Prepojenie monitora z HDMI na VGA
Prepojenie monitora z HDMI na VGA
Mám taký problém otec kúpil monitor z rozlíšením HDMI a jediné výstupy z neho sú HDMI.
Máme klasické PC z výstupom na VGA čiže analóg.
Potrebovali by sme teda niake prepojenie medzi HDMI a VGA aby nám išiel ten monitor na starej grafickej karte,
Vtip je v tom ,že ked sme boli tento problém riešiť v PC predajni tak nám povedali, že si máme kúpit novú grafiku s potrebnými výstupmi na hdmi alebo dvi v PC je zabudovaná grafika na doske. Nová grafika sa k nej dá pripojit cez ten slot.Keď sa zapne pc tak okamzite sa vypne grafika na doske co nám aj hovorili v pc obchode ze ked zasunieme do pridavneho slotu tu zakupenu grafiku tak bude registrovat tú novú. Čiže máme starý displey s pripojením na vga ,ten uz je napojený na vga vstupe na tej novej grafike nainstalujeme vsetky ovládace a sfunkčníme aj nový monitor ,lenže po opätovnom zapnutí zasa nefunguje nová grafika ale prepne sa to na starú grafiku na doske a nový monitor teda znovu nejde.Možno je problém v tom , že nová grafika je menej výkonnejsia ako stará kedze nová grafika ma kapacitu 500mb a stará na doske 1GB. Asi sa sa bijú tie dve grafiky navzájom tá jedne co je na maticnej doske a druhá k nej pripojená cez ten slot.Teda či by vedel niekto poradiť ako máme dalej postupovať poprípade keby dal link na niaky prepojovací kábel medzi hdmi a vga nám v pc obchode povedali ,že by to malo íst bezpečne len cez grafiku kedže niečo musí predsa prepočítať ten digitál na analóg tak nevim či bude ten prepojovací kábel najlepšia volba ale tak každá rada dobrá.
Máme klasické PC z výstupom na VGA čiže analóg.
Potrebovali by sme teda niake prepojenie medzi HDMI a VGA aby nám išiel ten monitor na starej grafickej karte,
Vtip je v tom ,že ked sme boli tento problém riešiť v PC predajni tak nám povedali, že si máme kúpit novú grafiku s potrebnými výstupmi na hdmi alebo dvi v PC je zabudovaná grafika na doske. Nová grafika sa k nej dá pripojit cez ten slot.Keď sa zapne pc tak okamzite sa vypne grafika na doske co nám aj hovorili v pc obchode ze ked zasunieme do pridavneho slotu tu zakupenu grafiku tak bude registrovat tú novú. Čiže máme starý displey s pripojením na vga ,ten uz je napojený na vga vstupe na tej novej grafike nainstalujeme vsetky ovládace a sfunkčníme aj nový monitor ,lenže po opätovnom zapnutí zasa nefunguje nová grafika ale prepne sa to na starú grafiku na doske a nový monitor teda znovu nejde.Možno je problém v tom , že nová grafika je menej výkonnejsia ako stará kedze nová grafika ma kapacitu 500mb a stará na doske 1GB. Asi sa sa bijú tie dve grafiky navzájom tá jedne co je na maticnej doske a druhá k nej pripojená cez ten slot.Teda či by vedel niekto poradiť ako máme dalej postupovať poprípade keby dal link na niaky prepojovací kábel medzi hdmi a vga nám v pc obchode povedali ,že by to malo íst bezpečne len cez grafiku kedže niečo musí predsa prepočítať ten digitál na analóg tak nevim či bude ten prepojovací kábel najlepšia volba ale tak každá rada dobrá.
Re: Prepojenie monitora z HDMI na VGA
cital som to 4krat a stale neviem, ci mas aj s novou spolu 3 grafiky alebo len 2
1. grafika na doske
2. stara grafika v slote
3. nova grafika v slote
takto?
uprav ten prvy post do takeho tvaru, nech nie je jedna veta na 4 riadky, pouzi ciarky a bodky, pripadne enter
1. grafika na doske
2. stara grafika v slote
3. nova grafika v slote
takto?
uprav ten prvy post do takeho tvaru, nech nie je jedna veta na 4 riadky, pouzi ciarky a bodky, pripadne enter
Tak pre zjednodušenie sú len dve grafiky jedna pevná(stará) na doske a druhá nová zasunutá do prídavneho slotu na tej doske.
Niesom si teraz istý presne typom ddr tej starej ale mozno tu bude DDR2 a tá nová zasunutá do toho slotu je DDR3 co som sa pýtal tak ze to je jedno to len tak pre info.
Niesom si teraz istý presne typom ddr tej starej ale mozno tu bude DDR2 a tá nová zasunutá do toho slotu je DDR3 co som sa pýtal tak ze to je jedno to len tak pre info.
typ pamati je uplne nepodstatny
zasun novu grafiku do slotu, v biose vypni integrovanu (tu na doske), monitor pripoj k novej grafike
redukcia z VGA na HDMI neexistuje, musel by si pouzit aktivny prevodnik, ked uz mas ale grafiku, ktora ma DVI/HDMI port, pouzi tu, nejak to rozbehame
zasun novu grafiku do slotu, v biose vypni integrovanu (tu na doske), monitor pripoj k novej grafike
redukcia z VGA na HDMI neexistuje, musel by si pouzit aktivny prevodnik, ked uz mas ale grafiku, ktora ma DVI/HDMI port, pouzi tu, nejak to rozbehame
Tak uz som to aj opravil v tom uvodnom clanku no teda stačí to vypnúť tú grafiku na maticnej doske v biose vravíš, niekoľko krát sme tam už inštalovali tie ovládače aj na starú aj na novú grafiku a zasa odnisštalovávali tak ci sme tam niečo nepomenili ale to hádam nie.
Prvopociatne co som tam instaloval tú grafiku do toho prídavného slotu tak to fungovalo v pohode asi tak 2 týždňe no a potom z ničoho nič keď išiel otec zapnúť pc tak mu už nenaskočial tá obratovka s tým pripojením cez dvi tak asi zrejme bralo tú na maticnej doske i ked neviem preco to 2 týdzne funguje a potom zrazu už nie.
Tak teda by som to skúsil cez ten bios máš niake info ked sa to tam mení mohol by som aj googliť ale ekď to tu už riešime
Prvopociatne co som tam instaloval tú grafiku do toho prídavného slotu tak to fungovalo v pohode asi tak 2 týždňe no a potom z ničoho nič keď išiel otec zapnúť pc tak mu už nenaskočial tá obratovka s tým pripojením cez dvi tak asi zrejme bralo tú na maticnej doske i ked neviem preco to 2 týdzne funguje a potom zrazu už nie.
Tak teda by som to skúsil cez ten bios máš niake info ked sa to tam mení mohol by som aj googliť ale ekď to tu už riešime
retkvic.. musíš dať názov základnej dosky...

v prvom rade skontroluj, ci je ta pridavna grafika dobre zasunuta v slote, ak nebude, system si bude myslet, ze tam ziadna nie je a prepne sa na integrovanu sam, skus ju vybrat a zasunut nadoraz znovu
Neviem ci to pomôže ale tak takto.
Na začiatku mam grafiku na matičnej doske je v nej vga výstup a monitor je klasicky napojeny na VGA vstup.
Nový monitor nemozem prepojit má výstup na HDMI a DVI ale to uz je kazdemu jasne.
Vypnem komp zapojím novú grafiku do slotu na doske starý monitor zapojím tiež na novú grafiku.
Zapnem počítač funguje mi obraz tak asi funguje aj tá nová grafika kedže je to zapojené v tom VGA konektore na novej grafike (ak tomu teda rozumiem), potom zo zadu zapojím aj nový display do konektora na DVI v nastaveniach pre ovladanie novej grafiky nastavím východzí monitor na ten nový s dvi pripojením zapne sa nový monitor.
No a ked vypnem pocítac a znova zapnem tak mi už nejde ten nový displej z DVI vstupom na novej grafike a ked do nej zapojím aj starý monitor z VGA vstupom tak mi tiez nejde.
Tak teda prehodím VGA na starú grafiku a tam mi to ide.
Neviem ci som to niak moc zasa nezamotal ale tak to je.
A teda pre vstup do biosu je nutné poznať typ tej grafiky na maticnej doske?
Čo som našiel tak sa to volá GIGABYTE S-series M68M-S2P bude stačiť?
To ej ten typ maticnej dosky a typ tej integrovanej grafiky je Nvidia GeForce 7025/nForce630a/rev.1.0 a nova grafika má označenie PhysX by Nvidia GeForce210 alebo aj EN210 od asusu , je to smutne je ze je to slabsia grafika ako tá intefrovaná ale na nej by už išiel ten monitor no skoda ze som nepozrel aka bola ta co uz bola na kompe mohol som kúpiť aspoň tú 1GB co uz, tak teda ako mám postupovať ?
Na začiatku mam grafiku na matičnej doske je v nej vga výstup a monitor je klasicky napojeny na VGA vstup.
Nový monitor nemozem prepojit má výstup na HDMI a DVI ale to uz je kazdemu jasne.
Vypnem komp zapojím novú grafiku do slotu na doske starý monitor zapojím tiež na novú grafiku.
Zapnem počítač funguje mi obraz tak asi funguje aj tá nová grafika kedže je to zapojené v tom VGA konektore na novej grafike (ak tomu teda rozumiem), potom zo zadu zapojím aj nový display do konektora na DVI v nastaveniach pre ovladanie novej grafiky nastavím východzí monitor na ten nový s dvi pripojením zapne sa nový monitor.
No a ked vypnem pocítac a znova zapnem tak mi už nejde ten nový displej z DVI vstupom na novej grafike a ked do nej zapojím aj starý monitor z VGA vstupom tak mi tiez nejde.
Tak teda prehodím VGA na starú grafiku a tam mi to ide.
Neviem ci som to niak moc zasa nezamotal ale tak to je.
A teda pre vstup do biosu je nutné poznať typ tej grafiky na maticnej doske?
Čo som našiel tak sa to volá GIGABYTE S-series M68M-S2P bude stačiť?
To ej ten typ maticnej dosky a typ tej integrovanej grafiky je Nvidia GeForce 7025/nForce630a/rev.1.0 a nova grafika má označenie PhysX by Nvidia GeForce210 alebo aj EN210 od asusu , je to smutne je ze je to slabsia grafika ako tá intefrovaná ale na nej by už išiel ten monitor no skoda ze som nepozrel aka bola ta co uz bola na kompe mohol som kúpiť aspoň tú 1GB co uz, tak teda ako mám postupovať ?
nechapem, preco zapajas stale aj staru grafiku...
na staru sa uplne vykasli, aj na VGA port, zapoj iba novu grafiku do monitora cez DVI, koniec, nic ine
co sa vtedy stane?
na staru sa uplne vykasli, aj na VGA port, zapoj iba novu grafiku do monitora cez DVI, koniec, nic ine
co sa vtedy stane?
v spravcovy zariadeni vypni integrovanu grafiku....
zaujimave, ze si postol redukciu z DVI-A na VGA, o ktoru nikto nema zaujem...strapaty napísal:redukcia vga na hdmi: http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... dp=as72526
//strapaty: editovanie postov po tom, co nan niekto reagoval je vrcholne nevhodne
Tak ak zapojím novú grafiku netreba v biose vypnúť tú starú ,či tá stará sa vtedy automaticky vypne?
Keď zpojím novú grafiku do toho prídavného slotu na maticnej doske tak mi nabehne akurát ten monitor vga ten z dvi mi nenabehne az ked dám v nastaveniach grafiky ten nový monitor ako východzí az vtedy mi nabehne.
Keď zpojím novú grafiku do toho prídavného slotu na maticnej doske tak mi nabehne akurát ten monitor vga ten z dvi mi nenabehne az ked dám v nastaveniach grafiky ten nový monitor ako východzí az vtedy mi nabehne.
...celkom dobre som nepochopil o co mu ide .... nenabehne mu nova grafika ale integrovana??? alebo nema konektor na grafike na pripojenia monitora?????
Celkom nerozumiem co sy tým myslel to som písal ze keby sa to nedalo vyriesit cez tú grafiku keby som chcel zfunkčniť ten monitor s HDMI vstupom z tej starej grafiky ale kedze mám tú novú s tými pozadovanými výstupmi tak to skúsim ako si mi poradil ze vypnem tú integrovanú grafiku.beardie napísal:zaujimave, ze si postol redukciu z DVI-A na VGA, o ktoru nikto nema zaujem...
to som reagoval na nezmyselny post strapateho...
ked zapojis pridavnu grafiku do slotu, ta na doske by sa mala automaticky vypnut
nezapajaj cez VGA, zapoj len DVI, nic ine
ak komp zdetekuje VGA, tak bude automaticky posielat signal len tam, ak na VGA nic nebude, zacne hladat ine konektory, v tomto pripade DVI
skus len DVI a daj vediet
ked zapojis pridavnu grafiku do slotu, ta na doske by sa mala automaticky vypnut
nezapajaj cez VGA, zapoj len DVI, nic ine
ak komp zdetekuje VGA, tak bude automaticky posielat signal len tam, ak na VGA nic nebude, zacne hladat ine konektory, v tomto pripade DVI
skus len DVI a daj vediet
Na starej grafike mám vstup len na VGA inac smejdi ke´d si pred rokom menil maticnu dosku lebo mu odisla tak mu tam uz nedali grafiku na ktorej by bol aj výstup na DVI a pritom je to docela bežné.strapaty napísal:...celkom dobre som nepochopil o co mu ide .... nenabehne mu nova grafika ale integrovana??? alebo nema konektor na grafike na pripojenia monitora?????
A otec si zasa nevšimol, že keď si objednal monitor tak to má vstupy len na DVI alebo HDMI a tak mu vznikol docela značný problém a musí to teraz riešiť cez grafické karty a nevieč čo ešte, akže sa musela kúpiť nová grafika a tá sa dá vsunúť do prídavného slotu na tej integrovanej grafike, lenze to niak blbne.
sorry ta pripomienka bola na moj koment ... a ja som ho medzi tym editoval...
stara grafika = integrovana??? ak ano musis ju odpojit ..... aby ti isla nova grafika....
//autoeditácia príspevku (23 Apr 2012, 11:53)
ten monitor ma len hdmi ??? posli link na ten monitor....
stara grafika = integrovana??? ak ano musis ju odpojit ..... aby ti isla nova grafika....
//autoeditácia príspevku (23 Apr 2012, 11:53)
ten monitor ma len hdmi ??? posli link na ten monitor....
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...čooo?...na integrovaných grafikách nebýva PCI slot...retkvic napísal:nová grafika a tá sa dá vsunúť do prídavného slotu na tej integrovanej grafike
trepes sprostostistrapaty napísal:stara grafika = integrovana??? ak ano musis ju odpojit ..... aby ti isla nova grafika...
stale nechapem ako to ma zapojene ci tam ma dve grafiky..... ??? alebo ci tam ma novu a nabehne mu to na integrovanu ???? uz som ten jeho koment cital asi 10x a stale sa neviem z toho vysomarit
....za ten edit som sa uz ostravedlnoval ....
....za ten edit som sa uz ostravedlnoval ....