FILMÁRI - skúsenosti z vášho nakrúcania

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Satoshi
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Satoshi »

Zdravím všetkých filmárov ;) Chcel by som od vád poradiť. Nehorázne ma baví kinematografia a o dva týždne budem točiť svoj prvý veľkofilm. Ak by mal niekto podobné skúsenosti, ak už niekto nejaký film natočil, tak by som veľmi rád uvítal skúsenosti - na čo mám byť pripravený, na čo si mám dať pozor, čo mám/nemám robiť atď.

Trošku o filme:

Scenár filmu ešte nemám hotový, zatiaľ mám 64 strán, ale už ho dopisujem a predpokladaná dĺžka bude asi okolo 85 strán.
Film má byť o mladom chalanovi z dobrej rodiny, ktorý je vychovaný a nemá problémy so správaním. Je však zaľúbený a mladý, láska neopätovaná, ale raz za ním príde jeden starší chalan, ktorý mu prisľúbi, že mu pomôže získať si tú babu, keď sa pridá k nemu do partie.
Ich partia je nasledovná: cigarety, chľast, vandalizmus (pôvodne mali byť aj drogy, ale tie som vylúčil). Hlavný predstaviteľ tejto partie zneužíva druhých, aby robili špinavú prácu za neho tak, že si to nikto neuvedomí a všetci sú spokojní. Jeho zámerom je dostať tohoto chalana do partie a časom ho tak zmanipulovať, aby sa dal nahovoriť na lúpež v obchode. Časom sa všetko zvrtne tak, že aj keď tento chalan vyzerá byť dosť solídny, dostane sa do priepasti a bude prinútený to urobiť.
Vďaka radám a prisľúbenej pomoci sa nakoniec tomuto chalanovi podarí získať si svoju lásku, avšak kvôli jeho extrémne zmenenému správaniu sa po čase rozídu.
Jednej noci bude teda prinútený vykradnúť obchod. Predavačka tam ešte stále je, pôjde tam, všetko pôjde podľa plánu. Situácia sa ale skomplikuje, keď jeho láska vyjde z toalety a spozná ho podľa hlasu (on má kuklu). Začne panika a jeho doterajší najlepší kamarát, s ktorým sa bavil kým neprišli títo grázli, naňho zavolá policajtov, pretože sa radikálne rozhodne urobiť zmenu. Skončí vo väzení na 9 rokov, keďže schytá aj obvinenia, s ktorými nič nemá spoločné.
Po 9 rokoch, keď opustí brány väznice, sa dozvie, že väčšina jeho blízkych sú buď odsťahovaní alebo odmietajú sa s ním stretnúť. Nakoniec sa dozvie, že jeho láska zomrela na rakovinu a jeho život načisto stratí zmysel. Preto jedného dňa si počká na vlak a v poslednom momente sa postaví na koľaje.

Chcel by som počuť váš názor na tento film a rád by som aj počul a podelil sa s vašimi skúsenosťami :)
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Re: FILMÁRI - skúsenosti z vášho nakrúcania

Príspevok od používateľa lowmanek »

Hmm, no neviem :roll: Pribeh mi pride ako uplne klise...tipujem, ze ide o mladistveho chalana (do 18), takze: 1, rodina by sa nanho urcite nevykaslala tak, ako to opisujes
2, za lupez, ktora sa ani neuskutocnila a par blbosti by urcite nedostal 9 rokov
Vsetko je uz poriadne otrepane, snad okrem konca...

Kazdopadne ja by som nezbuchal asi nic lepsie, tak to skor ber ako konstruktivnu kritiku :)
Satoshi
Light Expert
Light Expert

Vďaka za názor :) Tak trošku tie veci hlbšie vysvetlím ... chalan má 15 rokov, jeho otec zomrel keď mal 10 pri autonehode. Jeho matka odíde z práce na nejaké stretnutie na 4 dni, a preto nebude mať obraz o tom, čo sa deje. Ten trest - jeden z tej partie je taký, čo sa snaží tomu chalanovi pomôcť, lenže to sa nepáči tomu najväčšiemu, a preto - raz ho tak veľmi rozčúli, že ho zapichne nožom (prežije to) - a v tej scéne ešte pred tým, než vykradne ten obchod mu dá schválne do ruky ten istý nôž (zotreté odtlačky a krv), kde sa ten chalan vyjadrí, že či má ísť do obchodu s nožom. Potom mu dá do ruky revolver, ale na noži už budú jeho odtlačky a prišijú mu aj teda to napadnutie nožom :)

A zas predsa - je to môj prvý film, tak čakám, že to nebude nijaký trhák :D
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

A len tak pomimo by ma zaujimalo, kto ti to financuje... :D
Satoshi
Light Expert
Light Expert

Mama :D :D Ale ten film bude mať fakt minimálny rozpočet - jedlo :D Priestory som vybavil zadarmo a všetko vybavenie už mám, tak by tam nemal byť problém a potom by to poputovalo aj na nejaké tie filmové festivaly
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Niečo bližšie k použitej technike napíš. Tak napríklad, akú kameru použiješ? Prípadné osvetlenie, ozvučenie atď.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Príbeh je blbosť. Čo tým chceš povedať? Prečo sa mám pozerať na nejakého týpka, ktorý si dokurví život?

Chce to nápad a nie klišé.
Satoshi
Light Expert
Light Expert

//begbeee beriem tvoj názor :D ale tak ide o to, že to má byť dráma a nie každému sadne žáner... a navyše je to moja prvá produkcia, tak beriem každú kritiku, chcem sa skôr iba zdokonaliť, a navyše v amatérskej produkcii dostať originálny nápad je aj dosť náročné.

Čo sa týka techniky:

Kamera: HDSLR Canon 60D
Osvetlenie: keďže väčinou pôjde o zábery za slnečného svetle, tak miniálna, maximálne nejaké halogény v interiéroch
Ozvučenie: Rekordér Zoom H4N a RODE NTG-2 shotgun mikrofón
Stabilizácia: DIY stabilizátor a DIY slider
Strih: Adobe Premiere Pro CS5.5 + After Effects CS5.5
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa UN2552 »

Ak to bude dobre natocene tak to moze byt dobre aj ked pribeh urcite neni trhak :ugeek:
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

v prvom rade by som skusal najprv nejake mensie videjka, ako nejaky "celovecerak".. kamarat sa tomuto venuje uz roky: http://www.eastway.sk/index.php?lg=&ew= ... w&video=22
Satoshi
Light Expert
Light Expert

To video je dobré a viem, že som si dal veľký cieľ, ale pokial by to aj nebolo najlepšie, tak je to velký film a myslím, že by som sa aj mohol mnohému priučiť... uvidíme ako to dopadne :)
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa BookEditor »

Hm, vybavenie vyzerá byť celkom kvalitné :-) Nemáš fotku toho DIY stabilizátoru? :D
Satoshi
Light Expert
Light Expert

Ešte ho nemám spravený :D Ale čoskoro sa už chystám sa do toho pustiť :)
cssco
Star
Star

Príspevok od používateľa cssco »

...Still better lovestory than twillight
Satoshi
Light Expert
Light Expert

:D si hej
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa BookEditor »

Daj potom návod a fotky, ako si ho robil, aj mne by sa zišiel :D
Satoshi
Light Expert
Light Expert

OK :) bude to robiť môj oco :D tak potom pofotím postup :)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Polo-X tiez tocil taky mensi mini film :) Viac tu. Mozno by si sa aj jeho mohol opytat. http://www.hojko.com/post1662211.html#p1662211
Napísať odpoveď