vieden

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Peter_Retep
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

vieden

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

Ahojte. Chystam sa s polovickou na vylet do Viedne a moja otazka na vas znie ze co sa tam oplati pozriet, pripadne nejake linky na atrakcie vo Viedni a co ma taky vylet vyjde. Diky chalani.

edit:
na zaklade audiotrackovho zdrbu doplnam info: ideme na otocku, asi busom/vlakom(to je v podstate jedno) a chceme pokukat nejake atrakcie ale aj pamiatky.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: vieden

Príspevok od používateľa audiotrack »

ja budem reagovať len na druhú časť otázky, lebo rád zdrbávam ľudí a viedeň nepoznám ani sa mi nechce za teba hľadať. Takže čo ťa to výjde? To je čo za otázku, keď nevieme z kade si, či pôjdete busom, autom, vlakom alebo ako. Keď nevieme či tam chceš ísť na niekoľko nocí (koľko?) alebo na otočku. Keď nevieme či si chcete všade platiť vstupné alebo idete iba pozerať pamiatky. Keď nevieme nič, len že idete do viedne. Takže ťa to výjde asi od 13€ do 500€
ccimo
Star
Star

Príspevok od používateľa ccimo »

co sa oplati pozriet:
atrakcie: Zoo, Zabavny park Prater

z pamiatok: Stephansplatz a Stephansdom, hned vedla moderny Haashaus,na namesti poulicny umelci - niektori maju fakt zaujimave kusky,dalej michaelerplatz, pre mna bol najvacsi zazitok zamok schonbrunn.

krasne vypadaju aj vecerne ulice graben, kohlmarkt a kärnerstrasse
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Jednoznačne Schonbrunn, to si nesmieš nechať ujsť. Prekrásne záhrady a skvelé živé blúdisko. :D Ďalej mne sa páčil zámok Hofburg, kde pri prehliadke máš aj český výklad, ktorý počúvaš cez sluchadlá (aspoň myslím, že to bolo tam). Určite nesmieš vynechať aj fotku pri pamätníku "Denkmal Kaiser Franz I". Klasika je aj Štefanské námestie. Ďalej pouliční umelci, napríklad mne sa páčil zlatý Mozart, ktorý vedel pískať jeho symfónie. A nezabudni si v obchode kúpiť aj Mozartové guľky. :D
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

cavte, dufam, ze odpustite, no pripajam sa k teme. mam tu americkeho kamarata a chceli by sme vlakom zbehnut do viedne na den - na otocku. poznate nejake pekne krcmicky, kam by sa oplatilo zajst? moj kamarat je velky milovnik piva, tak preto sa pytam :) odporucali by ste ist vlakom, alebo autobusom? chcem to stihnut za den a nechcem aby sme sa veli nahanali, tiez nemam chut platit desiatky eur za vstupy... ale kebyze nieco vazne stalo za to, tak by som siel. diki :wink:
ventilare
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ventilare »

urcite sa oplati tam na 1 den je malo taky tyzden je akurat.
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

vdaka chlapi za podnety....
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

zneuzijem tuto temu.chystam sa do viedne na 3 dni.co chcem vidiet predbezne viem,chcem sa ale spytat,plati sa parkovanie cez vikend?myslim niekde nedaleko centra alebo v blizkosti pamiatok.a oplati sa mi zajst do nejakeho nakupneho centra?myslim ci je to cenovo lepsie.
stejko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa stejko »

je tam aj nejaky podmorsky svet (18.maja tam idem) ale neviem ako to tam vyzera,ale snad sa oplati.
ventilare
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ventilare »

vsetko mas okolo centra, oplati sa ist na Marianhilfestrase tam mas vsetko na jednej ulici, nie daleko od centra ale mozes ist aj s metrom. gugl map ti ukaze vsetko kde co je.
Gulli
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gulli »

Tak ja osobne ti poradím ísť do Viedne autom, lístky síce drahé nie sú 20e hore dole ale pokiaľ ste dvaja už sa vám to oplatí ísť autom, nakoľko pokiaľ by si chcel skočiť nákupy do SCS( shopping city sud) alebo po ceste domov do Parndorfu tak to máš lepšie autom.
Čo sa týka parkovania v centre ti vôbec nedoporučem parkovať kvôli cenám v priemere okolo 3,6 e na hodiny a v rámci širšieho mesta sú všade tzv. Kurzparkzonen kde musíš kupovať tiež pomerne drahé parkovné lístky. Treba si pozrieť v ktorých mestkých častiach parkuješ zdarma. Ja bývam vo Floridsdorfe (21.) a tu môžeš parkovať kde chceš a metrom U6 si v meste za 15 minút. Na transport po meste jednoznačne odporúčam MHD, existuje napríklad nákupný listok za 4,40 s ktorým môžeš celý deň od rána 8 do večera 10tej behať po všetkých spojoch autobusy, električky, metro, S-ka (rýchlovlaky cez mesto) trasy si najlepšie naplánuješ na wienerlinien.at (ide to aj po anglicky)
Čo sa týka pamiatok tak to už je len na tebe čo chceš vidieť, ale jednoznačne si pochodiť celé historické centrum, parlament, aj Univerzita je krásna budova ktorá je voľne prístupna. Ako už viacerí spomínali Schonnbrunn je jednoznačne povinnost plus ZOO ktorá je kúsok vedľa avšak vstup je 15e na osobu. Ešte ma napadá, že po centri mesta sú také akoby turistické stánky kde dostaneš zdarma mapku kde skutočne všetko čo by si mal vidieť plus aktuálne výstavy, koncerty atď.
A ako plus super prechádzku odporúčam po Donauinsel, keď je pekné počasie tak sa tam dá straviť prijemne čas :)
Napísať odpoveď