk/c/6349192/pollak-odmi ... vanie.html

Tieto nekonečné "projekty" sú proste zbytočné. Aj som to tam napísal, čudujem sa, že ma ešte nezmazali http://www.sme.sk/diskusie/dpl/18350581 ... vanie.html

//autoeditácia príspevku (23 Apr 2012, 17:25)
http://nitra.sme.sk/c/6347005/policia-s ... ladom.html Som rasista, keď ma po prečítaní nadpisu článku ako prví napadli cigáni? Asi ani nie, po jeho prečítaní sa to potvrdilo...
Napísať odpoveď