numerická klávesnica
numerická klávesnica
Zdravím, kúpil som si nový notebook ale neviem si poradiť s numerickou klávesnicou. Ak mám nastavenu klavesnicu na slovenský jazyk numerická klavesnica mi píše "+ľščťžýáí" namiesto čísiel "123456789" ak ju dám na anglicku píše už čísla... ako to mám na slovenskej nastaviť tak aby mi to písalo čísla nie písmena.. jednoducho num. klávesnica mi píše písmena s diakritikou tak ako to prenastavím aby som nemusel stláčať shift keď idem písať na numerickej
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: numerlogická klávesnica
Skús keď bude mesiac v splne, tieto numerologické klávesnice sú dosť ovplyvňované rôznymi astrálnymi vplyvmitrival23 napísal:Zdravím, kúpil som si nový notebook ale neviem si poradiť s numerologickou klávesnicou. Ak mám nastavenu klavesnicu na slovenský jazyk numerologická klavesnica mi píše "+ľščťžýáí" namiesto čísiel "123456789" ak ju dám na anglicku píše už čísla... ako to mám na slovenskej nastaviť tak aby mi to písalo čísla nie písmena
-
johny541
King
Tak najprv by som si zistil čo tie znaky znamenajú. Pre začiatok, či iba niečo pozitívne/negatívne.
-
Tailor
Medium Star
Skús zavolať tete Evičke z Veštiarne na TV Barandov, ona je na takéto veci expert.
-
johny541
King
Nepočúvaj Tailora, on sa snaží si z teba len robiť srandu. S týmto mám skúsenosti a viem ti poradiť.
-
Tailor
Medium Star
Re: numerologická klávesnica
Nepočúvaj ho, teta Evička ja zaučená, veríš niekomu z TV alebo nejakemú čudákovi čo to má ako hobby?
Re: numerická klávesnica
už som to opravil ... neviem čo ma to napadlo že numerologická
... a teraz mi prosím poradte
-
audiotrack
VIP
ono ti to bude písať vždy znaky s diakritikou, nie čísla. Tak je proste rozloženie na slovenskej klávesnici. Ono to totiž vôbec nie je ani numerická klávesnica. Tá sa zapína tlačidlom num lock, a nachádza sa na pravej strane klávesnice (prípadne je úplne vyčlenená mimo písmen)
-
johny541
King
Tak teda dobre. Je to preto, že na notebooku žiadnu numerickú klávesnicu (časť) nemáš ale využívaš na to tlačítka nad klávesnicou, kde sú v slovenskom jazyku definované ľščťžý... Pokiaľ stlačíš Shift + tie klávesy, budeš mať v slovenskom jazyku čísla.
Anglická klávesnica má na týchto klávesách definované najprv čísla, až potom znaky.
audiotrack : Nechaj aj iných užívateľov, lebo potom všetci z fóra odídu a keď nebudeš mať čas, nebude tu nikto kto by poradil
Anglická klávesnica má na týchto klávesách definované najprv čísla, až potom znaky.
audiotrack : Nechaj aj iných užívateľov, lebo potom všetci z fóra odídu a keď nebudeš mať čas, nebude tu nikto kto by poradil
chlapci ja viem čo je numerická klavesnica len som sa sekol v jej názve na notebooku mam numericku klavesnicu plus tie čísla ktore su nad normal klavesnicou ... numericka sa ale chová tak ako aj tá druha pri ktorej je to bežne ze píše písmena s diakritikou ... moj notebook je ASUS N75S pre vizualizaciu ... skuste radiť teraz
-
audiotrack
VIP
áno, lebo si si ju nezapoltrival23 napísal:chlapci ja viem čo je numerická klavesnica len som sa sekol v jej názve na notebooku mam numericku klavesnicu plus tie čísla ktore su nad normal klavesnicou ... numericka sa ale chová tak ako aj tá druha pri ktorej je to bežne ze píše písmena s diakritikou ... moj notebook je ASUS N75S pre vizualizaciu ... skuste radiť teraz
boha poslal som ti názov notebooku pozri si tu klavesnicu tam jednoducho num lock nie je pi*e ... ma vytaca aky si premudrelý a pri tom sa ani nepozrieš na ten notebookaudiotrack napísal:áno, lebo si si ju nezapolPrečítaj si ešte raz čo som napísal, numerickú si musíš zapnúť pomocou num lock. Daj foto svojej klávesnice, nakreslíme ti to aj s postupom. A ak si predsvedčený že sa tvoja klávesnica chová neštandartne, tak daj notebook reklamovať ale to bude ešte väčší trapas ako keď sa nám tu teraz snažíš nahovoriť že to nefunguje tak ako má
-
audiotrack
VIP
lebo ja mám doma všetky notebooky čo sa kedy vyrobili, tak si mám ako pozreť jeho klávesnicu, že? Som napísal nech dáš screen, keby rovno napíšeš že tam nie je num lock tak rovno začneme premýšlať nad niečím iným a poradil by som ti rovnako ako som už písal reklamáciu. Len iným štýlom, bez toho smiechu. Nevieš poriadne popísať svoj problém, a keď sa ti človek aj snaží pomôcť s tými málo informáciami čo si dal, tak sa ešte urazíš a nahneváš. Tak serem na teba. Mimochodom, keď som zadal tvoj problém a typ notebooku do googla, našiel som tvoj problém aj jeho riešenie vo viacerých fórach. Ale keď si taký protivný, tak nemám záujem ti viac pomáhať a nájdi si to sám.trival23 napísal:
boha poslal som ti názov notebooku pozri si tu klavesnicu tam jednoducho num lock nie je pi*e ... ma vytaca aky si premudrelý a pri tom sa ani nepozrieš na ten notebook
nemusíš mať doma každý notebook stači ti google obrázky ale to ta asi nenapadlo ...
-
Grim
Darca
...sa mi zdá, že jeden typ notebooku mal takú anomáliu, že numerický blok bol prepojený s číselnými klávesami nad písmenami a v podstate tam numerický blok bol na nič, lebo klávesy na ňom fungovali rovnako ako tie nad písmenami...už ale neviem o aký typ notebooku išlo, možno to bol práve ten tvoj...
To je ale pekná blbosť ak je to tak.. Kúpil som si nie lacný notebook pri ktorom som mal ár požiadaviek čo by mal mať... A jedna z tých požiadaviek bola aj numerická klavesnica. Tak to v podstate ako keby som ju ani nemal ... mam tu spoli 20 čísiel na klávesnici ale ani jedno nefunguje bez stlačenia shiftu na slovenskej klavesnici ...Toto ma začína vytáčaťGrim napísal:...sa mi zdá, že jeden typ notebooku mal takú anomáliu, že numerický blok bol prepojený s číselnými klávesami nad písmenami a v podstate tam numerický blok bol na nič, lebo klávesy na ňom fungovali rovnako ako tie nad písmenami...už ale neviem o aký typ notebooku išlo, možno to bol práve ten tvoj...
skus stlacit fn+pravy enter
nefumgujebeardie napísal:skus stlacit fn+pravy enter
skus aktualizovat bios. nieco podobne sa riesilo aj u n55 a tam to vyriesil update
Asus n75sf
BIOS 209
1.Force to enable Num Lock key.
-
audiotrack
VIP
google použiť asi nenapadlo teba, lebo:trival23 napísal:nemusíš mať doma každý notebook stači ti google obrázky ale to ta asi nenapadlo ...
tak ti poradím: Všade písali že update biosu pomohol. Ak to nevieš alebo sa bojíš že prídeš o záruku, tak reklamovať. Ako ho updatnúť nájdeš na tom googli, tuším to bol link priamo na asus fórumaudiotrack napísal:Mimochodom, keď som zadal tvoj problém a typ notebooku do googla, našiel som tvoj problém aj jeho riešenie vo viacerých fórach. Ale keď si taký protivný, tak nemám záujem ti viac pomáhať a nájdi si to sám.
mimochodom: napadlo ma pozreť klávesnicu na googli, ale keby si to skúsil aj ty, zistil by si, že tam nie je normálny obrázok vo veľkom rozlíšení z ktorého by tie klávesy bolo aj vidno. Fakt mi už lezieš na nervy. Tvoj problém mohol byť pred hodinou vyriešený, ale čo už