Vzťahové trojuholníky

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vzťahové trojuholníky

Príspevok od používateľa Grim »

Zdravím

Pri jednej debate ma napadlo pár hypotetických situácií, pri ktorých by ma celkom zaujímalo, ako by ste ich riešili a ako by ste sa cítili v prípade, že by ste s takýmito situáciami boli v reále konfrontovaní. Privítam aj vaše konkrétne postrehy a príbehy, keďže tému zakladám na teoretických príbehoch, tak aby sme tu mohli rozobrať aj niečo konkrétne.

Predstavte si sitáciu, že vy s priateľkou/priateľom máte spoločého dobrého kamaráta. Ako by ste si pripadali a čo by vám prešlo hlavou, keby vám priateľka povedala, že jej od tohoto kamaráta bolo navrhnuté, že u nej bude každý piatok prespávať? Riešili by ste to a ak áno, tak ako? Čo by ste čakali, že mu na to povie vaša priateľka a ako by ste reagovali, ak by ste boli v roli priateľky (vyjadrite sa aj chalani, len si zameňte pohlavia, čiže vaša spoločná kamoška vám ponúkne, že u vás bude každý piatok prespávať)? Pre upresnenie a pre gradáciu vašich reakcií si predstavme, že ponúkajúci sa na prespávanie je nezadaný, nemá veľa kamarátov, vaša priateľka je jeho jediná kamarátka a po vašej polovičke pred nejakou dlhšou dobou išiel, ale ona o neho nestála a zostali kamaráti.

Dajme si ďaľšiu situáciu. Predstavme si, že ste vonku ako partia, ale tento chalan má tendenciu sa stále oddeľovať s vašou frajerkou od partie. Čo si o tom pomyslíte, ako to vyriešite a dokedy to budete tolerovať? Baby, predstavte, si, že ste v roli chalana a chalani zas v roli baby...ako by ste to riešili?

Ok, teraz je už večer a vy s frajerkou chcete ísť domov spať :wink: . Poviete, že už idete, keď sa vás tento chalan opýta "A čo tak skoro (pol dvanástej večer)? A čo budete robiť?" Čo mu poviete a čo si o ňom pomyslíte?

Posledných pár otázok.

Vadilo by vám ísť na disko len s vašou frajerkou a s tým chalanom?
Žiadali by ste vašu partnerku/partnera, aby s ním prerušila kontakt?
Prerušili by ste ho vy, aj keby vaša priateľka s ním kontakt prerušiť nechcela?
hd_
King
King

Re: Vzťahové trojuholníky

Príspevok od používateľa hd_ »

Predstavte si sitáciu, že vy s priateľkou/priateľom máte spoločého dobrého kamaráta. Ako by ste si pripadali a čo by vám prešlo hlavou, keby vám priateľka povedala, že jej od tohoto kamaráta bolo navrhnuté, že u nej bude každý piatok prespávať? Riešili by ste to a ak áno, tak ako? Čo by ste čakali, že mu na to povie vaša priateľka a ako by ste reagovali, ak by ste boli v roli priateľky (vyjadrite sa aj chalani, len si zameňte pohlavia, čiže vaša spoločná kamoška vám ponúkne, že u vás bude každý piatok prespávať)? Pre upresnenie a pre gradáciu vašich reakcií si predstavme, že ponúkajúci sa na prespávanie je nezadaný, nemá veľa kamarátov, vaša priateľka je jeho jediná kamarátka a po vašej polovičke pred nejakou dlhšou dobou išiel, ale ona o neho nestála a zostali kamaráti.
Najprv jedna otázka. Prečo by mal u nej ten chalan prespávať každý piatok? S ničím takým som sa ešte nestretol nie len v mojom vzťahu, ale vôbec. No ale keby sa to stalo, asi by som očakával od priateľky, že mu najprv s kludom vysvetlí, že to nie je dobrý nápad. Sebakriticky sa zaraďujem medzi tých trochu žiarlivejších ľudí, no scénky zas nevyrábam. Navyše ak po nej už niekedy išiel, tak by som najprv frajerke povedal, čo si o tom myslím a potom by som nechal rozhodnúť ju, bolo by to na nej, ale nechápal by som ani z jedného uhla pohľadu, prečo by mu mala povedať áno.
Dajme si ďaľšiu situáciu. Predstavme si, že ste vonku ako partia, ale tento chalan má tendenciu sa stále oddeľovať s vašou frajerkou od partie. Čo si o tom pomyslíte, ako to vyriešite a dokedy to budete tolerovať? Baby, predstavte, si, že ste v roli chalana a chalani zas v roli baby...ako by ste to riešili?
Asi by som po jeho druhom/treťom pokuse o oddelenie od partie išiel za ním a opýtal sa ho, čo to má znamenať. Že ma pozná, že vie, že som žiarlivý a že ak neprestane, tak ideme domov, samozrejme za predpokladu, že partnerka stojí v tomto za mnou.
Ok, teraz je už večer a vy s frajerkou chcete ísť domov spať :wink: . Poviete, že už idete, keď sa vás tento chalan opýta "A čo tak skoro (pol dvanástej večer)? A čo budete robiť?" Čo mu poviete a čo si o ňom pomyslíte?
Odpovedal by som mu asi, že už sme unavení a že chceme stráviť ešte chvíľu osamote. A keby sa tváril stále nechápavo, tak by som mu povedal, že budeme robiť to, čo on dnes asi nie. A pomyslím si len, že trošku závidí a nechám ho v tom.
Posledných pár otázok.

1. Vadilo by vám ísť na disko len s vašou frajerkou a s tým chalanom?
2. Žiadali by ste vašu partnerku/partnera, aby s ním prerušila kontakt?
3. Prerušili by ste ho vy, aj keby vaša priateľka s ním kontakt prerušiť nechcela?
1. Nie, priateľke verím, pokiaľ by nezačal byť na tej disko až moc prítulný a neišlo by to z jeho strany za hranicu slušnosti a rešpektu, tak by som s tým problém asi nemal, hoci by som určite od radosti neskákal.
2. Iba keby opakovane po nej išiel a prejavoval o ňu záujem, vtedy by som ju o to zrejme požiadal.
3. Keby s ním priateľka nechcela prerušiť kontakt, tak ja to nespravím. "Nepriateľa" by som si držal ešte bližšie.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

GRIM, ... toto je hovadsky tazka tema na vacsinu ludi z fora. Ja osobne ti poviem za seba ze na taketo nieco by som vedel rozpravat ale nie pisat. :wink: Poslednu dobu sa stava vela zaujimavych situacii ktore vedu k zvlastnym vztahovym veciam.
drop
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drop »

Najskor som chcel reagovat ako _hd ale ked som si to este raz precital tak som z toho puk. Mam napisat ako by som sa spraval ako baba v tych situaciach ? Z pohladu mojej priatelky ?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...napíš, ako by si reagoval v roli chalana a môžeš aj ako by si reagoval v roli tej baby...ak sa do toho dokážeš vžiť...alebo ako by si očakával, že bude reagovať tvoja priateľka...
drop
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Grim napísal:Predstavte si sitáciu, že vy s priateľkou/priateľom máte spoločého dobrého kamaráta. Ako by ste si pripadali a čo by vám prešlo hlavou, keby vám priateľka povedala, že jej od tohoto kamaráta bolo navrhnuté, že u nej bude každý piatok prespávať? Riešili by ste to a ak áno, tak ako? Čo by ste čakali, že mu na to povie vaša priateľka a ako by ste reagovali, ak by ste boli v roli priateľky (vyjadrite sa aj chalani, len si zameňte pohlavia, čiže vaša spoločná kamoška vám ponúkne, že u vás bude každý piatok prespávať)? Pre upresnenie a pre gradáciu vašich reakcií si predstavme, že ponúkajúci sa na prespávanie je nezadaný, nemá veľa kamarátov, vaša priateľka je jeho jediná kamarátka a po vašej polovičke pred nejakou dlhšou dobou išiel, ale ona o neho nestála a zostali kamaráti.
Kedze viem, ze na nu nieco skusal tak urcite by som bol proti keby chce u nej spavat. A aj keby neviem, ze ju chcel tak by som bol proti. Neviem preco by mal spavat u mojej priatelky.
Grim napísal:Dajme si ďaľšiu situáciu. Predstavme si, že ste vonku ako partia, ale tento chalan má tendenciu sa stále oddeľovať s vašou frajerkou od partie. Čo si o tom pomyslíte, ako to vyriešite a dokedy to budete tolerovať? Baby, predstavte, si, že ste v roli chalana a chalani zas v roli baby...ako by ste to riešili?
Najskor by som sa opytal priatelky, ze ci na nu nieco neskusa alebo ci sa jej nezda, ze ju bali. Keby mi ona povie, ze nie aj tak by som to zacal riesit s nim, ze by to mal obmedzovat.
Grim napísal:Ok, teraz je už večer a vy s frajerkou chcete ísť domov spať . Poviete, že už idete, keď sa vás tento chalan opýta "A čo tak skoro (pol dvanástej večer)? A čo budete robiť?" Čo mu poviete a čo si o ňom pomyslíte?
Nieco v zmysle ako _hd. Keby nechape tak mu vysvetlim co s nou idem robit. :roll: To aj v role baby.
Grim napísal:1.Vadilo by vám ísť na disko len s vašou frajerkou a s tým chalanom?
2.Žiadali by ste vašu partnerku/partnera, aby s ním prerušila kontakt?
3.Prerušili by ste ho vy, aj keby vaša priateľka s ním kontakt prerušiť nechcela?
1.Raz som tak isiel na disko. Prvy a posledny.
2.Ano, keby na nu nieco skusa tak urcite. Keby priatelka nechce, tak by som jej vysvetlil, co jej ma byt dôlezitejsie.
3.Nie. Priatela si drz blizko, nepriatela este blizsie.

Do zenskej hlavy radsej nejdem vstupovat. :lol:
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pussyLiker napísal:1.Raz som tak isiel na disko. Prvy a posledny.
...môžeš to upresniť?...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Zhodou okolnosti som takého prísavnika už zažil, bolo to dávno, dávno, v prvom ročníku na strednej. Tiez to bol pripad v minulosti nou odmietnuteho kamarata, resp. chalana z ich partie. Najprv sa o nu snazil klasickymi sposobmi, potom sa neviem akym sposobom dopracoval k mojmu ICQ, chcel, aby sme s priatelkou sli s nim von, prisli k nemu domov (dafuq?), isli s nim do kina.
S priatelkou sme sa na tom len smiali a zabavali, ked chalan zbadal, ze to nikam nevedie, tak to skusal vyhrazkami mne. Jednoducho spravil zo seba prikladneho debila.

Inak prečo chce u nej prespavat? Je tam nejaka situacia, ze napr. on je z ineho mesta, tu studuje a oficialny dovod je nieco s cestovanim? Lebo to je velmi divne.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...žiadny oficiálny dôvod som nevymyslel, takže nie, nieje žiadny dôvod, prečo by u nej mal prespávať, či už študovanie, cestovanie atp...
drop
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Grim napísal:...môžeš to upresniť?...
Isiel som ja, moja priatelka a prisavnik. Ja som bol autom tak som nepil ale oni dvaja ano a ked som sa obratil chrbtom uz bol na nu nalepeny. Dalej nechcem riesit ale hovorim prvy a posledny krat. :wink:
INsomNIA
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa INsomNIA »

Ja si neviem predstavit seba sa v roli chlapca,tak radsej napisem,co by som robila,keby nasa spolocna kamoska bola prisavnik.

Prva situacia: No... to je dost divna situacia, lebo v piatky vecer by som prespavala u toho svojho snad ja :lol:
Druha situacia: Slo by ma porazit, bola by som zvedava, ze o com sa teda tak mozu bavit a normalne do oci by som mu povedala,ze sa mi to absolutne nepaci.
Tretia situacia:Povedala by som,ze sme uz unaveni.

S kamoskou a frajerom by som jakziv nesla na diskoteku. Je to sproste.A diskoteky ako take su blbost. Na koncert by som ale sla.

No a kebyze sa z dobrej kamosky stane prisavka, tak jej to do oci poviem.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...čiže jej povieš..."Ahoj, si prísavka." :lol:
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ja sa považujem za vcelku tolerantného človeka, takže čo sa týka toho prespávania, tak ak by bol nejaký pádny dôvod, prečo potrebuje u môjho priateľa kamarátka prespať, tak by som asi s tým súhlasila. Muselo by sa však jednať o jednorazovú záležitosť a ako píšem, musel by tam byť dôvod, nemá sa ako dostať domov, prípadne má nejaké bytové ťažkosti a nemá kde spať. Z nejakého dlhodobého časového úseku si to neviem predstaviť a čakala by som, že to môj priateľ spoločnej kamarátke vysvetlí, postaví sa za mňa a nebude s tým súhlasiť.

Druhá situácia: Zase by som chcela vedieť, prečo sa oddeľujú spolu. Ak by som bola ja nefajčiarka a oni dvaja fajčiari, tak by som vedela akceptovať, že chodia spolu na cigaretku. Prípadne ak by riešili nejakého spoločného známeho alebo sa dohadovali na niečom, tak by som to brala. Ak by som videla náznaky, že spoločná kamarátka vyslovene balí môjho priateľa, má narážky, pohľady, dotyky, tak to by som neakceptovala, ale zase by som očakávala, že priateľ to bude riešiť tiež a narovinu povie, že si takéto správanie nepovažuje za adekvátne.

No by som jej povedala, že stačí pozrieť, akého mám sexy priateľa a hneď je jasné, prečo už chcem ísť s ním domov a byť s ním osamote. :D

A k tým otázka:
1.Nevadilo
2.Nežiadala, pretože môj priateľ nie je môj majetok, takže mu nemôžem prikazovať, s kým sa môže baviť a s kým nie. Sám musí uznať, kde je vhodná hranica.
3.Či by som ten kontakt prerušila by záviselo od toho, či by spoločná priateľka prekročila istú hranicu alebo nie. Ak by ma už vážne svojím správaním nasierala, tak by som nevidela dôvod s ňou ostať v kontakte.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Jednotka. Pri tom prespávaní chýba nejaký dôvod ? A ešte pravidelnom piatkovom. ?

Dvojka. Narovinu - ak by to už prekračovalo nejakú hranicu, tak by mi to príjemné samozrejme nebolo a to podľa mňa nikomu.

Trojka. Záležalo by to od situácie, ale v tom vidím najmenší problém. To by sa nejak vyrozprávalo.

A qwerty, ty sa tu nehraj na neviem čo a buď sa zapoj alebo nespamuj. Na to, čo si napísal, nikto nie je zvedavý. Keď tak to píš grimovi súkromne.
hd_
King
King

Grim, ak sa môžem opýtať, tak ťa niečo konkrétne viedlo k tomu to sem písať? Alebo čisto len výmysel z hlavy? Lebo ak niekoho takého poznáš, resp. sa jedná o niekoho v reálnej situácii, tak to mu/jej teda nezávidím. Podla mňa je to trošku hardcore, aby chalan chcel prespávať pravidelne u baby, o ktorú javil záujem v minulosti. Neveril by som asi v tej chvíli, že ona je jediný človek, ktorý mu v tej situácii môže pomôcť a že nemôže radšej prespať u nejakého kamaráta, resp. u osoby rovnakého pohlavia. :|
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hughito: ..áno, pri tom prespávaní chýba dôvod, berme to tak, že tam žiadny nieje, jednoducho chalan môže ísť domov, buď preto, že býva v tom istom meste, alebo ak býva v inom meste, tak mu idú spoje, ale nechce a ponúka sa, že u nej bude prespávať každý piatok...a qwertyho nechaj, on mi to do SS napísal... :wink:

hd_: ...bavíme sa čisto teoreticky, len som to tak s pár ľuďmi rozoberal, že čo by sme asi robili, keby sa to stalo nám...

...ešte ma napadla jedna vec...čo keby vaša priateľka obdržala okrem návrhu na prespávanie aj návrh na to, že v piatky nebudete chodiť už von ako partia ako doteraz, ale že ten chalan bude s vašou priateľkou chodiť sám...čiže len oni dvaja...a teraz to skúsme dať do súvislosti v krátkom časovom horizonte...čo by ste si o takom chalanovi mysleli, a ako by ste toto jeho vlezdoprdelkovstvo riešili...ja osobne by som najskôr poradil priateľke (keďže sa točí okolo nej), aby mu to vysvetlila, keby nezabralo, porozprával by som sa s ním ja...a to by už bol vážny rozhovor naznačujúci fyzický útok v prípade, že by to dotyčný nepochopil, lebo žena nevytvorí takú hrozbu, navyše ak je to jej kamarát...ak by to chlapec ani tak nepochopil, tak by sa to bez fyzického vysvetľovania neobišlo...
hd_
King
King

Tak to už by bolo ozaj dosť za hranicami, že by v piatok mali chodiť večer von len oni dvaja. To by som jej dal jasne najavo, že s tým nesúhlasím a že je pre mňa nadmieru dôležité, aby to vyriešila tentokrát k mojej spokojnosti, pretože je to trošku moc už.
Ak by to skúsila a povedala, že s tým neuspela a že na ňu ten kamarát (ktorý by už v tom prípade nebol môj kamarát) stále ohladom toho tlačil, tak by som išiel priamo za ním, najprv verbálne, ak by nezabralo ani to, tak jedna facka by prísť musela, moja trpezlivosť tiež nie je nevyčerpateľná.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

mna by zaujal iny trojuholnik.. robit to s dvoma cajami naraz
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Ja to zhrniem asi tak v skratke: Príde mi čudné a nefér, aby som venovala pozornosť väčšiu nášmu spoločnému kamarátovi než vlastnému priateľovi (najmä, ak ten kamarát po mne išiel kedysi a znova by mal nejaké náznaky; čiže by mu nešlo o čisté kamarátstvo).
Keby som cítila takýto tlak z jeho strany, tak by som mu narovinu povedala, nech si dá pohov, že mám priateľa atd. Až keby to nepochopil, povedala by som to priateľovi, aby mu to teda vysvetlil on.
A samozrejme, že keby zas po mojom chlapovi šla nejaká stíhačka, tak by som očakávala, že jej jasne vymedzí hranice a nebude sa správať tak, aby si ona robila nejaké nádeje.

Iné by to bolo, keby to je naozaj LEN kamarát. Vtedy by sme s ním mohli ísť aj na disko, aj v trojici niekam von, prípadne ak by sme šli pozadu len my dvaja, tak možno by sa potreboval vykecať, alebo poznať na nejakú situáciu ženský názor. Tak to je v poriadku.

To s tým prespávaním si viem predstaviť, len ak by to bol naozaj len kamarát a aj to by nebolo pravidelné, ale len v prípadne núdze, výnimočnej situácie. Zase, ak by mal môj chlap nejaké námietky, tak by mohol tiež u mňa spať, teda so mnou v izbe, a ten kamarát v obývačke.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

grim: To je úplne nepredstaviteľná situácia. Za prvé, vyriešiť by to mala ženská a jasne povedať dotyčnému čo si o tom myslí. Ak by to nepomohlo a chlapec by bol dotieravý (aj keď si to neviem predstaviť moc, keď má teda ísť o kamaráta, ale dajme tomu), tak by som nastúpil na scénu ja a vysvetlil by som mu to len raz.

V podstate sa zhodujem s tým, čo napísala kolegyňa nado mnou.
Napísať odpoveď