ubuntu - reproduktory + sluchadla
ubuntu - reproduktory + sluchadla
Zdravím, mám problém, keď pripojím slúchatka do pc, tak hrajú aj reproduktory aj slúchatka.
model notebooku je ASUS K50IJ a verzia ubuntu 10.04
skúšal som aj toto pridať do /etc/modprobe.h/alsa-base.conf ale nefunguje
options snd-hda-intel model=ASUS-K50IJ enable=1 index=0
Ďakujem za rady.
Ďakujem za rady.
Re: ubuntu - reproduktory + sluchadla
mal som ten isty problem a nepodarilo sa mi ho nijako inak vyriesit iba zmenou Linuxu...mam Arch Linux a ide v pohode aj na novsom ubuntu uz ide inak neviem ...skusal som fakt vsetko mozne ohladom tohto...
Nazdar. Problem je ten, ze nie je model ako model v tomto pripade. Model je v tomto pripade kodek a ten zistis nasledovne:xadman napísal:Zdravím, mám problém, keď pripojím slúchatka do pc, tak hrajú aj reproduktory aj slúchatka.
Ďakujem za rady.
Kód: Vybrať všetko
grep -i codec /proc/asoud/card0/codec#0Kód: Vybrať všetko
cat /proc/asound/cardsKód: Vybrať všetko
zcat /usr/share/doc/alsa-base/driver/HD-Audio-Models.txt.gzTam si nalistuj podla kodekov rozdelene sekcie tebe prisluchajucu a vyber si model. Tento model ide ako parameter pre modul snd-hda-intel .
Potom by ti to malo fungovat bez problemov. Ak uz nic viac, tak spusti aspon prvy prikaz a daj ho sem. Bez ale akejkolvek pomoci z tvojej strany sa vysledku nedozijes.
Codec: VIA VT1708S
cat /proc/asound/cards
0 [Intel ]: HDA-Intel - HDA Intel
HDA Intel at 0xfe9f4000 irq 45
v tom liste som našiel len toto, úplne naspodu:
VIA VT17xx/VT18xx/VT20xx
========================
auto BIOS setup (default)
malo by to načítavať pri startupe nie ?
cat /proc/asound/cards
0 [Intel ]: HDA-Intel - HDA Intel
HDA Intel at 0xfe9f4000 irq 45
v tom liste som našiel len toto, úplne naspodu:
VIA VT17xx/VT18xx/VT20xx
========================
auto BIOS setup (default)
malo by to načítavať pri startupe nie ?
Ja pouzivam alsu vo verzii 1.0.23 a nemam tam ziadny zaznam o VIA kodekoch. Bud skusit tam dat model=default a mozno motyka vystreli alebo by som upgradol na Ubuntu 12.04, ktore je sice v beta verzii, ale je len otazkou mozno dni, kedy tu bude finalna verzia a to uz nebude taky rozdiel. Mozno dovtedy dostanes viac updatov, ako si zvyknuty, ale to je tak vsetko. Podla toho, ze na googli nic o VIA kodekoch, tak je mozne a pravdepodovne dost, ze tento problem sa v alse uz nevyskytuje. Ja to nemam ako odskusat, nemam ani Ubuntu a co je dolezitejsie, ani laptop s tvojim zvukovym kodekom. Tie moje instrukcie boli len vseobecne.
Vid : https://wiki.ubuntu.com/PrecisePangolin ... view/Beta2
Vid : https://wiki.ubuntu.com/PrecisePangolin ... view/Beta2
Ok dík, počkám na full 12.04, potom updatnem a napíšem sem či to funguje.
Mozes samozrejme pockat, je to na tebe samozrejme, ale vydanie je naplanovane na 26. aprila, tam uz zmeny nejake nebudu oproti dostupnej beta verzii.xadman napísal:Ok dík, počkám na full 12.04, potom updatnem a napíšem sem či to funguje.
Po upgrade mi to už ide v pohode . 
To rad pocujem. Ono, ak sa v dakych konfiguracnych suboroch nachadza nejake nastavenie specialne pre jeden model alebo rad a v novsich verziach to zmizne, tak je predpoklad, ze to bolo ku spokojnosti opravene/vylepsene. A nesklamali ani teraz.