RAM
-
dobi235
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
RAM
zdravim
pred nedavnom som sa pytal na chladic na procesor a mam otazku..ten chladic by mi presahoval do prvej RAM (dimm1) a chcel by som sa spytat co by sa stalo keby som namiesto dimm 1 a 2 pouzil napriklad 3 a 4. zakl dosku mam MSI 890gxm-g65 , v manuale je pisane ze ak mam dual channel tak by som mal mat ramky v 1 a 2. mna by len zaujimalo co by sa stalo keby som ich posunul, malo by to nejaky vplyv na vykon alebo by sa mi vobec nenabootoval system alebo co? 
Re: RAM
Ako je na obrázku , 1. dva sloty sú čierne a 2. dva modre .
dimm1
dimm2
dimm3
dimm4
Takto by mala vyzerať tvoja MB , takže ak to dáš do dimm3 a dimm4 pojde to ako má, nebude to mať nijaký vpliv na výkon.
dimm1
dimm2
dimm3
dimm4
Takto by mala vyzerať tvoja MB , takže ak to dáš do dimm3 a dimm4 pojde to ako má, nebude to mať nijaký vpliv na výkon.
-
dobi235
Light Professional
ano to je ona...ja viem ktora dimm je 1 2 3 a 4 , ja som len nevedel ci to tak mozem dat
lebo v manuale je "To enable successful system boot-up, always insert the memory modules into the
DIMM1 first."
DIMM1 first."
aj ked to tam píšu , myslím si že to pojde ok , daj tie ramky do 3 a 4 a uvidíš .
Ak pc nabehne aj win tak je to ok , ramkám sa nič nestane ked to skúsiš
Bud sa dajú do 1 - 2
alebodo 3 - 4
alebo do 1 - 2 - 3- 4 ( 4ks ram)
Ak pc nabehne aj win tak je to ok , ramkám sa nič nestane ked to skúsiš
Bud sa dajú do 1 - 2
alebodo 3 - 4
alebo do 1 - 2 - 3- 4 ( 4ks ram)
dobi235.. a čo Ti bráni, aby si si to vyskúšal ešte predtým ako kúpiš chladič? A budeš mať hneď odpoveď.
Inak ak máš normálne ramky, mali by sa Ti vpratať aj pod väčší chladič procesora... ak ich máš vyššie so špeciálnym chladičom, asi ich budeš musieť posunúť. Niečo podobné som riešil u seba.. kúpil som si Ninju 3 a vysoké Corsairky Vangeance sa mi pod neho nezmestili (keby bola Ninja o 5mm užšia, nebol by problém), tak som ich dal vedľa a šlo to. Akurát ja mám dosku od Asus a na nej sú tie sloty poprehadzované trochu inak.
Inak ak máš normálne ramky, mali by sa Ti vpratať aj pod väčší chladič procesora... ak ich máš vyššie so špeciálnym chladičom, asi ich budeš musieť posunúť. Niečo podobné som riešil u seba.. kúpil som si Ninju 3 a vysoké Corsairky Vangeance sa mi pod neho nezmestili (keby bola Ninja o 5mm užšia, nebol by problém), tak som ich dal vedľa a šlo to. Akurát ja mám dosku od Asus a na nej sú tie sloty poprehadzované trochu inak.
-
dobi235
Light Professional
mam corsair vengeance a tie su moc vysoke 
//autoeditácia príspevku (25 Apr 2012, 9:45)
tak fungovat to funguje lebo pc sa mi normalne zapol takze by to nemal byt problem
len potom nechapem preco tam pisu ze vzdy ako prvy vyuzivat dimm 1 
//autoeditácia príspevku (25 Apr 2012, 9:45)
tak fungovat to funguje lebo pc sa mi normalne zapol takze by to nemal byt problem