P.S. Pýtam sa preto, pretože pred pár dňami som bola u kožnej, kvôli bielym flačkom na bruchu a v oblasti kĺbov, a tá mi oznámila, že je to strata pigmentu a že liečba je dosť problémová. Tak ak poznáte niake "finty",ktoré tomu môžu pomôcť, sem s nimi. Ďakujem
Vitiligo / Strata pigmentu
Vitiligo / Strata pigmentu
Ahojte..dúfam, že táto téma tu už neexistuje, no čo som hľadala, našla som pár slov o tejto kožnej chorobe iba v spojení s Michaelom Jacksonom. Chcem sa spýtať, či sa tu na fóre nenachádza niekto, kto ňou trpí, alebo či nepoznáte vo svojom okolí niekoho takého. A ak áno, ako moc vám/jemu to ovplyvňuje život ? Používate nejaké lieky alebo mastičky na liečbu ? Zaberá to či sú to len vyhodené peniaze ? Niekde som čítala, že to môže dokonca zmiznúť samo od seba, no i to, že sa to môže rozšíriť takmer po celom tele a zmiznúť to nemusí nikdy.
P.S. Pýtam sa preto, pretože pred pár dňami som bola u kožnej, kvôli bielym flačkom na bruchu a v oblasti kĺbov, a tá mi oznámila, že je to strata pigmentu a že liečba je dosť problémová. Tak ak poznáte niake "finty",ktoré tomu môžu pomôcť, sem s nimi. Ďakujem
-
PAuLi3
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vitiligo / Strata pigmentu
Ano mam, uz od detstva, snazil som sa to riesit uz vela krat, rozne masticky a hovadiny, no nic nepomohlo a pochybujem ze vobec existuje ucinny liek, ktory zaberie na 100%, Jedine co som pocul, ze fakt zaberie je nejake ozarovanie nejakym svetlom (neviem rpesny nazov) no samotny pristroj stoji par stoviek eur.
-
Michaelo
Hardcore addict
Hmmm a Biolampa na to nepomôže? Volá sa to Bioptron. Mám doma 2 kusy a divil som sa čo všetko do dokáže vyliečiť (máme doma aj rôzne filtre ktoré pomáhajú na rôzne veci). Originál farba toho svetla je žltá.
-
PAuLi3
Darca
nie, taktiez som skusal, mame to doma, aj ked je to dobra vec, ale nie na toto
-
Michaelo
Hardcore addict
Hmmm tak to je škoda lebo tá lampa dokáže takmer zázraky. Vážne som sa čudoval čo jedno svetlo vie spraviť.
Tak dúfam že nájdete niečo čo bude fungovať.
Tak dúfam že nájdete niečo čo bude fungovať.
PAuLi3 zaujmalo by ma kedže to máš od detstva či sa ti to každým rokom rozširuje.. lebo čo poznam zopar ludi tak im to začalo okolo oči na rukach a postupne sa to rozširovalo...
-
PAuLi3
Darca
ale hej rozsiruje sa to, ale chvalabohu nie tak rapidne, dokonc amam flak aj na viecku oka, ale nie taky intenzivny, takze to nie je az tak vidiet.
Čo poviete na toto ? http://www.vitiligo.sk/?sekcia=3-vitiligo-ambulancia