10 ludi vs. 1 tiger

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Kto by vyhral suboj, 10 neozbrojenych ludi vs. 1 tiger?

Tiger
51
39%
Ludia
50
38%
Je mi to uplne jedno lol
29
22%

Celkom hlasov: 130

audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: 10 ludi vs. 1 tiger

Príspevok od používateľa audiotrack »

SchYzo napísal: ak by ti psi boli civavy tak pochybujem zeby bolo po mne :P + s tymi ocami to som len reagoval na niekoho ineho kto to spomenul, tak tu otazku o kaprovi smeruj skor k nemu :)
ak by to boli tí psi, tak by to boli ľudia. Ja hovorím o psoch, takže tie psy a nie tí psi.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Tak môj čistý tip bol tiger a mierne bádanie po internete ma priviedlo k záveru, že ani viac ľudí by nebol problém.
Položme si otázku na našu modelovú situáciu: tiger, ľudia (človek), nič - ako dokáže človek ublížiť tigrovi holými rukami? A ak dokáže je to smrteľné zranenie? Návrhy ako odtrhnúť mu gule, sú síce pekné, ale kým by na to umrel tak by pretieklo ešte veľa vody dole Amurom.
Ďalej: ľudí staviate do pozície, že musia bojovať, takže evidentne musí bojovať aj tiger.

V histórii sú doložené prípady ľudožravých tigrov, ktoré majú na svedomí 100, 200 i viac ako 400 ľudských obetí.

Ďalej, je to rovnaká situácia ako keď medveď napadne nejakých lesných robotníkov, tiež sú v presile ale nedajú toho medveďa a to majú iné nástroje, nie len holé ruky. 10 plavci premôžu žraloka? Nie, nie.. reálny boj zdravý tiger vs. 10 zdravých neozbrojených holých ľudí - žiadna šanca. Teórie o zlomených väzoch a podobne: are you fuckin' serious??? Akože 9 ľudí sa tigrovi vrhne okolo krku, kým hryzie 10teho? Zmestia sa tam? Tiger bude stáť ako ovečka? Tiger nemá problém labou zlomiť väzy 150 kg zvieraťu a nevládal by sa striasť pár opíc na chrbte?

Tiger. Jasne a čisto.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ale tvoje príklady sú úplne iné:
1) 10 plavci vs. žralok: žralok má podstatnú výhodu lebo je v prirodzenom prostredí, kým ľudia musia zápasiť ešte aj s vodou a snažiť sa dýchať.
2) 10 robotníci vs medveď: sila medveďa je neporovnateľná s tigrom. Medveď ťa žabije jednou ranou. Tiger nie, ten ťa musí roztrhať pazúrmi alebo zubami
3) ľudožravé tigre čo zabili 100, 200, a viac ako 400 ľudí. Hej, postupne. 100 ľudí naraz nezabil ani brievik so samopalom.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

audiotrack napísal:ale tvoje príklady sú úplne iné:
1) 10 plavci vs. žralok: žralok má podstatnú výhodu lebo je v prirodzenom prostredí, kým ľudia musia zápasiť ešte aj s vodou a snažiť sa dýchať.
2) 10 robotníci vs medveď: sila medveďa je neporovnateľná s tigrom. Medveď ťa žabije jednou ranou. Tiger nie, ten ťa musí roztrhať pazúrmi alebo zubami
3) ľudožravé tigre čo zabili 100, 200, a viac ako 400 ľudí. Hej, postupne. 100 ľudí naraz nezabil ani brievik so samopalom.
2) A ľudožravý tiger bol sniper, čo vyčkával na osamotenú červenú čiapočku, čo sa túla sama lesom...
Ľudožravý tiger čo zabil 436 ľudí:
She was known to enter villages, even during daylight, roaring and causing people to flee in panic to their huts

3) Si myslíš, že tiger je cica, že mávaním labou zaháňa muchy?

When hunting large prey, tigers prefer to bite the throat and use their forelimbs to hold onto the prey, bringing it to the ground. The tiger remains latched onto the neck until its prey dies of strangulation.[15] By this method, gaurs and water buffalos weighing over a ton have been killed by tigers weighing about a sixth as much.[67] With small prey, the tiger bites the nape, often breaking the spinal cord, piercing the windpipe, or severing the jugular vein or common carotid artery.[68] Though rarely observed, some tigers have been recorded to kill prey by swiping with their paws, which are powerful enough to smash the skulls of domestic cattle,[63] and break the backs of sloth bears.[69]

Čiže tiger rozdrví lebku krave alebo zlomí chrbát medveďovi, ale človeka musí pohrýzť aby uhynul? Si myslím, že takú facku od tigra by nerozchodil ani Chuck.
dwarf
Expert
Expert

Príspevok od používateľa dwarf »

Podla mna jednoznacne tiger, kedze su zaznamene pripady, ze tiger zabil nosorozca a aj slona ( sice nie dospeleho, ale zabil ). 10 ludi by v tomto pripade nemalo narok na tigra ani z daleka. A kedze tiger dosahuje dlzku cca 3m a vahu do tych max 300kg tak to je vrazdiaci kolos na 4 labach.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Určite tiger. Ten má omnoho vyšší prah bolesti a keby sa mu tí desiati chudáci snažili ublížiť, iba by ho rozdráždili. Fakt si neviem predstaviť, ako by sa mu snažili lámať hnáty.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

dwarf napísal:Podla mna jednoznacne tiger, kedze su zaznamene pripady, ze tiger zabil nosorozca a aj slona ( sice nie dospeleho, ale zabil ). 10 ludi by v tomto pripade nemalo narok na tigra ani z daleka. A kedze tiger dosahuje dlzku cca 3m a vahu do tych max 300kg tak to je vrazdiaci kolos na 4 labach.
Aj to je výkon hodný obdivu. Človeku pomáha prežiť technika a v reále vôbec nestojí na vrchole potravinového reťazca. Ani šimpanzy, ktoré tiež žijú v skupinách, majú zuby jak tesáky, niekoľkonásobne väčšiu silu ako človek je hotový keď sa zjaví leopard, čo je mušia váha oproti tigrovi.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

tiger, ked je clovek neozbrojeny nema ako tigrovi ublizit...nehovoriac o strachu ludi...jedinu sancu by som videl vtom, ze by sa proste par ludi obetovalo, vsetci by nanho poskakali a nejakym zazrakom mu vypichli oci a nasledne mu spolocnymi silami vyklbili/polamali laby a nohy a potom ho uskrtili, ale to by museli byt trenovani profici a aj tak by mali sancu asi 1 :1000000 ... teda ak odmyslime holywoodske scenare tak jednoznacne tiger

p.s. porovnanie tigra a medveda ma zostrelilo a kvalitne :D tiger je vlastne len taka prerastena cica, ktora asi papka motyle lebo nic ine nezvladne zabit
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

begbeee napísal: enter villages, even during daylight...
No ved hej ale ked Ti do dediny vkuri tiger tak zdrhas nejdes proti nemu bojovat s holymi rukami. Potom niet divu ze na najazd da aj niekolko ludi dole. To nemozes porovnavat s cisto hypotetickym subojom s 10 muzmi, ktori musia bojovat a nemozu utiect. Takisto ako nemas tigra ako tigra tak nemas cloveka ako cloveka. Ked beries dopseleho tigra ludozruta vo forme musis k nemu priradit do suboja aj dost statne korby. Ked sa potom styria 140kg schwartznegrovia hodia na tigra, uz to nemas ako strasenie opiciek z chrbta.

audio: Ked sa Ti nepaci moj humor, tak sa s tym zmier. Ja tiez netlacim do kazdej temy ako Ta strasne milujem.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Keď sme už pri tom, nezohľadnili sme ešte pohyblivosť oboch druhov, v prostredí, kde nie je nič (OP).
Ďalej, tiger dokáže spôsobiť smrteľné zranenie na 5 miestach, niekoľkými technikami - 4 laby + tlama / udusenie, prehryznutie, silou a rozpáranie..
Zástancovia ľudí - popíšte mi presnú techniku, ako by ste chceli, toho tigra zabiť? Však to je útok, švih a je preč, opätovný atak, skok preč.. však on nebude stáť a hrýzť nešťastníka a zvyšný ho budú držať za labu a lámať ju.. trošku súdnosti.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Jedine čo ma napadlo, sú tie oči. Určite sa dajú nejak poškodiť, aj keď neviem k čomu by to pomohlo. Holými rukami sa ten tiger asi zabiť nedá.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...a čo tak ísť na to opačnou taktikou, 10 ľudí bude toho tygra híčkať a hladkať (tí odvážnejší ho môžu ponúknuť aj svojou nohou alebo rukou), jednoducho tiger sa bude mať jak v bavlnke a keď zaspí, tak šup na neho...tiger v tom momente ani nebude vedieť kde má chvost, takže o to väčšia šanca že by vyhrali ľudia...
mi-chau
Darca
Darca

begbee, no ved ale ludia tam tiez nebudu stat a cakat na utok tigra a jeho uskok. Ked ho obklucia, nevrav ze 6-7 ludi by ho neudrzalo. Nemusis lamat laby, staci aby sa par ludi prestriedalo v kopani ci udeierani pastami do lebky a skor ci neskor by bol tiger inde. Alebo neviem ako je to svalstvom na krku tigra, ale nejaky namakany chlap s bicakmi by v dobrom zveraku mohol tigra pridusit, ci? Neviem, kazdopadne po odstaveni oci ma tiger o dost mensie sance.

Faktor strachu by som vobec nebral do uvahy, mas hypoteticke "bud alebo". Takisto ako clovek, aj tiger moze mat strach.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Myslím, že presne mierená kopačka do brucha, resp. do hlavy ho na určitý čas paralyzuje... Odlákať a zozadu riadne skopať. A potom keď po ňom poskáču dvaja-traja stokiloví chlapi tak to nemôže vydržať.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

no ja som to bral ako zapas v nejakej arene, kde je moznost toho tygra obklucit a "zalahnut" a potom uz tymovou pracou odstavit
ale fakt hra ulohu asi vsetko vratane toho aku budu mat ludia obuv, lebo kanadami by sa skutocne dal ukopat...ale busit do neho holymi rukami a nohami mi pride zbytocne...dolezite hlavne je asi to, e jeden utok tygra rovna sa jeden vyradeny clovek
a ta tymova praca, no doslova 5 ho prilahne a dvaja chytia labu a vyklbia ju, napr...
a myslim, ze clovek bude mat strach ovela skor a ovela vacsi ako tiger, pre tigra je clovek jedlo, lebo je mensi

inac dost kvalitne sialena tema
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

S faktorom strachu súhlasím. Nepochybujem, že aj tiger by mal strach ak to tak môžeme nazvať, skôr vysokú hladinu adrenalínu a testosterónu.
Obkľúčiť? Okey. A tiger keď chce preraziť obkľúčenie, tak proti koľkým ľudom bude stáť? Presne proti jednému. Veď tiger vás dá keď je obkľúčený lovcami s puškami, nie takto.
Kopance do lebky? Ja naozej neviem...videl si tigra v útoku? Alebo ako si predstavuješ? Že tiger bude stáť a budete ho kopať do hlavy?
Zverák okolo krku? No neviem...ak zospodu tak ťa rozpára labami, ak zvrchu, tak sa ťa strasie pri jedinom prevalení.
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

ColdRain: Ako chces tigrovi vyklbit labu? Myslis, ze ju bude mat nenapnutu a prichystanu na to, aby si ju vyklbil? Vsak keby mu ju chytis, tak ta je*** o zem a ide dalej...
mi-chau
Darca
Darca

begbeee napísal:Obkľúčiť? Okey. A tiger keď chce preraziť obkľúčenie, tak proti koľkým ľudom bude stáť? Presne proti jednému.
Ano ale ak bude zdrhat tak nevyhra nik, ak zautoci tak sa po nom hodia ostatni. Ty tigra beries ako shaolina, da facku premiestni sa o pat metrov nik ho neuvidi a dalsia facka dalsi dole a kde som tu som, a teraz som zas tu a facka.. who wants to dance bitches? Staci ak sa tiger zastavi na 3 sekundy a ma na chrbte ludi.
begbeee napísal: Veď tiger vás dá keď je obkľúčený lovcami s puškami, nie takto.
Tiger je nebodaj nepriestrelny?
begbeee napísal:Kopance do lebky? Ja naozej neviem...videl si tigra v útoku? Alebo ako si predstavuješ? Že tiger bude stáť a budete ho kopať do hlavy?
Nie hovorim o tom, ako sa ostatni budu snazit ho znehybnit, o tom tu pisem uz niekolky prispevok. Ak bude na zemi a budes ho kopat/udierat zhora, nemoze ta ani len pohryzt.
begbeee napísal:Zverák okolo krku? No neviem...ak zospodu tak ťa rozpára labami, ak zvrchu, tak sa ťa strasie pri jedinom prevalení.
To som len tak strelil, ale opat ide o znehybnenie. Pokial by ti ludia tigra neznehybnili tak nemaju ziadnu sancu.
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Strašne veľa záverov sa dá z tohoto vyvodiť. Záleží od toho, či tí ľudia sú niekde vycvičení, ak by bolo 10 riadnych chlapov z armády proti tigrovi, tak si myslím, že by ho dali dole. Ak by tam však bolo vhodených 10 priemerných mužov, okolo 70-75 kg, tak nemajú šancu.

Ak to beriem z toho hľadiska, že tam bude 10 mužov, vycvičených na boj o život vo všetkých možných podmienkach, tak ho môžu dať dole, ak sa na neho len bezhlavo nevrhnú.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

je viacero zdokumentovaných prípadov, kedy človek zabil holými rukami leva, pumu a leoparda. Môžete argumentovať že tiger je mrštnejší ako lev a väčší ako leopard, no zase máme 10 ľudí a nie jedného.

dokonca som našiel prípad, kedy človek zabil aj tigra. Bol to nejaký gladiátor, čo v boji prišiel o zbroj. Tiger mu škočil po krku, nastavil ruku tak sa zahryzol do predlaktia a druhou rukou mu päsťou prerazil hrtan. Gladiátor aj tak zomrel, tak sa to nedá rátať že vyhral, ale zabil tigra. Zvyšný deviati by ostali žiť
Zamknuté