Poraďte Led TV s PIP...
Poraďte Led TV s PIP...
Zdravím Vás.
Kamarát ma požiadal o radu pri kúpe TV. Doteraz používal TV Samsung LCD 32 palcový s funkciou PIP, ktorá mu umožňovala pri práci na PC v obraze PIP sledovať TV. PC má pripojené cez HDMI a TV cez Scart zo Set Boxu. Požiadal ma, že chce menší TV ale aby dokázal robiť to isté čo ten ktorý mal doteraz. Takže kúpili sme TV Samsung UE22D5000, ale museli sme ho vrátiť, nakoľko má v parametroch uvedené PIP, ale cez to sa dá pozerať iba analógový signál a nejde prepínať rôzne vstupy. Set Box je možné napojiť tiež cez HDMI, ale aj tak to PIP nefunguje. Pozeral som aj u iných výrobcov, ale nič s funkčným PIP som nenašiel. Neviem aký problém s tým majú výrobcovia a cúvajú vo vývoji, keď na starších TV som v PIP mohol pozerať aj dokonca program na inom kanáli..... Nakoľko ide o špecifické požiadavky a to rozmer obrazovky od 22 do 26 palcov, mal by to byť LED TV kvôli hrúbke, to asi nebudem vedieť splniť. Ešte som rozmýšľal či by to nešlo cez monitor PC s tým, že by sa TV napojila do PC ale s tým by som potreboval poradiť. Ak má niekto s niečim podobným skúsenosti prosím Vás o radu? Ďakujem.
Kamarát ma požiadal o radu pri kúpe TV. Doteraz používal TV Samsung LCD 32 palcový s funkciou PIP, ktorá mu umožňovala pri práci na PC v obraze PIP sledovať TV. PC má pripojené cez HDMI a TV cez Scart zo Set Boxu. Požiadal ma, že chce menší TV ale aby dokázal robiť to isté čo ten ktorý mal doteraz. Takže kúpili sme TV Samsung UE22D5000, ale museli sme ho vrátiť, nakoľko má v parametroch uvedené PIP, ale cez to sa dá pozerať iba analógový signál a nejde prepínať rôzne vstupy. Set Box je možné napojiť tiež cez HDMI, ale aj tak to PIP nefunguje. Pozeral som aj u iných výrobcov, ale nič s funkčným PIP som nenašiel. Neviem aký problém s tým majú výrobcovia a cúvajú vo vývoji, keď na starších TV som v PIP mohol pozerať aj dokonca program na inom kanáli..... Nakoľko ide o špecifické požiadavky a to rozmer obrazovky od 22 do 26 palcov, mal by to byť LED TV kvôli hrúbke, to asi nebudem vedieť splniť. Ešte som rozmýšľal či by to nešlo cez monitor PC s tým, že by sa TV napojila do PC ale s tým by som potreboval poradiť. Ak má niekto s niečim podobným skúsenosti prosím Vás o radu? Ďakujem.
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Poraďte Led TV s PIP...
PIP v novych tv nefunguje tak ako u starych crt. Tam to fungovalo preto, lebo tie tv mali 2 tuneri. Ale z dnesnych tv neexistuje ziaden s 2 tunermi. Ten pip v dnesnych tv funguje len v kombinacii interneho tunera a externeho zariadenia
Takže TV je pasé a nejaký spôsob cez PC na monitore?
ryan ale ved on chce pozerat v rohu displeja telku a inak chce byt na PC, na to nepotrebuje dva tunery. Ja mam sony braviu (sice tiez 32 palcovu) a v pohode mi to tam tak ide. Jednoducho ten tvoj kamarat by si mal najst taky televizor, ktory mu spracuje signal bez set-top boxu. Neviem ako ma telku, ci sat, kablovku alebo dvbt....
-
Ryan Giggs
VIP
Necitas pozorne. Vyssie som mu predsa napisal, ze to cez interny tuner v kombinacii s externym zariadenim (napr. pc) mozne je. Lenze on pise ze ma nejaky stb cez ktory prijma signal. A nemozes predsa naraz sledovat 2 externe zdroje (Stb+pc). To nedokaze ziaden tv. Jedine ako pises, vyhodit stb a prijmat to priamo ak to ten sposob prijmu dovoluje. Ked ale nenapise jasne ako ma rieseny signal (co za provider) mozeme len vestit z gule.
Riesit to cez pc sa tiez da, je ale treba nejaku videkartu, resp. pc tuner. Mozno to pojde aj cez tv.
Najprv by bolo dobre napisat od koho tu kablovku (ci co to je) kamarat ma.
Riesit to cez pc sa tiez da, je ale treba nejaku videkartu, resp. pc tuner. Mozno to pojde aj cez tv.
Najprv by bolo dobre napisat od koho tu kablovku (ci co to je) kamarat ma.
Káblovka je cez optický kábel vedená do bytovky a do bytu je vedený signál cez ftp kábel do set-top-boxu a z neho sú dve možnosti vedenia signálu do TV a to buď cez scart alebo cez hdmi kábel. Je to v Senci a provider je E-net.
-
Ryan Giggs
VIP
Aha, čiže to je IPTV. Tak tam si bez STB neškrtneš. Čiže jedine to riešiť asi cez nejaku tv kartu v pc. Alebo pripojiť tv k dvb-t antene a spokojiť sa s par slovenskymi stanicami. Alebo eventualne by ten provider mohol ponukať IPTV aj cez PC (ako napr. ten môj), ale ako tak browsujem po ich webe, tak nič take nemaju.
tak, nech to napoji priamo do PC no. Vsak ked to je IPTV, tak to musi pocitac spracovat nie? Ja mam momentalne tiez iptv a ja ju pozeram len cez PC, tak neviem ci su u niektorych providerov karty alebo nieco podobne.
-
Ryan Giggs
VIP
To zaleži prave na providerovi ako to ma poriešene.