dafter
F1 sezona 2012
Re: F1 sezona 2012
hmm, nova Fsachta, sa cudujem ze tam maju stale miesto na taketo trubky
dafter
dafter
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Zaver velkej ceny jak remen. Velka gratulacia Nikovi!
-
MP4-27
Guru wannabe
nepodoba sa Vam ten Rosberg na DiCapria? 
Tak toto bol neskutočný závod. Zo začitku síce nuda ale koniec to vynahradil. Pred koncom závodu od 2. po 7. miesto formuly tesne za sebou
... no nemám slov
MP4-27: Vidim ze niesom sam 
Gratulacia Nicovi, Shumi mal smolu. Ale co ma najviac s*re je Lotus, to si vazne mysleli, ze to daju az do ciela? Cely zavod pokazili. Ja neviem, ale co chcu hrat len na jedneho jazdca? Aj tí ich mechanici su dost pomali, Este ktomu updaty nefungovali, ak to takto pojde dalej tak konec.
Ale aby 8 kol pred koncom bol vlacik 10 aut
to som este nevidel.
Gratulacia Nicovi, Shumi mal smolu. Ale co ma najviac s*re je Lotus, to si vazne mysleli, ze to daju az do ciela? Cely zavod pokazili. Ja neviem, ale co chcu hrat len na jedneho jazdca? Aj tí ich mechanici su dost pomali, Este ktomu updaty nefungovali, ak to takto pojde dalej tak konec.
Ale aby 8 kol pred koncom bol vlacik 10 aut
-
MP4-27
Guru wannabe
to vdaka KimimuPascalwb napísal: Ale aby 8 kol pred koncom bol vlacik 10 autto som este nevidel.
BTW:mam teke info ze v Bahrajne vyhra Lewis a spadne tam bomba pri ktorej Bernie dostane rozum a odide do dochodku
-
redliner
King
Nico congra.
Som troška frustrovaný že Schumi v kvalifikácii skončí na veľmi peknom mieste ale v pretekoch má vždy smolu
Raz do neho niekto vpáli,raz mu nedotiahnu koleso... Škoda
super nico, staci jedno vitaztvo a hned je za vettlom a super ako to potom spravil hamilton s webberom na konci a fettla *odstavili*
, fettel by teraz nemusel min.3 preteky podovat, nech si nemysli ze ma sancu a nech si uvedomi ze na to nema...........
dafter
dafter
-
lowmanek
Light Professional
Videl som sice iba cast preteku, ale koniec bol paradny...skoda Schumiho a dufam, ze nico sa rozbehne
btw neviem, co Massa este robi vo Ferrari 
Tak, teraz ani nebol tak daleko od Alonza.
Tuto velku cenu, ziadne team radio na dailymotion.
Tuto velku cenu, ziadne team radio na dailymotion.
toto už nie je normálne, čo robia v tom Mcl!!!!
. To v každom závode musia niečo pos**ť? Minule Jenson, dnes 2x Lewis... Keď majú dobré auto tak im to do***ú mechanici, alebo im do***ú taktiku
(musel som sa niekde vyventilovať, sry)
aspoň, že Kimi je na pódiu.
(musel som sa niekde vyventilovať, sry)
aspoň, že Kimi je na pódiu.
Tak Lotusu som to neveril po vcerajsku, ale taktika nakonec vysla, Pekne, skoda este ten Vettel tam bol, Kimi bol trocha sklamany, ale kto by nebol. Treba este potrenovat boxi, tam stracaju aj sekundu. Super zavod.
-
MP4-27
Guru wannabe
"Nespokojný som hlavne s tým, že každý musí jazdiť pod svojimi možnosťami a hlavne pod možnosťami auta, aby si zachoval pneumatiky," povedal Schumacher pre BBC Radio 5. "A je otázkou, či by mali pneumatiky zohrávať takú významnú rolu, alebo by mali vydržať o niečo dlhšie, aby sme mohli ísť normálnou rýchlosťou pretekárskeho auta a nie len krúžiť okolo ako za safety carom."
bohuzial ale suhlasim s tymto nazorom...osobne by som spravil kvalitne gumy a riesil to 2 povinnymi zastavkami
bohuzial ale suhlasim s tymto nazorom...osobne by som spravil kvalitne gumy a riesil to 2 povinnymi zastavkami
-
KaptMichal
King
Takto sa organizatori snazia viac staktizovat F1, a vzdy bude niekto, komu to vyhovovat bude a niekomu komu nie. Ale tiez si myslim, ze v prvom rade by malo ist o preteky, rychlost a schopnosti jazdca a nie o pneumatiky. Mali by to jednoznacne vymysliet nejak inak, najst nejaky kompromis. A to mozme byt radi, ze este jazdia s V8 a nie V6
K dnesnej VC - velka spokojnost. Vettel prvy a do konca som trpol, ci to nakoniec vyhra, no a Grosjean treti. Z neho este nieco bude v tom Lotuse...
K dnesnej VC - velka spokojnost. Vettel prvy a do konca som trpol, ci to nakoniec vyhra, no a Grosjean treti. Z neho este nieco bude v tom Lotuse...
alebo by možno aj stačilo ak by na kvalifikáciu mali dostatočný počet pneu. Aby počas pretekov nemuseli jazdiť z ojazdenými alebo aby sa nevykašlali na Q3 aby ušetrili
To uz tak nikdy nebude, volakedy, boli auta rozdielne, teraz su rovnake, a rozdiel je jedine v gumach, a na tilkedromoch jazdec zohrava mensiu ulohu. je to o taktike a kto chce vyhrat, musi byt aj rychli a aj narabat s gumami, treba mat aj dobry setup.
Vsak si spomente na bahrain 2010, totalny vlacik cely zavod.
Ja by som zaviedol Kvalifikacne pneu v Q3. Boli by 2 sady, kazdy by si dal 2 vyjazdy a nesetril by. nedali by sa preniest do zavodu, a jazdci by sa snazili dostat do Q3, lebo by vedeli, ze tam uz gumi an zavod neminu. Povinan zastavka by bola blbost, to tu mame teraz, zaviedlo sa to koli bridgestone, povinny box.
Vsak si spomente na bahrain 2010, totalny vlacik cely zavod.
Ja by som zaviedol Kvalifikacne pneu v Q3. Boli by 2 sady, kazdy by si dal 2 vyjazdy a nesetril by. nedali by sa preniest do zavodu, a jazdci by sa snazili dostat do Q3, lebo by vedeli, ze tam uz gumi an zavod neminu. Povinan zastavka by bola blbost, to tu mame teraz, zaviedlo sa to koli bridgestone, povinny box.
-
KaptMichal
King
To, ze sa spaja Q s pretekmi je blbost aj podla mna. Tak by mohli ist v Q viac na hranu, nic nesetrit. Mas pravdu, ze to je viac o taktike, mozno aute a menej o jazdcovi ale napr. ja by som nepovedal, ze sa ubralo z atraktivity pretekov. Tym, ze teraz su timi vyrovnanejsie je to aj napinavejsie ako ked mal Majkl minutovy naskok pred ostatnymi... Na druhu stranu potom vsade citam hluposti typu - Vettel vyhral len vdaka autu.
F1 sa stava viac takticky sport a vela veci sa rozhoduje mimo trat, co je ale mozno pre divaka, ktory nema cas F1 tolko sledovat horsie, lebo nepostrehne vsetky zmeny, ale vidi vysledky az pri samotnom preteku.
A myslim, ze by vobec nebolo zle, keby sa obnovilo tankovanie pocas zavodu, ale to podla mna pride znova po par rokoch, aby sa opät nieco vyrazne zmenilo...
F1 sa stava viac takticky sport a vela veci sa rozhoduje mimo trat, co je ale mozno pre divaka, ktory nema cas F1 tolko sledovat horsie, lebo nepostrehne vsetky zmeny, ale vidi vysledky az pri samotnom preteku.
A myslim, ze by vobec nebolo zle, keby sa obnovilo tankovanie pocas zavodu, ale to podla mna pride znova po par rokoch, aby sa opät nieco vyrazne zmenilo...
Tak dnes to bola kvalifikacia
, Maldonado pekne.
Skoda, ze Kimi stratil v 3 sektore.
Ale mali by dat pravidlo, ze musi dojst po Q3 do boxu a dat nejaky trest, lebo hentaka saskaren, ze osdtavi auto, aby mu tam ostalo nejake palivo.
Skoda, ze Kimi stratil v 3 sektore.
Ale mali by dat pravidlo, ze musi dojst po Q3 do boxu a dat nejaky trest, lebo hentaka saskaren, ze osdtavi auto, aby mu tam ostalo nejake palivo.
Tak trest sa dostavil, Hamilton štartuje posledný. Osobne ma to veľmi prekvapilo čakal som -5/-10 miest na štarte. Takýto prísny trest je zrejme kvôli tomu, že sa to Mclarenu nestalo po prvý krát (Kanada 2010) a takisto si myslím, že je to aj preto lebo Mclaren nepriznal, že spravili chybu pri tankovaní ale odstavenie monopostu zdôvodňovali vyššou mocou (force majeure). https://p.twimg.com/AstnpW3CIAAqaCK.jpg
Edit: To pravidlo je a je hľavne kvôli spomínanej udalosti z Kanady 2010.
Edit: To pravidlo je a je hľavne kvôli spomínanej udalosti z Kanady 2010.
Spravne rozhodnutie, tiez som to necakal, ze az DQ z Q ale aspon si daju ostatny pozor, je to proste nefer, ist na vypari a odstavt to na ceste a povedat, ze neco sa pokazilo.