Liga majstrov
Re: Liga majstrov
Benefiku som predtym nesledoval a co?.. Troska som sa zle vyjadril, ale sledoval som ju teraz v lige majstrov... A je to len moj nazor. Barcelona hra urcite kvalitny futbal, to vidi kazdy , ale pre mna nudny, tak isto ako uspavaju supera 15 vymenami kym spravia akciu, tak uspavaju aj mna. Jedine na co sa tesim je, ze messi zobere loptu a presadi sa individualne. Je to podla mna jediny hrac z barcelony co hra trosku inu hru a ako cela barcelona.. vie si zobrat zapas na seba obist 4 hracov a dat gol. Niekedy to barcelone moc v spanielskej lige nejde tym kombinacnym futbalom... Vela krat by som povedal, ze keby messiho nemali, tak by vela zapasov prehrali.. ale je to len moj osobny nazor
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
hra barcelony sa prisposobila prave messimu. nudna moze byt pre uplneho laika, pre toho, co sa trosku vyzna a hral niekedy futbal vie, ze to co robi barcelona je obrovske majstrovstvo. ktory iny tim moze tolko drzat loptu proti ac alebo realu? tie nahravky ktore nazyvas nudnymi sa vyskytuju preto, aby roztiahli a unavili obranu, ktora musi behat bez lopty. potom pride rychla nahravka na hrot a messi sa moze ukazat
Nuda Barcelonskej hry je zapricine vacsinou od toho co hra super (zabarikaduje sa do brany a odmieta hrat futbal) a od dolezitosti zapasu napr vyradovacie casti ligy majstrov (hadam si nemslis ze tam aj oni budu hrat otvorenu partiu a budu kazdemu davat poltucet kusov).
V hre Barcelony je silno zakodovana holadnska skola totalneho futbalu, ktory bol prvykrat praktikovany uz v dobe ked hrali Neeskens a Cruyff. Bol to prave Cruyff ktory sem priniesol tuto fylozofiu totlaneho futbalu, kde jej hlavnou myslienkov bolo ze obrancovia utocia a utocnici brania. V praxi to znamena presne to iste co hra Barcelona. Po strate lopty je super ihned atakovany vysokym presingom uz utociacimi hracmi (utocnici brania). Po ziskani lopty obrancami, obranca nahrava kratku prihravku dalsieimu hracovi alebo ide do narazacky, jednudcho hra futbal, miesto bezhlaveho odkopnutia niekde panu bohu do okien (obranocovia utocia).
Takze plati to co povedal guess.who, je to majstrovstvo, lebo odkopnut loptu nekam het prec vie kazdy debil, hrat sa s tou loptou spolu s dalsimi hracmi za ucelom konstruktivne tvorit je uz umenie.
V hre Barcelony je silno zakodovana holadnska skola totalneho futbalu, ktory bol prvykrat praktikovany uz v dobe ked hrali Neeskens a Cruyff. Bol to prave Cruyff ktory sem priniesol tuto fylozofiu totlaneho futbalu, kde jej hlavnou myslienkov bolo ze obrancovia utocia a utocnici brania. V praxi to znamena presne to iste co hra Barcelona. Po strate lopty je super ihned atakovany vysokym presingom uz utociacimi hracmi (utocnici brania). Po ziskani lopty obrancami, obranca nahrava kratku prihravku dalsieimu hracovi alebo ide do narazacky, jednudcho hra futbal, miesto bezhlaveho odkopnutia niekde panu bohu do okien (obranocovia utocia).
Takze plati to co povedal guess.who, je to majstrovstvo, lebo odkopnut loptu nekam het prec vie kazdy debil, hrat sa s tou loptou spolu s dalsimi hracmi za ucelom konstruktivne tvorit je uz umenie.
Hovoriť, že Barcelona hrá nezaujímavý futbal je smiešne, keďže hrá technicky najlepší futbal a nie je technicky, ale aj kombinačne. Zvyčajne majú 4-5 krát viac prihrávok ako súper, proti ktorému hrajú a výsledky hovoria za všetko. Kopírovať Barcelonu chcu všetci ,ale bez takých hráčov ako má Barcelona sa im to nikdy nemôže podariť.
Je dobré, že tu máme aj Real Madrid, ktorý síce podľa mnohých nie je taký "silný" ako Barcelona, ale radšej si pozriem ich zápas, keďže majú krásne akcie a futbal ide zo strany na stranu. Obzvlásť sa teším na Bayern-Real.
Kto chce, môže sa už teraz naladiť:
Je dobré, že tu máme aj Real Madrid, ktorý síce podľa mnohých nie je taký "silný" ako Barcelona, ale radšej si pozriem ich zápas, keďže majú krásne akcie a futbal ide zo strany na stranu. Obzvlásť sa teším na Bayern-Real.
Kto chce, môže sa už teraz naladiť:
Barcelona hrá samozrejme dobrý futbal, jej slabinou je obrana, ktorá je úbohá. Oni v podstate súpera zakaždým prehrajú perfektnou zálohou, útokom a v podstate aj útočiacou krajnou obranou. Ale nedajboh, aby sa súper nejak vzchopil a zaútočil, to prakticky vždy "smrdí" nebezpečenstvom.
Ak trepem tak ma opravte, lebo futbal už naozaj moc nesledujem (iba ACM), ale vždy keď som sledoval Barcu, tak som sa nemohol zbaviť tohto pocitu.
Ak trepem tak ma opravte, lebo futbal už naozaj moc nesledujem (iba ACM), ale vždy keď som sledoval Barcu, tak som sa nemohol zbaviť tohto pocitu.
hughito súhlasím, ale nepovedal by som, že je úbohá. Skôr by som povedal, že je to ľahký nadpriemer. Obrana vôbec nie je flexibilná a pružná a to už vôbec nie rýchla. Ľudia si to asi veľmi ani neuvedomujú, ale treba si zobrať na vedomie, že barcelona má držanie lopty často cez 60-65% a tak súper ani nemá ako útočiť. Navyše Barcelona má dobrý pressing už v útoku a tak málo šancí skončí pri 16ke prípadne vystrelením na bránu. Navyše majú dobrého brankára Valdésa takže preto padá do ich siete tak málo gólov.
Určite by sa im zišiel Nemanja Vidič či John Terry. Je však jasné, že ani jeden v Barcelone nebude hrať
Určite by sa im zišiel Nemanja Vidič či John Terry. Je však jasné, že ani jeden v Barcelone nebude hrať
-
guess.whoo
Redeemer
uz to nebude liga majstrov. tiez s tym nebudu suhlasit silne muzstva, ktorym to len zbytocne prida par zapasov do uz tak dost nabiteho kalendara.
a mne osobne sa to tiez nepaci. uz teraz su tam muzstva, ktore tam nemaju co hladat (napr. zilina atd atd)
a mne osobne sa to tiez nepaci. uz teraz su tam muzstva, ktore tam nemaju co hladat (napr. zilina atd atd)
-
DanielDevil
Addict
dobrá blbosť...tak ako všetko od Platiniho, nepamätám si že by zvažoval alebo dokonca presadil v poslednej dobe niečo prospešné...
Zvysenim muzstiev by sla dole kvalita a asi by sa nehrali skupiny doma a vonku, ale len raz s kazdym v skupine, nieco von a nieco doma. Je to nezmysel.
mohli by brankove kamery zaviest radsej 
-
hojko
Site Admin
O tom sa rozprava uz dost dlho, ale stale sa len rozprava, k realizacii to ma asi este daleko.
-
DanielDevil
Addict
rozpráva sa síce o tom ale je to skôr len želanie ľudí, Platini to samozrejme odmieta...
Dnes a zajtra odvety 1/2 finále LM. Zvládne dnes Barca prekonať londýnsky betón? Prakticky sa môžu sústrediť už len na LM po prehre s Realom, takže všetky sily musia vrhnúť do tohto zápasu. Pokiaľ by Chelsea dnes dala prvý gól, tak by to bolo veľmi zaujímavé.
-
master23
Light Professional
tak ja som dneska hlavne zvedavy, ci sa nejako a ci vobec prejavi unava na hracoch Barcelony, predsa vacsina zakladnej 11-tky hrala v Londyne, El Clasico a teraz odvetu, to su tri tazke zapasy v priebehu 6 dni.
moj nazor je taky, ze ich hru to neovlyvni, ale ku koncu uz moznu nebudu mat sily ak sa nahodou hraci Chelsea dostanu do protiutoku.
som zvedavy, ci Barcelona niecim dneska prekvapi. mam na mysli skor styl hry, ale to sa asi nestane.
moj nazor je taky, ze ich hru to neovlyvni, ale ku koncu uz moznu nebudu mat sily ak sa nahodou hraci Chelsea dostanu do protiutoku.
som zvedavy, ci Barcelona niecim dneska prekvapi. mam na mysli skor styl hry, ale to sa asi nestane.
Neviem, v El Clássicu bolo povedané, že Barca je už prečítaná, no to, že raz ju Real dokázal poraziť za 10 zápasov alebo koľko, ešte nič neznamená. Uvidíme, ako to bude dnes, podľa mňa by bola najväčšia chyba Barcy, ak by začali po pár zlých výsledkoch meniť herný štýl. Hoci sú akože prečítaní, tak 98% tímov na nich nevie stále zahrať. A myslím si, že aj keby chceli hrať niečo iné, tak to bude dlhodobý prechod na ten daný štýl, určite nedokážu len tak zo dňa na deň zabudnúť na to, čo hrajú už od svojich 13-14 rokoch v akadémii a čo sa s nimi nesie dekády.
-
master23
Light Professional
jasne, ze kazdy vie ako budu hrat, no aj tak sa to da len velmi tazko ubranit. oni to nemaju dovod menit, jediny dovod menit to bude az ked im skoncia hraci ako Xavi a Iniesta.
islo mi skor o to, ci sa budu dneska snazit hrat viac priamociarejsie a nie sa 5 minut dostavat k 16-tke.
//autoeditácia príspevku (24 Apr 2012, 19:40)
fuu, tak Barcelona 3-4-3 Valdes - Pique, Mascherano, Puyol - Xavi, Busquets, Iniesta, Cesc - Cuenca, Messi, Alexis
Chelsea: Čech; Ivanovič, Cahill, Terry, Cole; Lampard, Mikel, Meireles; Ramires, Drogba, Mata
Chelsea tusim ta ista zostava ako doma.
//fakt som necakal u Barcy 3-4-3 (i ked viem, ze tak hravaju v La Lige), ale tak videli sme ako ,,nebezpecna,, bola Chelsea doma.
islo mi skor o to, ci sa budu dneska snazit hrat viac priamociarejsie a nie sa 5 minut dostavat k 16-tke.
//autoeditácia príspevku (24 Apr 2012, 19:40)
fuu, tak Barcelona 3-4-3 Valdes - Pique, Mascherano, Puyol - Xavi, Busquets, Iniesta, Cesc - Cuenca, Messi, Alexis
Chelsea: Čech; Ivanovič, Cahill, Terry, Cole; Lampard, Mikel, Meireles; Ramires, Drogba, Mata
Chelsea tusim ta ista zostava ako doma.
//fakt som necakal u Barcy 3-4-3 (i ked viem, ze tak hravaju v La Lige), ale tak videli sme ako ,,nebezpecna,, bola Chelsea doma.
3-4-3 je dnes úplne logické. Chelsea príde betónovať a sotva sa dostanú viac ako 2-3 krát za polčas k 16tke Barcy. Skôr bolo nepochopiteľné, prečo hrala Barca toto rozostavenie v sobotu proti Realu. Chelsea nemá takú prechodovú fázu ako Real, takže tam tí 3 obrancovia v pohode postačia si myslím. Len bude záležať, ako bude bránený Messi, lebo Real ho vygumoval. Ak sa to isté podarí aj Chelsea, tak ich šanca na postup bude vysoká.
-
Scorpion90
King
a co si cakal?