Stredná škola Piešťany - odbor informatika - prosím o názor

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
marekK50
Amateur
Amateur

Stredná škola Piešťany - odbor informatika - prosím o názor

Príspevok od používateľa marekK50 »

Zdravím.
O rok sa musím rozhodnúť, kam chcem ísť na strednú školu. Veľmi by som chcel byť programátor, takže chcem ísť na strednú programatorsku školu. Programovanie ma baví, viem HTML, PHP, Mysql a učím sa CSS. Zatiaľ mám vyhliadnutú jednú strednú školu - SPŠE Piešťany (http://www.spsepn.edu.sk/). Chodí na túto školu niekto, resp. chodil ? Ak áno, prosím o vyjadrenie, čo sa na nej z programovanie učí, či je to dobrá škola a pod.

Ocenil keby ste mi navrhli nejaké ďalšie stredné školy v okolí TN, BA (zapadné SLOVENSKO) atď. so zameraním na programovanie, resp. informatiku).

Taktiež by som ocenil, keby sa na škole vyučuje aj grafika, ale to nie je potrebné, hlavne je programovnie.

Tak píšte svoje názory :) Vopred diki.

//autoeditácia príspevku (27 Apr 2012, 19:55)
+ poprosím link na školu, ktorú mi odporúčate.
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Stredná škola Piešťany - odbor informatika - prosím o ná

Príspevok od používateľa beardie »

v ziadnej skole ta programovat nenaucia, vzdy ti len ukazu ako na to, naucit sa to budes muset sam
marekK50
Amateur
Amateur

nevadí, ale aj tak chcem ísť na takú školu, lebo budeš mať väčšiu šancu sa to naučiť.
Hlavne potrebujem vedieť o tej škole.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

co tak klasicky gympel a davat si informaticke seminare, vzdy ked sa bude dat?
SOU/SPS ta nemusi naucit matiku na dostatocnej urovni, hlavne ak planujes ist potom na VS
marekK50
Amateur
Amateur

na gympel ma nezoberú.. beru iba do priemeru 1,5 tuším.
evilbanana
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa evilbanana »

chodi tam kamarat,ucia ich programovat ta skola je o uroven vyssie ako v NMnV
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

marekK50 napísal:na gympel ma nezoberú.. beru iba do priemeru 1,5 tuším.
dnes berú aj na gympel každého a aj prijímačky sú len formalita
manager666
Star
Star

Príspevok od používateľa manager666 »

marekK50:

Keďže som na SPŠE v PN chodil, nedá mi nevyjadriť sa.
Ja som vyštudoval odbor Elektrotechnika, zameranie ITS(Informačné a telekomunikačné systémy). V prípade, že sa rozhodneš pre túto školu, vyber si to isté, pretože ťa to k tvojmu cieľu priblíži najviac.

Počas štúdia nadobudneš vedomosti najmä z elektrotechniky/elektroniky(predsalen je to odbor elektrotechnika), ďalej veľkú časť tvoria sieťarské predmety a predmety telekomunikačných systémov. Základy programovania a algoritmizácie sa vyučujú v jazyku C. Ďalej je povinný Assembler, vyučovaný pol roka pre platformu X86 a pol roka pre nejaké mikrokontroléry. Vo štvrtom ročníku je možné si vybrať predmet, kde sa vyučujú základy XHTML, CSS, PHP a naozaj okrajovo mySQL. Je možné, že nejaké predmety pribudli/sa zmenili, predsalen sú to už 2 roky, čo som maturoval.

Keď som si vyberal strednú, tiež som chcel školu zameranú, čo najviac na informatiku. Žiadne gymnázium v mojom okolí neponúkalo zameranie na informatiku, preto som sa rozhodol pre SPŠE PN. Avšak, po pár týždňoch v PN som zistil, že práve v tom roku otvorili nový odbor so zameraním na informatiku na gymnáziu hneď vedľa. V príručke so všetkými strednými školami západného a stredného Slovenska, sa ešte nenachádzal, preto som o tom nevedel.
Ak by som o tom vedel, určite by som neváhal a šiel radšej na gymnázium so zameraním na informatiku.

Priznám sa, že vtedy som trochu ľutoval, ale dnes už ani nie. Tá škola mi dala naozaj kvalitné základy počítačových a telekomunikačných sietí, o ktorých sa gymnazistom môže iba snívať. Tie si cením najviac, ale cením si, samozrejme, aj základy elektrotechniky (vždy sa pousmejem, keď počujem bežných ľudí hovoriť zástrčka, namiesto správneho pomenovania zásuvka, a pod.) a v neposlednom rade si cením kvalitné základy matematiky. Na výške mi chýbali vedomosti iba z minimálnych okruhov.
Napísať odpoveď