Brzdenie a problémy stým spojené-ibiza 6L dekarbon

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Brzdenie a problémy stým spojené-ibiza 6L dekarbon

Príspevok od používateľa dekarbon »

Chcem sa opýtať otázku ohľadom brzdenia.Nakoľko neviem kedy a či vôbec bola robená geometria náprav na aute tak neviem či problém nemôže byť zrovna tam..ide o to že keď prudšie zabrzdím pri vysokej rýchlosti t.j. 80-90 km/h a viac auto začne ťahať do strany.Uvažoval som či to nemôže robiť zlé nastavenie geometrie náprav ale to by sa asi prejavovalo aj pri nižších rýchlostiach,ibaže keď pustím volant na rovnej ceste pri 40-50 km/h a prudko zabrzdím auto stopu drží.toto sa prejavuje iba vtedy ak dlhšie intenzívne brzdím z takej rýchlosti ako som uviedol.Ale uvažujem či náhodou nebude niečo so strmeňom brzdy nakoľko keď auto stojí a stlačím brzdový pedál tak z prednej nápravy sa ozýva vŕzganie brzdových čeľustí.Takže neviem či sa náhodou nezasekáva brzdový strmeň.Brzdy boli menené v apríli minulého roku.Ešte ma napadá že ak sa jedná o intenzívne brzdenie v takých rýchlostiach žeby sa prehrievali brzdy a tým sa znižovala ich účinnosť čo by spôsobovalo následné ťahanie do strany?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Brzdenie a ťahanie do strany

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

to moze byt milion veci... od vadnej geometrie, cez chybne napravy (homokinetaky, loziska, capy) az po chybu na brzdach...

o kolko sa to auto vychyli? stracaju pneumatiky kontakt pri takomto brzdeni?
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

zda sa mi ze troška aj ano..ako keby odskakovalo ale..neviem to úplne na 100% bol to len akoby zdanlivy pocit.a jejda,..potom by to boli tlmiče..
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

myslim, ci nejdes v smyku celu dobu a ci Ti spravne pracuje abs... kazdopadne nemam rad taketo hadanie na dialku...

ak je to zavazne, odvlec to do servisu, ak nie, vobec by som to neriesil...
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

ešte ma napadlo že kedže mám kompletne vybite silentbloky na zadnej náprave že mi celá zadná náprava vrzga pri každej nerovnosti pomaly..mohlo by to byť tou geometriou keďže pravdepodobne sa na zadnej náprave zmenila zbiehavosť kolies kedže silentbloky nedržia kolesá tak ako maju to auto si akoby tak zle "sadlo" na tie kolesa a tym padom amm horšiu stabilitu pri jazdení ale neviem to je len môj dohad

//autoeditácia príspevku (14 Feb 2012, 11:18)
RATZINGER666 napísal:myslim, ci nejdes v smyku celu dobu a ci Ti spravne pracuje abs... kazdopadne nemam rad taketo hadanie na dialku...

ak je to zavazne, odvlec to do servisu, ak nie, vobec by som to neriesil...
celu dobu v smyku urcite nie..aa abs sa mi este v tej chvili nezapina lebo nejdem s pedalom brzdy naplno len tesne nad hranicou zapnutia abs

//autoeditácia príspevku (14 Feb 2012, 11:21)
stáva s ami to ked idem takou rýchlosťou do zákruty a začnem neskoro brzdiť vtedy to zvykne ťahať do strany..a keď idem do zákruty z kopca
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ako vravim - takymto sposobom tam moze byt zlych milion veci, pokial to nie je naozaj az na zavadu, ze by auto bolo pri brzdeni takmer neovladatelne...
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

nie nie v nižšších rýchlostiach je to bez problemov len keď s tým vyslovene letím
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

daj to nejakemu mechanikovi, nech to ohodnoti, ci je to na zavadu... moze to byt hlupost alebo aj zaciatok nejakeho problemu...
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

okej diki moc

//autoeditácia príspevku (10 Apr 2012, 14:32)
Mám jednu otázku.ako by to malo byť správne?Pokial su brzdy predné správne nastavené mali yb sa segmenty z oboch strán drať rovnako? alebo nie?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ak myslis pneumatiky, tak mali. Dolezite je tiez, aby boli kolesa rovnomerne a podla poziadaviek nafukane, teda aby neboli podhustene ani nadhustene. Tiez je potrebne, aby bola dobre nastavena geometria. Ak myslis brzdy, tak viacmenej aj tie.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

dakujem hojko
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Nikdy sa nebudú drať úplne rovnomerne, nakoľko aj auto máš zaťažené nerovnomerne a pravá strana idúca po krajnici zbiera nečistoty a preto sa tiež rychlejšie opotrebúva. To ale neznamená, že sa tam obloženie zoderie o polovicu času skôr :)
BBeast
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa BBeast »

u mna bol rovnaky problem a bol to rozbity silent na prednom kolese plus ak maš elektrony a su tuknute nemaš čo riešit a hodiť to na disky .. moj elektron bol ohnuty ale tak zazračne že to bežnym okom ani nebolo vidieť ale ked sa pustilo koleso idealna 8mička .. oba problemy vyriešene a auto ide ako ma --- ale okrem toho ako bolo pisane to može byť milion x inych veci samozrejme :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Kolesa sa najskor davaju na vyvazovacku, tak sa pozrie kde je ohnuty a potom sa rovna. Po vyrovnani sa obuje, vyvazi a hotovo. A vobec to nemusis okom vidiet.
BBeast
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa BBeast »

ale ked na*rbeš do jamy ty a ohneš elektron kto ti ho vyvaži ked o tom nevieš ? :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Na vyvazovacke to zbada po roztoceni hned, ze je ohnuty. A ked trafim jamu a citim, ze sa nieco deje s autom, tak mi dojde, ze to bude asi tym padom a ako prve dam pozriet kolesa, potom geometriu.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

chlapci auto mi začalo pri jazde vydávať od kolies zvuk ako ked kov trie o kov ale ten zvuk je taky intenzivny to pískanie ako ked skriabete nechatmi po tabuli...žeby brzdy?

ešte spomeniem zadné brzdy sa asi nemenili za celých 107 000 km čo to auto má nabehane predne doštičky som dnes pozeral je to ešte ako tak aj ked ešte nejakych 10 000 a pojdu dole a nove

ale ten zvuk si myslim ze je rpe okolie neznesitelny sak mne to vadilo ked som mal otvorene okno..ked rpibrzdim stlmi sa ale nie uplne,včera som musel prudko zabrzdiť a smrdeli brzdy dosť možno som ich spalil neviem..len ten zvuk je niečo medzi tym škriabanim po tabuli a medzi tym ako keby bol v riti klinovy remeň na alternátor ale tie zvuky su fakt velmi podobne ale ked zastanem ten zvuk prestane takže remeň to asi nebude
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...asi máš povolený celý homokinetický kĺb...
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: Brzdenie a problémy stým spojené-ibiza 6L dekarbon

kur....by som niečo povedal to jak???homokinetický klb? ška to sa zabijem ak to nedam do servisu
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Brzdenie a problémy stým spojené-ibiza 6L dekarbon

Príspevok od používateľa Grim »

...áno, daj to do servisu...napísal som asi, takže to môže byť daľších 10 vecí od zaseknutého prasiatka po rozje*ané ložisko...rozlož to a potom zistíš, čo to bolo...
Napísať odpoveď