prestup z STU FEI
prestup z STU FEI
zdravim, prosim poradte, teraz som na STU FEI 1.rocnik, chcel by som ale prestupit na bud:
1. UKF Nitra - aplikovana inf.
2. UK BA - aplikovana inf.
Preco nechcem byt dalej na FEI - fyzika - neviem ju, treba nato zaklady zo strednej ktore nemam, matika - teda skor matika kde zacinaju integraly ktore neviem... derivacie sa este celkom daju...
Na obidvoch tychto skolach neni asi fyzika ako som si precital co sa tam uci, matika je na oboch, na matfyz asi viac, ale na obidvoch asi len 1 rok na UKF urcite, na matfyz neviem ale asi tiez len ten 1 rok.
Na UKF sa mi zdaju byt lepsie predmety, take uzitocnejsie, matfyz vidim skor teoreticky orientovane predmety.
Dalej skusky ako su, cisto len pisomne ? Na UKF ak dobre viem, tak pisomne asi vsetko, a na matfyz ako ?
V podstate som viacej prikloneny na UKF, co vsak davam minus je ze intrak asi nebudem mat tam lebo byvam blizko cca 50km. Mensie mesto, mensie vyuzitie volneho casu, pripadne pocas skoly robota asi menej moznosti... Tiez nizsia uroven skoly oproti UK.
Po bc by som rad isiel spravit ing na inej skoly, mozno navrat na FEI, to uz pocas ing studia sa da, som pocul.
A s prestupom, chcel by som ci by mi uznali nejake spravene predmety, len neviem ake znamky uznavaju ci UKF alebo UK...
Prijimacie skusky ked si dam na UK ako prestup co je oddelene od obycajnych novych bakalarov, budem robit ak chcem ist z FEIky ?
Vela otazok, ale skuste na vsetky zodpovedat, diky moc
1. UKF Nitra - aplikovana inf.
2. UK BA - aplikovana inf.
Preco nechcem byt dalej na FEI - fyzika - neviem ju, treba nato zaklady zo strednej ktore nemam, matika - teda skor matika kde zacinaju integraly ktore neviem... derivacie sa este celkom daju...
Na obidvoch tychto skolach neni asi fyzika ako som si precital co sa tam uci, matika je na oboch, na matfyz asi viac, ale na obidvoch asi len 1 rok na UKF urcite, na matfyz neviem ale asi tiez len ten 1 rok.
Na UKF sa mi zdaju byt lepsie predmety, take uzitocnejsie, matfyz vidim skor teoreticky orientovane predmety.
Dalej skusky ako su, cisto len pisomne ? Na UKF ak dobre viem, tak pisomne asi vsetko, a na matfyz ako ?
V podstate som viacej prikloneny na UKF, co vsak davam minus je ze intrak asi nebudem mat tam lebo byvam blizko cca 50km. Mensie mesto, mensie vyuzitie volneho casu, pripadne pocas skoly robota asi menej moznosti... Tiez nizsia uroven skoly oproti UK.
Po bc by som rad isiel spravit ing na inej skoly, mozno navrat na FEI, to uz pocas ing studia sa da, som pocul.
A s prestupom, chcel by som ci by mi uznali nejake spravene predmety, len neviem ake znamky uznavaju ci UKF alebo UK...
Prijimacie skusky ked si dam na UK ako prestup co je oddelene od obycajnych novych bakalarov, budem robit ak chcem ist z FEIky ?
Vela otazok, ale skuste na vsetky zodpovedat, diky moc
Re: prestup z STU FEI
Na FEI majú informatici Fyziku len jeden semester, takže sa stačí cez to prebiť a máš za Fyzikou do konca štúdia.
Aplikovaná informatika má na akejkoľvek škole matematiky veľa, možno sa len inak volá.... nemyslím si že sa ti podarí zbaviť matiky.
Aplikovaná informatika má na akejkoľvek škole matematiky veľa, možno sa len inak volá.... nemyslím si že sa ti podarí zbaviť matiky.
fyzika na telekome 2 semestre, matika moze byt, nemam k nej nejaky odpor i ked na feike ju vela ludi ziskalo... ak dobre vysvetlia matiku na matfyz tak preco nie, je tam 1 rok lem ? skuste odovedat na vsetky moje otazky, diky
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
nejde ti fyzika a matika, tak zvažuješ prestup na matfyz? Veľmi zaujímavé.. To že v osnovách nie je vyslovene napísané "Matematika" alebo "Fyzika" neznamená že tam nie je kopec predmetov kde stavajú na matematike a fyzike
kazda informatika kdekolvek ma vzdy vela matiky
Chod na filozofiu ako kazdy, kto ma plne gate matiky a fyziky.
OT:
to, ze nevies matiku, fyziku su len vyhovorky. Nezasluzis si byt ing. s technickym zameranim. Ked nieco neviem snazim sa to doucit, zlepsit sa v tom. Ing. znamena byt kreativny, musis byt schopny riesit problem, ktori pred teba postavia a s takymto pristupom nikdy nic neziskas. Potom to vyzera s nasim skolstvom takto.
//tiez som nemal dobry zaklad z fyziky a zvladol som to, takisto aj matematika.
OT:
to, ze nevies matiku, fyziku su len vyhovorky. Nezasluzis si byt ing. s technickym zameranim. Ked nieco neviem snazim sa to doucit, zlepsit sa v tom. Ing. znamena byt kreativny, musis byt schopny riesit problem, ktori pred teba postavia a s takymto pristupom nikdy nic neziskas. Potom to vyzera s nasim skolstvom takto.
//tiez som nemal dobry zaklad z fyziky a zvladol som to, takisto aj matematika.
vztah ja mam k technike, hlavne elektro velmi blizko. Strednu mam elektrotechnicku, vo volnom case sa zaoberam s elektronikou ako su opravy alebo napr. aj stavba zosilovacov. Z it hlavne siete, hardware, software teda i programovanie v cecku. K nijakym humanistickym veciam nemam vztah. Takze pre mna je problem hlavne ta fyzika, kedze akurat tak viem elektro cast co je dost malo, matiku viem sa naucit ale nie tak ze samostudium len, aj skola mi musi nieco dat. Ak nie matfyz a ukf nema uroven tak co ine ? Najlepsie v BA
ver mi. fyzika nie je az taka tazka. Je to jedna z vied, v ktorej sa snazis vsetko zjednodusit.
Na fyziku ti odporucam HRW : http://www.martinus.sk/?uItem=35066 . Super kniha, kde je to vysvetlene tak, aby to pochopil kazdy. Mam ju aj v elektronickej podobe + riesene priklady. Ak nebudes mat inu moznost napis, mozem poslat
Na fyziku ti odporucam HRW : http://www.martinus.sk/?uItem=35066 . Super kniha, kde je to vysvetlene tak, aby to pochopil kazdy. Mam ju aj v elektronickej podobe + riesene priklady. Ak nebudes mat inu moznost napis, mozem poslat
Axwell > Ak ťa baví elektronika tak choj na elektroniku na FEI, fyziky tam je ale setsakramentsky veľa a aj náročnosť je oproti spomínanému telekomu vyššia. To že si myslíš že vieš fyziku ohľadom elektroniky je proste blbosť. Vačšina štúdia elekroniky je samá fyzika a matika.
Na žiadnej technike sa proste nevyhneš matike a fyzike ktorá je pre techniku esenciálnou.
A ak sa chceš vrátiť potom na ing. štúdium na FEI tak stále si ťa tam tá matika počká. Radšej hľadaj spôsob ako to zvládnuť a nie ako to preskočiť.
Na žiadnej technike sa proste nevyhneš matike a fyzike ktorá je pre techniku esenciálnou.
A ak sa chceš vrátiť potom na ing. štúdium na FEI tak stále si ťa tam tá matika počká. Radšej hľadaj spôsob ako to zvládnuť a nie ako to preskočiť.
Na fiit je len jeden semerster
, ale to je troha odveci asi. Je to tam ako nutnost, ze musi byt na tech skole ci co. Na MatFyz-e bude asi viac semestrov matiky, neviem to isto, ale tusim je to nejak roztahane, vsak ine ako derivacie, integrali ani neni co.
Ja osobne si myslim, ze je to uplna zbytocnost, a musim sa smiat na tych prikaldoch, urcite to k niecomu je, ale naco je informatikovi tak fyzika? Este take realne prikaldy ako ze, mame nekonecne dlhy vodic ...., Vysledky same pismenka cize nic si nezistil z toho.
Tiez si myslim, ze sa moc neoplati, odist, potom sa vracat atd. Ono dost vela zalezi aj od cviciaceho ci je to *** a dava na zapoctovky aj priklady co nikto nikdy nerobil, alebo je normalny a da nieco podobne co sa aj bralo.
Ja osobne si myslim, ze je to uplna zbytocnost, a musim sa smiat na tych prikaldoch, urcite to k niecomu je, ale naco je informatikovi tak fyzika? Este take realne prikaldy ako ze, mame nekonecne dlhy vodic ...., Vysledky same pismenka cize nic si nezistil z toho.
Tiez si myslim, ze sa moc neoplati, odist, potom sa vracat atd. Ono dost vela zalezi aj od cviciaceho ci je to *** a dava na zapoctovky aj priklady co nikto nikdy nerobil, alebo je normalny a da nieco podobne co sa aj bralo.
povodne som chcel dat elektroniku na feike, ale som chcel nieco aj z IT, tak taky stred boli telekomunikacie.
no a celkovo asi matfyz nie, som si pozistoval veci, a celkovo si myslim, ze viacej veci sa da naucit na UKF, co je uzitocne do praxe...
Ta kniha z fyziky by sa mi mohla zist, ale uz ho nepredavaju:
Tento titul je žiaľ vypredaný.
Tak cez SS keby sa dalo v PDFku, diky.
no takze ostava UKF ako rezerva, este by bodla nejaka VS v BA, neviem ale co si vybrat okrem matfyzu co by ma mohla celkom zaujimat.
Takze takto zhrniem, nechcem sa vyhnut matike, ale potrebujem skolu kde je toho bud menej alebo je to normalne vysvetlene, ze to pochopi nielen jeden clovek zo skupiny... A fyzika tak tu bud vobec, alebo tak velmi easy, lebo tu vazne nemam ani zaklady takmer.
A nieco z techniky IT, lokalita BA. Poradte, diky.
no a celkovo asi matfyz nie, som si pozistoval veci, a celkovo si myslim, ze viacej veci sa da naucit na UKF, co je uzitocne do praxe...
Ta kniha z fyziky by sa mi mohla zist, ale uz ho nepredavaju:
Tento titul je žiaľ vypredaný.
Tak cez SS keby sa dalo v PDFku, diky.
no takze ostava UKF ako rezerva, este by bodla nejaka VS v BA, neviem ale co si vybrat okrem matfyzu co by ma mohla celkom zaujimat.
Takze takto zhrniem, nechcem sa vyhnut matike, ale potrebujem skolu kde je toho bud menej alebo je to normalne vysvetlene, ze to pochopi nielen jeden clovek zo skupiny... A fyzika tak tu bud vobec, alebo tak velmi easy, lebo tu vazne nemam ani zaklady takmer.
A nieco z techniky IT, lokalita BA. Poradte, diky.
-
Andi_Cibula
Addict
Matika sa nedá naučiť (chápané ako zo dňa na deň), matike treba rozumieť. A k tomu sa dopracuješ len a len prácou. Ničím iným.
Platí aj pre fyziku.
Neber si to v zlom, ale letovať zosíky nevyžaduje nijaké elektrotechnické znalosti. A zosieťovať kompy tiež nie.
Platí aj pre fyziku.
Neber si to v zlom, ale letovať zosíky nevyžaduje nijaké elektrotechnické znalosti. A zosieťovať kompy tiež nie.
som sa dozvedel, ze ti ktory neuspeli na FEI na UK aplikovanej inf. nemaju ziadny problem, este sa musim spytat par ludi, koho viem, ze takto spravil, ale tak co ste o tom poculi ?
kamarat odisiel z fei na UK, nejaka informatika alebo nieco podobne co tam je a vravi ze nema problem....
priamo sa vyjadril ze je to "elektrickova skola" oproti fei
priamo sa vyjadril ze je to "elektrickova skola" oproti fei
a ako bol na tom na FEI ? koli comu odisiel ?
no dobrovelne to nebolo, neviem presne okolnosti jeho odchodu ale ako vravim sam od seba by neodisiel.....
nebolo by zle, keby si sa ho spytal, na detaily, kludne cez SS napis potom. dik
//autoeditácia príspevku (26 Apr 2012, 11:46)
este jednu otazku mam, aby som vedel ked niekto nema v letnom semestri aspon tych min. 15 kreditov tak ho vyradia, len kedy ci hned v juli alebo az koncom augusta, zaciatkom septembra ? teda zaciatkom dalsieho noveho semestra ? diky
//autoeditácia príspevku (26 Apr 2012, 11:46)
este jednu otazku mam, aby som vedel ked niekto nema v letnom semestri aspon tych min. 15 kreditov tak ho vyradia, len kedy ci hned v juli alebo az koncom augusta, zaciatkom septembra ? teda zaciatkom dalsieho noveho semestra ? diky
-
audiotrack
VIP
hneď po skončení skúškového
a neda sa to tak spravit, lebo som videl, ze niekto to tak robi, ze sa da ,ze skoncit studium napr. 31.8.2012 lebo viem, ze niektory v zimnom si davali nejake datumy, ze kedy presne to ma byt.
-
audiotrack
VIP
keď si dáš žiadosť o prerušenie, alebo žiadosť o zanechanie štúdia, tak si ju dáš odkedy to chceš. Ak ale nemáš dosť kreditov, tak ťa vyrazia. V momente. Nemajú ťa na škole prečo držať keď nesplňaš podmienky