Politika
Re: Politika
Kandráč? Myslíš toho HZDSáka? Kľudne ho zaraď k predchádzajúcej sebranke. A už len to ako viedol úrad...
Kubiš má také ambície?
Kubiš má také ambície?
Nemá, ale to sa môže zmeniť. Kandráča vôbec nepoznám to som len tak navrhol, ale ak k ním patrí tak samozrejme že potom nie. Myslel som, že ako bývalý ombudsman by to mohol byť celkom vhodný kandidát.
Kto vie kto bude prezidentom, ale Fico má určite nejakú ďalšiu bábku v šaflíku, najlepšie nejakého starého dementného, taký sa už raz osvedčil.
Mne by to bolo aj jedno, koho si zvolia, len nech to nie je ten slávny Harabin, on by bol dobrým prezidentom pre Fica. Sú schopní ho podporiť podľa mňa, hneď by sme mali s Albánskom najlepšie vzťahy cez Harabinových priateľov albánskych drogových barónov, ktorých nepozná ale sa s nimi stretáva.
Ale keď si to zvážim, tak vo funkcii prezidenta by nemohol narobiť toľko škody ako na najvyššom súde, možno, že by sa ho aj oplatilo zvoliť za prezidenta.
Mne by to bolo aj jedno, koho si zvolia, len nech to nie je ten slávny Harabin, on by bol dobrým prezidentom pre Fica. Sú schopní ho podporiť podľa mňa, hneď by sme mali s Albánskom najlepšie vzťahy cez Harabinových priateľov albánskych drogových barónov, ktorých nepozná ale sa s nimi stretáva.
Ale keď si to zvážim, tak vo funkcii prezidenta by nemohol narobiť toľko škody ako na najvyššom súde, možno, že by sa ho aj oplatilo zvoliť za prezidenta.
A možno by sa oplatilo takýchto ľudí odstrániť z verejných a funkčných pozícií.
To by si musel odstrániť celé orgány. Ak sa chceš tam dostať a niečo zmeniť musíš sa prispôsobiť a kým sa tam dostaneš tak si už dávno skazený ... Ja to možno skúsim s prokuratúrou (zmeniť ju), potom sa vám o 30 rokov ozvem ako to dopadlo 
To určite. Cesta nevedia cez "dostanie sa tam" a následne nejakú obrodu za pomoci "podobne dobre mysliacich ľudí ako som ja." Kto verí ešte verí na toto, tak to ho ľutujem.
Presne tak, systém ťa zožerie. Niekedy proste treba veci založiť odznovu alebo spraviť radikálny rez.
Napr. Matovič, Sulík, Chmelár - schválne dávam zo širokého spektra - často nastoľujú veľmi dobré otázky, prichádzajú zo zaujímavý návrhmi, s ktorými by bolo vhodné sa zaoberať a pozrite sa čo z nich vyrobila väčšina.. Zožrali ich zaživa, zbavili sa ich a dali ich na okraj, vyhlásila za šašov, ľavicových extrémistov a ja neviem koho.
Napr. Matovič, Sulík, Chmelár - schválne dávam zo širokého spektra - často nastoľujú veľmi dobré otázky, prichádzajú zo zaujímavý návrhmi, s ktorými by bolo vhodné sa zaoberať a pozrite sa čo z nich vyrobila väčšina.. Zožrali ich zaživa, zbavili sa ich a dali ich na okraj, vyhlásila za šašov, ľavicových extrémistov a ja neviem koho.
http://www.menejstatu.sk/svajciarska-de ... rosperite/
Zaujimavy pohlad na priamu demokraciu, a porovanie slovenska so svajciarskom (hlavne v mentalite).
Zaujimavy pohlad na priamu demokraciu, a porovanie slovenska so svajciarskom (hlavne v mentalite).
Zaujímavý článok o priznaní pravicového politika.
http://blisty.cz/art/63133.html
A hneď na to zaujímavá komparácia obyčajného človeka. http://blisty.cz/art/63144.html
A hneď na to zaujímavá komparácia obyčajného človeka. http://blisty.cz/art/63144.html
Ty vole mňa zaujala včera nejaká reportáž v správach, som okrajovo zachytil, že nejaký zamestnanci štrajkujú, že nemajú výplaty už od decembra... A potom sa tam postaví šéf a povie, že nikde nevidí problém, že niekomu 2-3 mesiace meškajú výplaty, veď on to doplatí nakoniec. Ty vole, ty vole, ty vole...
Inak hughito, dobrý článok.
Inak hughito, dobrý článok.
1. clanok: dost drsna demagogia napisana clovekom, ktory uz peknych par rokov zije v zahranici a mohol by pochopit rozdiel medzi kapitalizmom a kapitalizmom vedenym socanmihughito napísal:Zaujímavý článok o priznaní pravicového politika.
ale v jednej vete tam ma velku pravdu:
skoda len, ze ju hned dalej dementujePřiměřená státní zadluženost je součástí normálního provozu kapitalistické ekonomiky.
Nová mantra miestnych pravičiarov, na čele so sethom.ktory uz peknych par rokov zije v zahranici
Taký seth takisto žije v zahraničí a vyjadruje sa napr. cigánskej problematike na SK. Ako je to možné ? No preto, lebo tu žil, má tu rodinu, známych, chodí sem, pozná to. Taký seth 2 keby videl jeho vyjadrenia v sekcii Rómovia, tak by ho odpálkoval, čo on o tom vie, veď žije kdesi v riti.
Čo vy prosím vás viete o tom človeku ? Nič. Je úplne irelevantné, že momentálne žije v zahraničí. Je to novinár, Čech, určite vie o čom píše a nie je potreba, aby ste tu neustále pripomienkovali takéto absurdnosti.
Pozrite si jeho životopis, aktivity a potom komentujte, či je oprávnený sa vyjadrovať o situácii v Českej republike.
"uz peknych par rokov zije v zahranici" malo znamenat to, ze by mal vidiet, aky je rozdiel medzi ceskym/slovenskym kapitalizmom a kapitalizmom krajiny prveho sveta
jeho zivotopis som si podrobne pozrel este predtym, ako som svoj post napisal
jeho zivotopis som si podrobne pozrel este predtym, ako som svoj post napisal
No ak si to myslel tak, tak beriem späť, moja chyba.
No ale aj tak: z tebou napísaného vyplýva čosi o akýchsi socanov, čomu dosť dobre nechápem. Momentálne máme v Čechách pravičiarov, tak ? A vôbec to sulíkovské socani - pozrite sa na sociálny kapitalizmus v severských krajinách. To, že máme napr. na SK trápnu akože ľavicu, to je fakt, ale to sulíkovské videnie sveta, kde za všetko zlo môžu akýsi socani a keby bola pri moci len pravica, tak by tu asi nastal raj, je dosť mimo reality.
No ale aj tak: z tebou napísaného vyplýva čosi o akýchsi socanov, čomu dosť dobre nechápem. Momentálne máme v Čechách pravičiarov, tak ? A vôbec to sulíkovské socani - pozrite sa na sociálny kapitalizmus v severských krajinách. To, že máme napr. na SK trápnu akože ľavicu, to je fakt, ale to sulíkovské videnie sveta, kde za všetko zlo môžu akýsi socani a keby bola pri moci len pravica, tak by tu asi nastal raj, je dosť mimo reality.
neberem uplne sulikovu retoriku ako spravnu, u nas a v okolitych krajinach su 'socani' vacsinou stari na kandelabre nepovesani komunisti alebo ich deti - Fico, Paroubek, Orban
ako v zapadnej europe kapitalizmus pred par rokmi/desiatkami rokov bol a teraz sa vsetko socializuje (podpora bank, ustupovanie mensinam), tak u nas bol socializmus a pomaly to smeruje ku kapitalizmu, obavam sa ale, ze za chvilu budeme na tom rovnako ako tie zapadoeuropske krajiny, az na to, ze my sme si ten kapitalizmus este neuzili
oni si to kurvia, my ideme postupne nahor, vacsinou vdaka pravicovym vladam
ako v zapadnej europe kapitalizmus pred par rokmi/desiatkami rokov bol a teraz sa vsetko socializuje (podpora bank, ustupovanie mensinam), tak u nas bol socializmus a pomaly to smeruje ku kapitalizmu, obavam sa ale, ze za chvilu budeme na tom rovnako ako tie zapadoeuropske krajiny, az na to, ze my sme si ten kapitalizmus este neuzili
oni si to kurvia, my ideme postupne nahor, vacsinou vdaka pravicovym vladam
Ale vieš prečo ? Už som to tu písal. Kapitalizmus je nestabilný a neudržateľný systém. Preto sa socializuje - nebyť toho tak už je zrútený. To "užívanie" mohlo trvať len chvíľu a aj to len na malom kúsku Zeme.
nesuhlasim, umelymi zasahmi je socializovany kvoli vyhodam pre par ludi a nakoniec neplni svoje ulohy
Tak áno, kvôli výhodám pár ľudí, však a kedy to fungovalo inak ? Kapitalizmus je celkovo založený na profite úzkej skupine ľudí.
Minule sa mi dostal do rúk časopis Forbes, no skoro mi prišlo zle. Samozrejme tam bol zoznam miliardárov a hneď v úvodnom slove autor spomenul, že ich je rekordný počet. Tak to áno - kríza hentaká kríza onaká, ľudia uťahujte opasky, dosť bolo "blahobytu," prichádza realita. A počet sociopatov rastie.
Minule sa mi dostal do rúk časopis Forbes, no skoro mi prišlo zle. Samozrejme tam bol zoznam miliardárov a hneď v úvodnom slove autor spomenul, že ich je rekordný počet. Tak to áno - kríza hentaká kríza onaká, ľudia uťahujte opasky, dosť bolo "blahobytu," prichádza realita. A počet sociopatov rastie.
treba sa spytat Hayeka na kedy to planovalhughito napísal:Tak áno, kvôli výhodám pár ľudí, však a kedy to fungovalo inak ?
ale vazne, takych 20-30 rokov dozadu, ked sa neriesila imigracia, socializacia firiem, ktore mali davno padnut, a zachranovanie bank, to bol takmer raj
No dúfam, že raj nevyzerá ako kapitalizmus v 60. a 70. rokoch.