Batéria HP 6735s

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
MattNoir
Amateur
Amateur

Batéria HP 6735s

Príspevok od používateľa MattNoir »

Ahojte. Mám taký problém, totiž baterka na mojom 6735s si robí čo chce, stratila veľkú časť svojej kapacity, ktorú sem-tam niekedy na jedno nabitie použije, čo som teraz pozeral, tak po krátkom vytiahnutí a opätovnom zapojení sa kapacita trošku zvýši,a le stále sa to pohybuje okolo 1600 mAh, pričom kapacita novej baterky je 3771 mAh. Nie je nejaký normálny a ľahký spôsob ako baterku oživiť, priviesť k "rozumu"? Lebo teraz z nej dokážem všetkými možnými prostriedkami dostať na maximálnom šetrení energie asi tak hodinu, aj to pri ničnerobení, takže tipujem, že to je tak 45 minút pri surfovaní. Za každú radu budem vďačný. Mala by byť ešte v záruke, avšak záručný list záhadne zmizol, tak ako sa baterka pokazila zo dňa na deň...
Lukkas
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Batéria HP 6735s

Príspevok od používateľa Lukkas »

A kolko uz mas notebook? Pol roka, rok? Lebo pri HP su tie baterky zo zivotnostou velmi biedne a po roku odchadzaju.
MattNoir
Amateur
Amateur

Notebook má už viac ako 3 roky, ale baterka bola už raz menená, lebo ju zoskratovalo, vtedy išla maximálne pol hodiny. Táto nová baterka má možno niečo vyše roka. Bol by som rád, keby sa z nej niečo vyžmýkalo, lebo ako vravím, ešte to tá baterka dokáže, čiže bude chyba niekde v meraní alebo obvodoch...
Lukkas
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Tomu by som moc neveril pretoze ak raz spustis chemicky proces tak uz ho nezastavis a tieto HP notebooky su tym zname ze rok a dovidenia :/ Napr niektori robia tak ze ju vybiju uplne ako sa da nechaju 5 hodin odstat a nechaju nabit doplna ... len ci to pomoze to netusim.
Jaccobinho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jaccobinho »

Na batériu ako spotrebný materiál sa vzťahuje zákonná záruka 6 mesiacov, ak daný obchod neuvedie pre kúpe inak.
MattNoir
Amateur
Amateur

Tak baterka sa mi sama aj napravila na takmer úplnú pôvodnú kapacitu aj výdrž :) . Stačilo ju nechať cez víkend v kľude vo vypnutom notebooku :D
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

Lukkas napísal:Tomu by som moc neveril pretoze ak raz spustis chemicky proces tak uz ho nezastavis a tieto HP notebooky su tym zname ze rok a dovidenia :/ Napr niektori robia tak ze ju vybiju uplne ako sa da nechaju 5 hodin odstat a nechaju nabit doplna ... len ci to pomoze to netusim.
mam v HP baterku 5 rokov a este v pohode vydrzi 30 min....
the_Zero
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa the_Zero »

zdravim,
nechcem zakladat novu temu, tak napisem sem.

moj ntb ma zhruba 5 mesiacov, je to lenovo z570. zpociatku mi vydrzal nieco okolo 2:30 - 3 hod, pri beznom pouzivani. je mozne aby sa bateria opotrebovala tak, ze mi vydrzi hodinu pri surfovani (if im lucky, tak hodinu a pol)? jas pouzivam 3/10, po zapojeni do nabijacky 5/10 (nastavil som si to tak od kupy ntb). pocitac pouzivam denne dost dlho (priblizne 5-8 hodin?). stava sa mi ze mi pise 30% ale po dvoch minutach mi to skoci rovno na 7% a uz ma pyta o zapojenie do nabijacky. taktiez sa mi zda, ze v poslednej dobe sa mi mierne zvysila hlucnost ventilatorov(naozaj sa moze jednat len o zdanie). rozmyslal som, ze vyskusam nechat cez vikend len tak, ako som tu cital, myslite ze to pomoze?

* bezne pouzivanie = surfovanie,skype,hudba,obcas serial popripade hra + stahovanie
** davam si zalezat aby som baterku nenabijal na plnych 100%, maximalne dam tych 80%
*** teploty sa pohybuju bezne okolo 50-55 stupnov, ked nemam spusteny narocny program / hru. na stole samozrejme este nizsie.

skusal som aj odvirovat pc, ci mi ho nejaky proces nezatazuje. v tom problem pravdepodobne nebude.
MattNoir
Amateur
Amateur

Neviem, či ten víkend v kľude pomôže. U mňa sa to zlepšilo, lenže už sa to zase vracia do pôvodných hodnôt, mohla to byť šťastná náhoda alebo len dočasný stav. Baterka sa ti nemusela opotrebovať, možno sa ti tak ako určite aj mne, pokazili merače a tak ti to toľko akože nevydrží, pričom potenciál vydržať tam je.

Priateľka má Toshibu satellite L750, batéria by jej mala vydržať cca 5 hodín. Avšak vydržala jej vždy tak do 2 hodín od plne nabitého stavu. Dnes som sa pozrel cez program batterymon na stav baterky a zistil som, že má polovičnú maximálnu kapacitu. Tak je to už odkedy notebook kúpila! Pritom baterka bola vyrobená v septembri 2011, čiže je ešte v záruke.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

.... ako kazda baterka cim sa viac pouziva tym sa viac opotrebava(nabijanie vybijanie - chemicky proces).... takze ak pouzivate napajanie z baterky castejsie ako zo siete tak niet divu...
Lukkas
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Na baterku je 6 mesiacov zaruka, tak ju vyreklamuj ze ti "nic" nevydrzi. + daj si hned aj vycistit ten PC.
Napísať odpoveď